Кавга помеѓу брат и сестра (сестри или браќа)

Имам поголем брат од мене 8 години. Кога бевме помали и незрели се каравме и тепавме како и сите други :) Ама од кога пораснавме и не се гледаме толку често,едноставно созреавме и еднаш се неаме скарано.Ептен се сложваме.Кога е тука цело време сме заедно,од рака не ме испушта :) Нема кавги меѓу нас,фала богу.

vardarce напиша:
Имам брат и исто како да го немам (може звучи лошо ама така е).
еее, вакви работи ич не сакам,...кога деца кои цел живот растеле заедно се караат, не зборуваат...не можам да сфатам вакви случаи...стварно ми е жал :icon_frow
јас имам сестра помала од мене 3 години и ми е најсупер на свет - не би ја мењала за ништо! разликата во години не е многу голема, но сепак дури во последно време ние почнавме да стануваме поблиски, да се поврзуваме на некоја другарска база - порано бевме онака - некои муабети поврзани со семејството и слично...
како мали се тепавме НОН-СТОП и бркањето со ножови околу маса ни беше секојдневие :icon_lol: хихихи, а сега не сме ни помислиле за тепање, а кавги ги има сеуште, но тоа се најнормални работи и најмногу ми се свиѓа што после дообра кавга на крајот оној кој бил виновен си признава-ако не јавно, барем ќе го смени однесувањето и тоа веднаш се приметува...
како и да е, имам изградено здрав сестрински однос со неа и мило ми е...

Kolku i kako se sakate so svoite braka i sestri?

Jas da si bidam iskren so brat mi voopsto ne se slagam toj e postar do mene 3 god. a ima pamet kako na malo dete i veruvajte mn e tesko da se zivee so takov brat (a za sestra neznam zs ja nemam :poss:). Pa sakam da znam dali jas sum edinstveniot sto ima takov brat koj nema nitu gram pamet :pos2:. Da bieme iskreni i da ne se lazeme napisete si ja svojata prikazna od nasiot mal zivot!!!
Pozdrav4e do site!!!

Мора да има кавги меѓу брат и сестра,браќа,сестри;Едноставно така све фунционира

имам систер помала е една година од мене,со неа нема ден а да не се испокараме и да се изнавикаме:angry1: но понекогаш тоа поминуе у котек и водиме страшна битка :duel: за ситница и на крајот па ја мора да попуштам за се а и понекогаш не се предавам но некогаш чудо се дешава па ногу се сакаме.абе ни од шо се сакаме ногу и се караме.:poss:

незнам али многу ретко сме се карале и многу бевме сложни
сега он се ожени и подругачие е малче , али пак сме си на тоа за мене ЕКСТРА ниво на комуникација и разбирање

Mojata sestra epomala od mene bagi godini i se karame najcesto za kompjuterot i taa samo se inaeti za nesto ...
Ama ke mi bese dosadno ako ja nemav. Ama sepak si ja sakam !

Jas imam brat pogolem od mene 4 god i se tepame dur ne si pustime krv:bravo:

Ич не се карам. ИЧ!! Ич и пресреќна сум поради тоа :)
Го сакам препрепрепрепрепрепренајнајмногу и не влегуваме во конфликти ама никогаш :)
Секогаш за се се сложваме и имаме разбирање и поддршка.
Како што кажав погоре, поголем е од мене 8 години, што му дава посебна улога во мојот живот. :) Ме поддржува во се,има разбирање за се,ми угодува се и без да побарам јас :)
Ми дава огромно чувство на безгрижност кога е до мене. Оти знам кога и да се ”навалам„ наназад секогаш е зад мене,и не се плашам да паднам :) Секогаш ми пружи рака за напред и не само сега туку сум спокојна што знам дека тој ќе ја превземи целата одговорност за мене,утре,другиден кога ќе одам да студирам надвор,далеку од дома и од моите. Кратко кажано, Ај лав мај брадер :)

Ja brat mi ednas nedelno go gleam taka da u skoro vreme ne!!! :)

Jas imam sestra koja rado bi da ja neam

The`bItCh напиша:
Имам брат и сестра.
Со брат ми не се карам затоа што е 12 години помал од мене, дете е и му попуштам за се. Ама со сестра ми! Нема ден да не се искараме.. ма каков ден, нема минута да не се искараме. Таа е само една година помала од мене.. може да е љубомора во прашање, ама јас мислам дека пати од комплекс дека сум поубава од нејзе.:pos::pos::pos:
Шала на страна ама мразам кога измислува работи за мене само за да им се упикне на старите. Понекогаш дури и посакувам да ја нема.. ми се одмилува животот од нејзе. Кога го с`ска брат ми против мене.. како ми доаѓа да ја изнаплескам, ама не можам.
Јас како најстара треба да им попуштам на двајцата, понекогаш ни крива ни должна јас си го јадам стапот.:(
Ама што знам.. за годините мислам дека уште не е доволно созреана и дека е дете, може кога ќе порасне ќе сфати дека со постапките сега што сега ги прави повредила многу и ваљда ќе се поправи..
На никој не му пожелувам да има сестра како мојата.:icon_roll

Mace mislam deka znam vo koja sostojba si i jas imam takva sestra i gospod znae kolku mi e tesko zasto navistina ja sakam i sakam da stane covek kako sto treba ama so sila ubavina ne biva.Nekogas mi doaga da i ja smackam facata koga ke pocne da mi pravi faci i da me laze vo oci a koga i treba nesto komotno na race bi me nosela.Ne znam ama imam golemi problemi so nea i ne znam kako da gi resam zal mi e sekogas za nea zatoa sto bese mnogu malecka koga pocina majka mi i od togas site ja razgalivme.......:se_ molamdeka veke ke porasne zosto ne e mala ima 18godini.(a kako da ima 10:()

ThA-BiTcH напиша:
aman be....
ne zbori vaka:icon_eek:
do tolku li e...:icon_roll
veruvaj mi deka e do tolku :( znam od licno iskustvo)duri i koga ke ti pomogne nesto vo zivotot ke se pokaes nikogas da ne si pobarala zosto niz nos ke ti go izvadi i uste zrtva ke bide(se zrtvuvala,gubela vreme,ne ja sakas,ja koristis,:lud:ne i davas dovolno pari-a ti od usta leb ke izvadis:(...)...neka cuva gospod od poloso :cuc: zosto ima-neka ne cue zloto

Не бе каков конфликт што ти е хахха само што ми ја пукна аркадата ништо повеќе хаха

Mozebi porano sum se karal i maval so brat mi , ali sega ne se gledame cesto

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom