Зашто се заљубувам во било кој/а жена/ маж кој/а ќе ми даде малку внимание?

• Креатор на темата Креатор на темата Rick Wright
  • Време на започнување Време на започнување
totalno te razbiram i jas se custvuvam ponekogas taka :kesa:toa e sepak smetam do karakterot ---jas sum lesno zaljubljiva

totalno te razbiram i jas se custvuvam ponekogas taka :kesa:toa e sepak smetam do karakterot ---jas sum lesno zaljubljiva
Не постои лесно заљубливост.. Размисли ќе видиш млада дамо... Постои само занес, кој трае подолго и пократко, во зависност од ситуацијата.

Тој љубовен занес или површно заљубување ми се случил повеќепати и нормално како што велите некогаш трае подолго некогаш пократко.
Тоа внимание или пак понекогаш само еден поглед, или неннамерен контакт по кој следи "Извини" - ништо , нема проблем, се доволни да ми го разубават денот, да ми ја вратат самодовербата, да ме напраат позитивен...
Тоа внимание, шмекање многупати ме напраило да бидам јас тој што се труди ако ништо друго, да дава внимание на тие особи...морам да признаам и да им се додворувам на некои...
Лесно заљублив тип сум, иако го спореше некој тоа погоре...веројатно е резултат на моменталната самодоверба, стабилноста на карактерот или да не се повторувам: немањето на доволното внимание во тие мигови.

недостаток од внимание,тоа би била причината,ако одамна се немаш почуствувано сакано или едноставно немаш време за емоции,па одеднаш некој ке разбуди нешто во тебе-слатко треперење,далеку од љубов,ама убаво и позитивно,ништо страшно и сосема безопасно...

Зашто недостатокот од внимание ти се таложел подолго и (не)свесно ти треба било какво, било чие внимание. Кога тоа внимание ќе ти се пружи се задоволуваш со малку и ете така се заљубуваш. Дај-шта-даш синдром. :icon_lol:

Хм... Моето искуство најверојатно побива дел од горните теории. Значи ваквата фаза не ми се случила како последица ниту на недостиг на внимание ниту на помала самодоверба (што и никогаш не ми недостигале), туку на еден пролонгиран период на монотонија и ритмично повторување на истите настани и емоции што ме довеле нешто поинаку да гледам личност во моја непосредна близина. Без разлика на степенот на сериозност со кој сум пристапила во тој период, трезвено гледано, нема да ја опишам како фаза на заљубеност, туку како некоја поблага форма на затресканост, занесеност, обземеност од можноста да се случи нешто ново што би ме исфрлило од стандардниот тек на одвивање на настаните. Дури и тогаш најверојатно повеќе сум гледала на аспектот на возбудата отколку на аспектот поврзан со било какви емоции. Значи можам повеќе да зборувам за затресканост во идејата за ново случување, отколку затресканост во самата личност. И да, со оглед на должина и сериозната на претходноспоменатата едноличност која ме довела до ваквата фаза, можеше да биде апсолутно било кој посветувач на малку внимание. :)

Ednas mi se sluci to vo zivotov , ljubov na prv pogled so se veli . I isto i taa taka se osetila . Vrskata ni traese 3 godini . Epten preubavo bese , ali ete morav jas da bidam kreten celi 3 godini za na krajot ne nea - tuku na nejzinite da im skurci i da ja odnesat Amerika :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom