Биометрија (face recognition)

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
Звучи интересно, само немам вебкам.

Пробајте го, па споделете искуства. Не е бесплатен програмот, значи апликацијата е сигурно trial верзија. Ова е скап софтвер, истиот го користат и ФБИ (и сите други служби, освен нашите). Само овој е „прилагоден” за домашни корисници.

За кракови снаоѓајте се сами. :-)

Абе мојов сурат не е за на камера, нема компјутер шо ќе ме пушти на лепе очи да се логирам!

Има инаку хардверски додатоци за логирање преку фингерпринт за релативно мали пари, супер ако си заборавиш пасворд. Е не работат под Линукс, мамата.

spooky напиша:
Има инаку хардверски додатоци за логирање преку фингерпринт за релативно мали пари, супер ако си заборавиш пасворд. Е не работат под Линукс, мамата.
Играчка. Не можеш да најдеш добар биометриски уред за помалце од 600 еура.
А за тоа имаш интересни УСБ мемории. Додека е буцнат во усб логиран си. Извади го од усб автоматски се одлогира. Башка еден гига меморија.

Carlito Brigante напиша:
Играчка. Не можеш да најдеш добар биометриски уред за помалце од 600 еура.
А за тоа имаш интересни УСБ мемории. Додека е буцнат во усб логиран си. Извади го од усб автоматски се одлогира. Башка еден гига меморија.
Играчка - ДА.
Ама корисна играчка у пичку! :wink:

Го пробав, функционира 100%. На почеток security level ми беше поставен на low (што значи дека скенира помалку точки), па другарот некако се шмугна и влезе. Ама го поставив на medium и крај на приказната.

Никој не може да се логира освен јас. My face is my password. :wink:

симнувам моментално, па ќе ви кажам што сум направил.

Друг пат, кога правите шеар на фајл би било фино да пишете колкав е фајлот. Овој е 2.9 мега

го пробав, работи одлично но не ја гледам причината зашто би го користел ова. Ама знам многу луѓе на кој би им завршило огромна работа!

Мал проблем/недостаток.

Софтверов е создаден некаде 95-97 гoдина колку што гледам. Дури и во менито има опција verify Windows 95 login with face. Функционира и на XP, да - ама проблемот е што ако е заклучен Windows-от со програмов, лесно може да се „отклучи” со CTRL+ALT+DEL.

Едноставно си го терминираш процесот...

Значи, сепак испадна дека е интересна играчка, ама не многу практична.
Барем не за 2006 година. :wink:

Ако направиш log off зарем со ctrl+alt+delete ке ти се уклучи task manager и ке успееш да го изгаснеш програмот.Програмот е наменет пред се за процес при логирање на виндовс

oxygenne напиша:
Ако направиш log off зарем со ctrl+alt+delete ке ти се уклучи task manager и ке успееш да го изгаснеш програмот.Програмот е наменет пред се за процес при логирање на виндовс
Друже, прво, што виндоус имаш?

Знам дека е за логирање на Виндоус, ама мене прво ми се крева Виндоусот, па после 2-3 секунди ми се стартува програмот. Значи, кога ќе стиснам CTRL+ALT+DEL можам да уклучам task manager и да го исклучам. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom