Windows XP x64 bit

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.573
Поени од реакции
18.607
Со оглед дека рамот е бадијала и можам да си дозволам упгрејд на меморијата, решив да се позанимавам со 64бит оперативен систем, затоа што само тој може да искористи 6 или 8гб колку што ќе ставам.

Бидејќи VISTA та е заебана и 32битната верзија не пак 64битната, решив да пробам Windows XP x64.

Дали има некој искуство каков е во работа, со драјвери, компатибилност.

Планирам да го инсталирам, па да видам како ќе биде.

Со оглед дека рамот е бадијала и можам да си дозволам упгрејд на меморијата, решив да се позанимавам со 64бит оперативен систем, затоа што само тој може да искористи 6 или 8гб колку што ќе ставам.

Бидејќи VISTA та е заебана и 32битната верзија не пак 64битната, решив да пробам Windows XP x64.

Дали има некој искуство каков е во работа, со драјвери, компатибилност.

Планирам да го инсталирам, па да видам како ќе биде.

Зависи што ќе работиш. Ако ти е за ептен нешто професионално и малку ти се 3 GB рам, тогаш стави си 6 или 8 и стави 64 bit. за да ги искористиш сите. Ако ти е за секојдневна употреба, никогаш нема да искористиш повеќе од 3-4 GB рам.

Прво види си кои програми би ти требале, па побарај ги дали ги има во 64 bit. издание, исто и за драјвери провери, па после стави си 64 bit. Поубаво ќе го искористува процесорот и повеќе рам ќе препознава. Друго се е исто.

Инсталирав и сега засега се е коска, дури HeroesV си пуштив.

Добро работи во секој поглед, никој програм не ми направи проблем, ќе видиме кога ќе ја оптеретам со работа како ќе се однесува.

Се на се ме бендиса, се беше глатко убаво работеше.

Ќе го пробам во работна околина па ќе видиме.

Оти сите се против Vista x64 :nenene:
- Јас ја користам од кога го купив PC-во тоест пред 3-месеци :icon_lol:
- Закон е. За работа таман неми направила никакви проблеми. Само Alkohol 120% не ми го прима.
- А за игрите да не ти зборувам. Закон.
Репрезент Закон Vista sp1 :salut:

Оти сите се против Vista x64 :nenene:
- Јас ја користам од кога го купив PC-во тоест пред 3-месеци :icon_lol:
- Закон е. За работа таман неми направила никакви проблеми. Само Alkohol 120% не ми го прима.
- А за игрите да не ти зборувам. Закон.
Репрезент Закон Vista sp1 :salut:

Батка, не ми кажувај за Vista те молам, сите што работат професионално ја баталија, ни sp1 ни ништо не ја оправа.

Еве на работа мака мачи еден пријател со виста, ама што да му правам никако неможам да му инсталирам WinXp.

Уба е Vista ако си играш игри на неа или само сурфаш и толку.

Батка, не ми кажувај за Vista те молам, сите што работат професионално ја баталија, ни sp1 ни ништо не ја оправа.

Еве на работа мака мачи еден пријател со виста, ама што да му правам никако неможам да му инсталирам WinXp.

Уба е Vista ако си играш игри на неа или само сурфаш и толку.

Уште не сум слушнал што нечини на вистата, какви проблеми ви се јавуваат, кај е грешката......... Ете колегата ти на работа, што го зеза?

Јас работам на вистава одкога излезе, партал праи :)

Уште не сум слушнал што нечини на вистата, какви проблеми ви се јавуваат, кај е грешката......... Ете колегата ти на работа, што го зеза?

Јас работам на вистава одкога излезе, партал праи :)

По некој месец од инсталација почнуваат чуда да му се случуваат со компјутерот.

И ради тоа на 1-2 месеци прави инсталација на ново.

И не е само тој, уште еден пријател шо стори ми ја фалење Vista Sp1, траеше тоа месец-два, по некое време ми се јави изнервиран ми вика толку јас со Vista-та, ќе чекам Windows7.

По некој месец од инсталација почнуваат чуда да му се случуваат со компјутерот.

И ради тоа на 1-2 месеци прави инсталација на ново.

И не е само тој, уште еден пријател шо стори ми ја фалење Vista Sp1, траеше тоа месец-два, по некое време ми се јави изнервиран ми вика толку јас со Vista-та, ќе чекам Windows7.

За луѓе што не знаат да си ги оддржуваат оперативните системи било што да им ставиш ќе ти се жалат после некој месец одкако ќе испозакачат 5000 вируси. Јас ја користам Vista 64 bit и се додека не закачив вируси од NVidia driveri симнати од официјалната страна немав никакви проблеми, сега од време на време зема рам без врска firefox и процесорот се оптеретува кога нема нешто посебно за работа, али се тоа ОДКАКО ме заебаа вирусите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom