Тимски играч или индивидуалиста?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Во која од гореспоменатите категории спаѓате вие?
Без оглед на тоа дали сте ученик инволвиран во некоја проектна активност, студент со семинарска пред себе или вработен кој има за цел да изврши одредена наредба зададена од шефот...

п.с.
Не сакам постови од типот, индивидуалист сум. Тимски играч сум.
Значи убаво образложете, сврзете неколку реченици. Повеќе сум продуктивен кога работам сам, повеќе имам слобода... така до израз доаѓа мојата креативност а и на грб не ги носам другите-тимот и сл.

Навалете. :)

Голем индивидуалист сум, но сепак знам во некои ситуации да бидам и добар тимски играч. Да речеме, една синтеза меѓу индивидуалист и тимски играч. Како индивидуалист се сметам например кога некоја задача е зададена на моја екипа, на моја група, и јас си имам одредено што треба да работам, е тогаш само јас сам си го изработувам мојот дел и не барам помош од никого а и несакам да бараат помош од мене. Е сега кога имаме некоја посложена задача/работа, се обидувам да бидам што подобар тимски играч, бидејќи тоа би било во полза на сите нас.

Конкретно за проектните и вежби на факс,ни едно од двете.
Би се дефинирал како делегат,координатор,all around player.

Некогаш сум работел сам на цели презентации,некогаш сите сме се координирале.
Мене најдобро за работа ми е кога сум шеф :)

Односно,имам контрола над работата,не ради мој комплекс,туку бидејќи 90% од луѓето не ги бива за временски рокови,и секогаш нешто се заебува.
Значи,јас сум за индивидуално водење на тим,со помош тука и таму,каде и да треба.

Обично глеам сам да си решам проблемите...ми се случувало да имам идиот во тимот и само ми претставуваат проблем..

Сакам да имам се под контрола,на пример ако имаме некој проект за нашкола,морам јас да сум таа шо ке го види последна,пред да го предадеме,да видам дали се е во ред итн. Тимски играм само кога е неопходно,иначе,секогаш сама :smir:

Па, нешто помегу сум. Зависи од ситуацијата/тимот. Ако во одредена ситуација е подобро да изиграм сам, тогаш зошто не? Но ако сме во тим, и тимот е барем на моето ниво (или пак јас сум на помало ниво од нив), тогаш би бил тимски играч. Но ако во тимот има некои идиоти, би се одлучил самичко да ја завршаш дадената задача/работа.

Конкретно за проектните и вежби на факс,ни едно од двете.
Би се дефинирал како делегат,координатор,all around player.

Некогаш сум работел сам на цели презентации,некогаш сите сме се координирале.
Мене најдобро за работа ми е кога сум шеф :)

Односно,имам контрола над работата,не ради мој комплекс,туку бидејќи 90% од луѓето не ги бива за временски рокови,и секогаш нешто се заебува.
Значи,јас сум за индивидуално водење на тим,со помош тука и таму,каде и да треба.

мој чоек :)

Зависи во што каква е работата ако е шо било поврзано со школо значи проекти и такви работи секогаш сум тимски играч сам неќам да се замарам а реков и зависи од тоа работата каква е ако е нешто што знам би направил и сам ако не ме мрзи секако.
Исто као Mac)) и јас сум :) шеф пио

хммммммм, па ке мора да признаам дека тимската игра ми е многу слаба страна, ако не и најслаба, шознам...таков сум едноставно...секогаш перфекционист, и тоа што го знам сакам сам да го направам...не барам помош, коа сум во врска девојката е само за мене, не се мешам, на собиранки никогаш нема да одам, иако ме викава...на времето де...и такви ствари...:smir:

ја као шо можам да направам нешто, ретко кој може, даклем не сум тимски плејер, иако знам дека е тоа негативна особина:kesa:

...ама баш ми е гајле за тоа... инаку тоа доага од мојата констелациска поставеност...

знак Стрелец
подзнак Вага
месечина Водолија...

...so ...try... to beat me anyone in anything i do...?:tv:

Nekoja cudna fuzija pomegu individualist i timski igrac koja odlicno funkcionira! Sakam i merak mi e koga sama ke vlozam napor vo nesto i na kraj ke mozam so gordost da go potpisam "by Kate":smir:( Vaka e potpisana obicno prvata verzija na proektot, prevodot, seminarskata ili sto i da e od pusti merak)Ubavo e cuvstvoto posle dobro i kvalitetno zavrsena rabota koga znaete deka zaslugata e kompletno vasa, ama ubavo e da delite priznanija i so drugarcinjata:back:Sepak i koga rabotam vo tim skoro sekogas zadacite se podeleni i sekoj ima del na koj raboti individualno i so nadez deka na kraj sovrseno ke se vklopi vo celinata! Veke vo finalnata obrabotka na proektot se vklucuva celiot tim so sugestii i korekcii!
No cesto se zaprasuvam kakov igrac sum vo igrata narecena zivot? Do precizen odgovor nikako da dojdam!

Па, што е до мене, можам да функционирам и вака и така, сама или во тим, исто ефективна ќе бидам. Баш секогаш е различно; зависно од работата што треба да се заврши, или сум во позадина и само учествувам пасивно или сум лидер и идејо-давач. :)
Мада, мислам дека сум лош тимски играч за останатите соиграчи во тимот, знам да сум своеглава, себичен играч, па и неодговорна. :icon_lol:

Зависи од приликата и ситуацијата, но во поголем дел од времето сум индивидуалист и поубаво ми е сама кога работам. Не можам едноставно да се снајдам во група од повеќе луѓе, додека се договориме, па несериозност, не одговорност и може заради еден, сите да се зезнеме, а вака сама кога работам знам дека се што правам е лично за мене. Ако успеам, заради мене ќе биде тоа, ако не успеам, пак јас сум си крива.

Се напнувам кога треба да работам со повеќе души, но сепак ако тоа е потребно тогаш се прилагодувам на ситуацијата нормално. Не приговарам многу, но поубаво ми е кога треба сама да извршам нешто.

И тоа и тоа сум, по потреба, ама повеќе ми одговара индивидуалноста затоа што My team player може да биде виновник за мојот пораз.

Секогаш кога некој проект или било што сам сум го земал и завршувал бил подобар од проектот на останатите, значи и кога играм индивидуално тоа го правам доста добро....

Од друга страна скоро никогаш досега т.е ретко кога во тим ми била доделена улога на водач ниту сум ја барал таквата и со тоа да си го навлечам целиот притисок на грб, а во случаите кога сум барал да бидам водач тоа било кога како услов постоела опцијата јас да си го бирам тимот... е тука дури и на фудбал немам изгубено колку и јас да сум дрво за таа игра како индивидуалец :) ама па по некое непишано парадоксално правило и колку навидум да сум бил никој и ништо во тимот пак на крај низ работата успевало пак да се истакнам и да мора јас да бидам тој што ќе трча по материјали и ќе ги пишува на компјутер бидејчи талентот кој се нафатил да пишува првпат гледа тастатура и се останато на ден пред крајот, и за финале јас да го презентирам сработеното... битно добар сум и добро се осеќам во тим во кој секој си ја знае работата и си ја врши истата.

Тимски, повеќе сакам да имам покрај себе и други кои ќе кажуваат идеи и така можеме нештото да го направиме пубаво, а воедно и на повеќе да му се свиѓат:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom