Досада

• Креатор на темата Креатор на темата sara22
  • Време на започнување Време на започнување
Ретко ме фаќа досада... Секогаш наоѓам некоја занимација, нешто ново, ке се внесам длабоко во тоа и нема ни да осетам колку брзо ке помине времето.

Досадата се случува кога сме испланираме да направиме нешто но сме биле спречени во таа намера поради некоја случајност,а притоа немаме план Б за да продолжиме понатака.Единствена причина за да се случи досадата во нашиот живот е начинот на живеење на нашето секојдневие на кој сме се навикнале.Досадата се случува кога сме испланираме да направиме нешто, но сме биле спречени во таа намера ненадејно,а притоа немаме план Б за да продолжиме понатака.Досадата може да се елиминира со збогатување на нашиот живот со интересирања во некои области,ширење на контакти,хобија,правење планови и размислување за решавање на проблемите итн.Чим ни е побогат животот со вакви елементи толку подобро ќе можеме да си го организираме секојдневието и кога ќе ни пропаднат плановите веднаш да се снајдеме и да креаираме нови.

Досадата кај мене се јавува од монотонија...едно та исто просто речено затоа се трудам што можам повеќе промени да правам и да наоѓам други занимации...

Ако не е досадата што ке правиме по цел ден бе луѓе? :pos:

Досадата кај мене се јавува од монотонија...едно та исто просто речено затоа се трудам што можам повеќе промени да правам и да наоѓам други занимации...

Зависи...ако те истите работи се интересни тогаш ќе нема да ти биде досадно. Но секако се што е ново и има "свежа крв" е интересно.

-Разбивањето на досадата го гледам во обврски и исполнет ден. Секој ден исто школо ,тренинг ,курс ,фудбал и пак не ми е монотоно.

Ме фаќе досада кога немам интернет, повеќепати. Друго многу тешко.

Ебати животот, се уморив од дома седење, досадување... Поради карантинов. Поубо да бев во Шуто Оризари, Идризово, или евентуално Теферик Струга од 22.00 - 06.00 сабајлето...

Ебати животот, се уморив од дома седење, досадување... Поради карантинов. Поубо да бев во Шуто Оризари, Идризово, или евентуално Теферик Струга од 22.00 - 06.00 сабајлето...
Земи пљачкај...прави нешто да не ти е досадно. Вези или плети....има доста што може да се прави.

Меч со две острици. Проклетство за едни, благослов за други. Некој паметен Кинез или Евреин (а веројатно и други се сетиле) измислил клетва - „Да даде Господ да живееш во интересни времиња.“ Мислам, во концентрационен логор, на фронт, на улица на -20 целзиусови без дом и без храна, тоа не може да биде досадно. Си има и досадата своја убавина, само без претерување. Без нервози, животот знае да подготви изненадувања, а искуството кажува дека тие не се секогаш 7-ка на лото или среќна љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom