Зошто девојките секогаш вeлат дека се неискусни?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
USSR напиша:
P a sto znam kaj mene ne igra mnogu uloga toa da li taa e iskusna ili ne e, abe samo ebi i ic da ne te boli.
Браво бе друже, право МАЖИШТЕ си.

Преку такво ми е од вакви мислења. Замисли ова да го каже девојка?
Па добро бе мушки курви низаедни, имате ли ронка достоинство?

E pa najverojatno nemaat. Nikogas ne bi legnala so nekoj takov sto ne bira kade i so koj legnuva.:wink:

kikiki напиша:
E pa najverojatno nemaat. Nikogas ne bi legnala so nekoj takov sto ne bira kade i so koj legnuva.:wink:

:pos: :pos: :pos: zasto site zeni go vikaat istoto ... a koga ke dojde do samiot cin togas e sosema druga prica ... :pishtoldz

Acid напиша:
Браво бе друже, право МАЖИШТЕ си.

Преку такво ми е од вакви мислења. Замисли ова да го каже девојка?
Па добро бе мушки курви низаедни, имате ли ронка достоинство?
Што сакал да каже народниот умотворец со следниве поговорки::wink: :icon_eek:
За добре крмаче нема лоше помије...
Р'џавом к*рцу длаке сметају...
Јебо, ал нејебо, к*рцу време пролази...
Од пребирач, не бидува еб*ч....
:raz: :icon_lol:

Зборат така затоа што сакаат машкото да ги води првиот пат,да видат со кого легнуваат,да испитаат-некои и стварно се неискусни ама повеќето само испитуваат терен

зашо ако кажат дека СЕ, следуваат прашања од типот : кога? со кого? како? колку?... а тие се здодевни... потоа следуваат љубоморни коментари и погледи.. итн... сеа јасно е ? :pos:

Мора да признаам дека до сега прочитав доста интересни размислувања, па еве да го споделам моето мислење со вас. Немојте да се замарате со тоа дали сте прв, втор или дваесет и втор, тоа сигурно нема да го дознаете. Може да се примети дали партнерот/ката е искусна или не, но никако редниот број од проста причина што многу ретко може да се случи некој да ви ја каже вистината во врска со тоа. Обично го кажуваме тоа што партнерот сака да го слушне, со цел да не се наруши односот во иднина. И да кажам уште нешто што го имам напишано порано:
На дечко му е битно да биде прв, на вистински маж да биде последен.

Ne bitno e dal sum vtor ili stoti se dodeka sum najbolji i jedini.

Eve vi prosvetlenie za temava od zenska gledna tocka: tie sto ke ve izlazat, sakaat da ve izmanipuliraat- za ova ili za ona , ic ne e vazno. Igra e vo prasanje. A kako ke primetite deka ve lazat: e toa bogami, nema:wub: Ama ne se sekirajte ako ve izlaze: toa e vsusnost pozitivnoto. Ako saka da ve igra, znaci deka ste ja predizvikale, ste ja zagolickale. Ako bas ja briga za vas, ic nema da se trudi da pravi point.

Na masko mu e bitno da e prv , na zenskoto da e posleden :)))))
Sala na strana nikogas ne velam deka ne sum iskusna ili da krijam , jas sakam sex i immam mnogu otvoren stav okolu to ama mi raspaga cesto posto mnogu raboti mi se ne isprobani i samo si izlegva na videlina i ako igram hrabro da go prikriam to . A za broj mislam vo zivot na eden partner imam kazano od edna pricina mie sram deka se malce i vo moj oci ne e to bas prednost :)

Acid напиша:
Зошто лажат дека се неискусни

valjda toa go pravime zanemarlivo trudejki se sekojpat da bideme se podobri i podobri so mislata mozev jas i podobro :wink:

Заради македонскиот менталитет.

JeCILaDy напиша:
Заради македонскиот менталитет.
Не мислиш дека „македонскиот менталитет“ е баш таков поради вашата затвореност и лагите? Извини, ама ако вие сте доволно отворени да признаете дека сте имале повеќе партнери пред „тековниот“ (и ич да не ви е гајле за тоа), тогаш воопшто нема ни да се создаваат вакви „табу теми“. Некоја имала толку и толку партнери - па голем ташак...

Ама не, во Македонија девојките се секогаш мирнички, го мразат сексот, не знаат што е тоа полигамија, петинг, фелацио... И нормално, кога ќе се појави некоја што сака отворено да говори за нејзиното искуство, бројот на партнери (или општо, секс муабети што ги правиме ние мажите секој ден на клупи...) - тогаш таа е „курва“.

Еве пример. Имаше тема за тоа „дали жените сакаат да голтаат“. Само 3-4 форумџики имаа доблест да признаат дека сакаат повремено да си голтнат или барем еднаш го направиле тоа. Поради затвореноста, неукоста, срамот (од тоа што ќе помислат другите за нив, не нешто друго...) некои форумџики (како Dani^^^) веднаш го оценија голтањето како најголемата чума што постои и девојките кои го прават тоа ги направија „курви“.

Не сакам да говорам за таквите превртливи суштества (алудирам на оние што љубат да голтнат, а на форум се прават светици), ама поентата ми беше дека Македонките сами ги создаваат „табуата“ и предрасудите за некои работи.

Што порано започнете да зборите отворено за тие „табу теми“ - толку подобро за вас.

Za da ne ja raskazuvame po drugari, po vesnici i na net Ejsid, toa misli kako mentalitet.
A tabuata se nametnati od ofcite koi se komplacentni i ne znaat nisto osven na mekaat i blejat koga gi nosat na kolenje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom