Зашто се заљубувам во било кој/а жена/ маж кој/а ќе ми даде малку внимание?

• Креатор на темата Креатор на темата Rick Wright
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Дали сте го гледале филмот Eternal sunshine of the spotless mind ? Ова е еден цитат од филмот шо ми остај гоолем впечаток „ Why do I fall in love with every woman I see who shows me the least bit of attention „ ... а можам да речам дека и се пронајдов самиот во цитатот :toe:( барем во последните 5-6 месеци а можи и појќе). Дали вие некогаш сте се чувствувале така ? Како да се надмини ваков тип на „размислување„ ? Се разибра темата важи и за женски ( womaн=men ). Баш ме интересират размислувањата
Поздрав

• Ми се допаѓа
Reactions: Џ.
Кај мене е обратно. :)

Сакам умерено внимание и простор за предизвик.

и ја така, мало сутра ако ја по некоја трчам као муле...ке добијам нешо посебно... од трите подугачкото као и да е, вистинската работа е коа одприлика добиваш грам позитив и од другата страна.

Ако осетам дека не ми обрнува ни најмалку внимание, фалачаопријатно.
Не се замарам многу-многу, по секоја цена да ја имам. Not that kind of guy :smir:

Ех и јас пред 2-3 дена си се мислев зошто некој ако малку повеќе внимание ми обрне, јас одма се чуствувам заљубена. Што да правам, обожав некој да ми ги погодува мислите, да знае што сакам што ми годи, да ме изненади со еншто (не мислам на материјални работи, туку ете од нигде никаде дами рече слушни ја песнава, или да ми рече само заради тебе го направив ова и не ми е гајле)....

mene mi e skoro taka godina dena :(:). paa celiot zbrkan sum.
Sum unistil situacii kade sto stvarno sum mozel nesto da napravam a sum trcal kako slep po drugi :S:tapp:

Не може да биде тоа заљубување, затоа што е невозможно да се сака повеќе од еден човек. Но сепак е нешто, нешто како занес, допаѓање, привлечност итн. Е тоа, секако дека ми се случило и мене. Но не баш така, буквално од секој. Има моменти кога едноставно забележувам се` убаво што ми поминува пред очи, и кога некој од тие "избраните" би ми обрнал внимание или би ми прозборил или што и да е друго, мислам дека сум заљубена, дека тој е далеку позаљубен во мене и слични глупави но слатки мисли и дела.
Значи мислам дека е нормална појава која не знам од што е поттикната и која, барем кај мене, ја има само периодично.:pipi:

Takovoto odnesuvanje verojatno e indicirano od nedostatok na vnimanie i usnistena samodoverba.Ne moze da si zaljuben ali moze ti laska toa podiganje na egoto ili nekoja sitnica koja te pravi da se zamislis deka ustvari ti postois i ako ne na toj sto go sakas na drugiot od sprotiva mu privlekuvas vnimanie,vprocem te pravi da se custvuvas ziv,ti laska.

Сум го гледала Eternal sunshine of the spotless mindстварно добар филм е ....
Ми се случило и мене ова површно заљубување во луѓе кои ми обрнале малку повеќе внимание или во луѓе кои ми дале убав комплимент. Тоа обично мене ми се случува во периоди кога сум емотивно “слаба“, во периоди кога осеќам потреба за внимание. Се разбира тоа не е вистинско вљубување тоа е само површно така да не обрнувај големо внимание на тоа ќе видиш и сам ќе помини со тек на време. :)

Не мислам дека ќе се заљубиш одма ако ти пружи малку внимание, туку поише ќе ти стане драга таа личност и ти ќе мислиш дека ја сакаш или било што. Може да се роди љубов ама тек покасно, барем јас така мислам.

Не е баш заљубување... ама ете тоа ти прави да се чуствуваш вреден за некој да се чуствуваш добар :) Може да ја засили ВЕЌЕПОСТОЕЧКАТА љубов или на пример да направи од свиѓање да дојде до љубов ама некоја со која не сме имале нишо наеднаш поради внимание од нејзина страна да се заљубам... не...

Takovoto odnesuvanje verojatno e indicirano od nedostatok na vnimanie i usnistena samodoverba.Ne moze da si zaljuben ali moze ti laska toa podiganje na egoto ili nekoja sitnica koja te pravi da se zamislis deka ustvari ti postois i ako ne na toj sto go sakas na drugiot od sprotiva mu privlekuvas vnimanie,vprocem te pravi da se custvuvas ziv,ti laska.
да добро напишано, најверојатно си во право ... а на кој начин би го пребрпдил то ?

да добро напишано, најверојатно си во право ... а на кој начин би го пребрпдил то ?
без навреда најди некој со помалце самодоверба од тебе да трчка по тебе по некое време ќе ти се врати самодовербата и се ќе биде во ред јас ваков период имав пред година дена

Тоа е само во филм иначе не мислам дека е вака и во реалноста, seriously да се заљубувам во секоја девојка што ќе ми прозбори тоа :nenene:, сеа може некоја девојка убава да ми биде привлечна, а за да се заљубам во неа треба повеќе од само физичка привлечност треба да се стекне доверба и сигурност помеѓу 2-ца луѓе тоа е љубов.
Привлечност, доверба и сигурност помеѓу машко/женско, па дури и помеѓу машко/машко, и женско/ женско. Заљубување на прв поглед нема. Its just a myth.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom