Apple Safari или Mozilla Firefox

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
Кој е вашиот избор?

Јас искрено повеќе користам Safari,бидејќи кога сум внатре во него т.е кога прелистувам се чуствувам како да сум на Mac OS X.А и доволно е брз.Mozilla-та ја користам кога правам нови верзии на Firefox 3 Hacked или сега т.н Blazed 1.0

Па кажете.

Download:
Firefox : Mozilla Firefox
Safari : Safari

Нема избор тука. Мозилка. :)

Незнам зошто би се чувствувал дека сум на Mac OS кога имам Виндоус:uvo: Имам одлични искуства со Фајрфокс и не го менувам...:helou:

Не знам не сум пробал сафари, не можам да ги споредувам. Ама после долго лутање од браузер до браузер, на крај си се вратив на првата љубов, ОПЕРА.

Пробај Safari.

Пробано неодамна......
Сите релевантни споредувања на прелистувачите укажуваат само на едно........Сафарито и покрај убавиот изглед и брзината имал сериозни проблеми со безбедноста односно никаква или многу слаба самозаштита.

Имам и Сафари и Фајрфокс. Од пуста навика го користам Фајрфоксот јес да Сафарито работи пре пре пре пре предобро на ОS Х. Зависно од расположението во денот користам те фајрфокс те сафари

Го пробав, блиску се со chrome, има некои интересни новитети, ама го бирам chrome заради интегрираниот search engine во address bar-от. Не знам само дали постoјат addons или нешто слично.
Moментално mozilla ми е на 3-то место.

Иначе јас ги имам пробано скоро сите прелистувачи, мозилата е најспора, али некако највеќе ми одговара. Кај другите стално по нешто им фали ... или па ја премнгу барам од еден прелистувач :toe:

Мозила. Сафари-то е исто добро, али имало безбедносни проблеми, ко друграчето негово IE :toe::pos2:

safari го спореди со ie :tapp: за мене лично и сафари и И.Е се подобри од мозилата, ја мразам од срце толку проблеми ми правеа првите верзии што не ни помислив да инсталирам некоја од поновите, Опера нема безбедносни проблеми ама не е за тоа темата од овие 2 јас го бирам Сафари

safari го спореди со ie :tapp: за мене лично и сафари и И.Е се подобри од мозилата, ја мразам од срце толку проблеми ми правеа првите верзии што не ни помислив да инсталирам некоја од поновите, Опера нема безбедносни проблеми ама не е за тоа темата од овие 2 јас го бирам Сафари

Ако немаше сите ке ја користевме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom