Македонците се Словени, или Словените се Македонци?

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Читај ги оригиналите на Хомер и ќе сретнеш зборови како ,,В‘к‘‘ ,,Мајчкица’’ ,,Слонце‘‘ ,,Роб‘‘ и тн.

На александат македонски, се претпоставува дека титулата му била ,,онојкојимсебоговедивље‘‘ превод, оној на кого боговите му се диват! Само резбано од лево на десно зашто исто се претпоставува дека чукале со десна рака!
Во македонија скоро е најдена карпа мислам околу зрзе каде што со словенски букви пишува: ,,Бегај, скрии се лоши људи псних, лоши људи идат’’, значи као прво се дава теоријата дека словенскиот јазик постоел далеку пред Кирил и Методиј!

Оригиналите ,аха ...
а каде можат да се најдат за да се прочитат?
и по што ќе ги препознаеме :)

ова мора да е шега
:smir:

Оригиналите ,аха ...
а каде можат да се најдат за да се прочитат?
и по што ќе ги препознаеме :)

ова мора да е шега
:smir:

Имаш право за оригиналите, меѓутоа шегава дава некоја полунасока..

ATLAS%202_.jpg

Но не сите научници се при тоа така површни, оние кои држат до својата студиозност, реноме и сериозност на основ проучувањата директно ја посочуваат основата и вистината за тоа од каде потекнува овој јазик и каде се се раширил. Така во “The Penguin Atlas of World History за извориштето на овој јазик се врзува уште Хомеровото епско опевање. Хомер на непристрасен начин пренесува историски случки на тогашни народи, и тоа го прави токму на овој јазик. За ова во споменатиот “The Penguin Atlas of World History” (p.111. Vol.1, by Hermann Kinder and Werner Hilgemann) стои:

“Овој Хомеров МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК се зборувал и постепено се развивал во модерен јазик, ширејќи и употребувајќи засебен дијалект од кој подоцна настанал, рускиот, полскиот, хрватскиот, србскиот, чешкиот, словачкиот, бугарскиот и другите јазици, денес познати како словенски јазици, засновани врз МАКЕДОНСКИОТ“

“The Homeric MACEDONIAN SPEAKING LANGUAGE was increasing and gradually evolving into a more modern language, spreding and using a distinctive dialect from wich later came russian, polish, chroatian, slovakian, bulgarian, and other tongues, today they are known as slavic languages, based on the MACEDONIAN”.

- Значи на недвосмислен начин авторите го разграничуваат т.н.р словенски јазик од да речеме грчкиот на кој наводно Хомер опева според грчката теорија.

полнаскока ?

Ма какви ,полунасоките терат право во ќорсокак

Види Братот објаснување

,
,онојкојимсебоговедивље‘‘ =Александар

и ова е директно од изворите на Омир ?

Неможе да биде поинаку освен како што е кажано, Хомеровиот македонски јазик.
Тоа е јазикот на нашата цивилизација која беше распослана во Европа, мала Азија се до Египет.
Апрусрдот на западната историја е дека тој јазик нели варварски успеа да експандира поред една моќна грчка цивилизација засенувајќи ја истата.

Се што е хеленско во суштина е македонско, се што е митско е пелазгиско се што е пелазгиско денеска е вградено во словенско.

Се што е хеленско во суштина е македонско, се што е митско е пелазгиско се што е пелазгиско денеска е вградено во словенско.

Nemoze da te ima od 19 godini i da se tupas vo grdite deka se bilo makedonsko.Da ne be tazno ke bidese smesno.:nenene:

Nemoze da te ima od 19 godini i da se tupas vo grdite deka se bilo makedonsko.Da ne be tazno ke bidese smesno.:nenene:

Ти можеш да тажиш колку сакаш, ама дали коренот на словенските јазици е Македонскиот ?
Дали верата христова ја пренесоа Македонци на останатите народи.
Дали првиот словенски универзитет е во Македонија ?
Што тука не е верно ?

Абе вас сите ве ... умот. Добро ако отворил некој тема, тоа е дискусија. Шо е ова реферати копирано глупости, читај русите шо велат, читај бугарите, читај нашите. Оти бе, вие немате ум малку во глата да си размислите шо е како е ? Не учевте историја до 8мо барем ? Ако не сте учеле и не сте прочитале ќутете барем не се резилете пред народот.
Инаку за темата :

Ние сме словени ? Сме, ама максимум 10% од нашата крв е словенска . Се работи за временски период од преку 2000 години, тука биле македонци, пајонци, тракијци, грци, албанци, турци, татари, гали(германи и такви племиња), келти, викизни,кумани.. и што уште не. И тие имале полови органи се пареле и мешале со народот, не толку ама сепак останало.. Гените не траат неколку години, траат неколку милениуми.
Оригинални се грчките имиња ? - Ајга прв македонски главен град. Основан 9ти или 8ми век пред новата ера, не е битно тука е негде. Грчки митови 5ти век пред новата ера. Егејско море е од некојси грчки крал егеј, драпај си мео. Само по англискиот јазик можете да познаете дека Aegean доаѓа од самиот збор Aegea . А Егеј е добиено со променувањето на буквите, за полесна звучност во македонскиот(словенски јазик) , се разбира доаѓа од Ајга. Има уште многу такви, ова само 1 пример.
Глаголица, кирилица... - 2ри век пред новата ера. Македонија „потпаѓа“ под целосна римска власт. И јас да сум благородник со купови пари би бегал во Ерменија. Заедно со нашите кралеви бега и македонското писмо, кое сеуште не е усовршено до глаголица и не е добро како она старогрчкото. Но сепак постои и се шири кон србија,хрватска, заминато е дури и до Казахстан,Монголија и таму. Ако забележите, ќе видите дека и тие пишат кирилично. Колку подалеку е писмото од Македонија, толку е се поразлично.
Византија, бугароубијци - Василиј II Македонецот, Самоил, Константин, Трајан, Јунистијан ... Василиј бил македонски благородник, пребеган во ерменија. Неговата династија презема власт на Византија и владее незнам колку.. Самоил бугарин ? Не. Чист феудалец, богат македонец, благородник исто кој се вратил од Ерменија само што не успеал да земи власт во Византија. Која е 50-50 со грците. Си основа држава, не и дава име. Ама има престол, во македонски град, со македонско име.
Навлегување на словени ? - Кој се тие ? Едноставен одговор. Граѓанска војна. Сите убо знајме дека ние сме доста расипан народ. Овие од солун се здружиле со грците, а пак битолчани,охриѓани,скопјани итн итн. му дошло преку гла (исто како денес Груевски шо го гради скопје само) . Дошло до битка, победиле византијците (здружените) и тие се правите македонци, грците нели од секогаш сакаат да се македонци ? (кој неќи ? ) Македонската метропола (Солун) не потпаѓа под ... како да ги крстиме ? словени, бугари ? Не, тоа се македонци.. и тоа убаво се гледа ако прочитате историја.

Инаку името словени, не доаѓа од некојси склавии, вендети, робови незнам шо ... Словени доаѓа од старомакедонскиот збор Слово, што значи писмо, буква. Сеа размислете дали сте словени или македонци ? Јас би рекол дека сме двете. Исти курац, поинакво пакување.

* Да ви напоменам, ова е преџвакана историја. За оние што неможат да сватат од книги, што читаат она што им пиши Шукри Рахими. А не она што сака да кажи историјата со нејзините факти.

Не знам како “бидеше“ да те пропуштам и да не го прочитам овој бисер, ама ме “чеша“ ракава да ти одговорам. :
Галиба, во Турскиот јазик има мноооогу Македонизми само што не ги знаеме сите (знаам нешто, ама не сите), а Богами и во вашите жили тече поприлично Македонска крв (и гени). Ме интересира зошто го усвоивте модифицираното Македонско писмо (латиница) за официјално?
И не! Мене ме нема само 19 години. Тебе те има на овие простори само 500 години, мене ме има овде со илјадници години и имам полно право да се “тупам во градите“ оти се било Македонско. 19 години има само воскреснатата Македонска држава после векови туѓа власт.
Кој последен се смее - најслатко се смее...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom