Проблем со вирус на усб-то

• Креатор на темата Креатор на темата CIKIO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
Во usb-to го имам овај вирус
Код:
G:\Autorun.inf  virus worm.win32.Autorun.edc
Никако не можам да го избришам преку 10-пати го форматирав усб-то,имам касперски 2009 тој го најдува го бриши и одма кажува дека си прави вирусо back-up т.е. ова одма го кажува

Код:
Deleted and backup copy is create
Spyware Doctor не го најдува.
Со оваа постапка го приши и одма по некоја секунда пак го има на усбто и така можиш да си го бришиш бесконечно цело време сам backup си прави

1. Otvorigo Task Manager (Ctrl-Alt-Del Ili desen klik na Taskbar)
2. Odi vo Processes i pobaraj go wscript.exe, ako go ima toj proces togas isklucigo(Stegni end process),ako go nema ok pak prodolzi ponatamu
3. Potoa isklucigo explorer.exe procesot.
4. Vo Task Manager, klikni na File -> New Task (Run…).
5. Napisi cmd i pritisni OK.
6. Potoa napisigi ovie komandi edna po edna (posle sekoja napisana stegaj na Enter):

del c:\autorun.* /f /s /q /a
del d:\autorun.* /f /s /q /a
del e:\autorun.* /f /s /q /a

7. Vo Task Manager, klikni na File -> New Task (Run…).
8. Napisi regedit i klikni OK.
9. Potoa odi do slednata destinacija:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

10. Tamu ima eden fajl Userinit ,klikni dvapati na nego i napisi vo Value Data:

C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, (so se krajnata zapirka)
Досега многу пати сум го залепил овај вирус но цело време ми помагала горнава постапка.Ако има некој било каква идеја нека пиши оти вака ќе неможам да го користам усбво кај и да го однесам ќе му го заразам комјутерот.

Пробај да го избришеш вирусот со антивирус или мануелно преку Safe Mode. Јас вака проблемите со вируси на усб стикови веднаш ги решавам. Само внимавај да не го искорнеш усбто додека се скенира или користиш некои податоци од него, во спротивно ќе го изгориш.

Пробај да го избришеш вирусот со антивирус или мануелно преку Safe Mode. Јас вака проблемите со вируси на усб стикови веднаш ги решавам. Само внимавај да не го искорнеш усбто додека се скенира или користиш некои податоци од него, во спротивно ќе го изгориш.
Пробував да го избришам со Касперски и преку RUN го бриши и одма после пак се јавува,проблемо е со viruso сам си прави backup и одма пак се појавува

Пробував да го избришам со Касперски и преку RUN го бриши и одма после пак се јавува,проблемо е со viruso сам си прави backup и одма пак се појавува

Проблемо е што го имаш во пц, и веднаш се активира истиот процес. Иди у рун, пиши msconfig и во стартап види ако можеш да го препознаеш сомнителниот процес и да го исклучеш. Исто, симни си тројан хантер и спајвер терминатор. Скенирај, бриши чисти што сакаш му прави :)

Мене претходно ми помогнаа за Ауторан на партиција да избришам и тоа го сторив со Unlocker. Вреди да се проба и за УСБ!!!

Во usb-to го имам овај вирус
Код:
G:\Autorun.inf  virus worm.win32.Autorun.edc
Никако не можам да го избришам преку 10-пати го форматирав усб-то,имам касперски 2009 тој го најдува го бриши и одма кажува дека си прави вирусо back-up т.е. ова одма го кажува

Пробај со USB Virus Scan programata

Поголема е веројатноста pc-то да ти е заразено и да се копира вирусот на usb, отколку да се враќа по форматирање.

Скенирај го прво PC-то.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom