Наследство и вработување

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Dali ima zakon ako nasledis nekoi nivi primer 3 hektari da te izbrisat od biro za vrabotuvanje

Se raspravavme so eden toj mi veli deka ako imas zemja na tvoe ime vednas te brisat od biro za vrabotuvanje dali e tocno ????:toe:

види на страницата на биро за вработување, во нивните прописи...

Dali ima zakon ako nasledis nekoi nivi primer 3 hektari da te izbrisat od biro za vrabotuvanje

Se raspravavme so eden toj mi veli deka ako imas zemja na tvoe ime vednas te brisat od biro za vrabotuvanje dali e tocno ????:toe:

100% ne e tocno. togas sto bi bilo koga bi nasledil stan ili bi dobil kako podarok?
edinstveno nesto sto moze da pridonese da te izbrisat od zavod e ako sam dades otkaz bez nikakva pricina.
pozdrav

a i toa veli prijatelot ne e isto ,zatoa i prasuvam veli koga dobies stan ili kuca itd ne e isto i ako nasledis zemlja od nekogo mene iskreno toa ne mi odi vo pamet nema logika ama ....

POWER-MKD a jas da znaev kade da vidam nemase da postavuvam prasanje

Нема врска муабетов!
Колку имот и да имаш, со невработеноста тоа нема никаква врска, освен ако не се регистрираш како земјоделец :)
Или, ако имаш станови и сл. па ги даваш под кирија, си плаќаш данок, придонеси, си регистрирал фирма која се занимава со таква дејност, и логички си вработен.

Dobro a ako imas zemja na tvoe ime mozes li socijalno da zimas ???

//

nemozes da zemas socijalno ako imas zemja na tvoe ime. isto taka i ako imas kola i red drugi gluposti

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom