Помош околу двд/цд

• Креатор на темата Креатор на темата dzemko2008
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
На почетокот да ви кажам дека су почетник.
Потребна ми е помош и се надевам дека темата е на вистинско место
Во компјутерот вградив нов двд/цд рв режач. марка
DVD RW +/- Sony NEC 20x AD-7200A IDE
кога ги отварам цд и двд филмовите одлицно функционира меѓутоа доколку сакам да снимам на празно цд он не функционира. Така на пример кога празно цд сакам да го отварам ми казува
D:/ is not accessible
Incorrect function.
Дали треба несто да подесам во мојот ком.
Еднашка пробав да снимам нешто преку IfraRecorder програмата на празно цд ама и тогаш се јавуваше грешка односно неможев ништо да снимам.
Секоја помош е добро дојдена.

Се извинувам што го утнав местото(може модераторот да ме префли таму)

Што се однесува до неро не е до тоа затоа што и ИнфраРекордс ја врши истата работа(а и бесплатен е) проблемот е јас мислам несто околу драјверот али незнам каде точно, па поради тоа ми треба помош. Како да проверам дека двд/цд режачот функционира (за сега сум разочаран поради тоа што неможам ништо да снимам на цд)

Пробај со друга марка на CD/DVD, пробај со некое + и некое - CD/DVD

A најверојатно е дека не ти е убаво наместен ромот (хардверски). Стави го (ако знаеш, ако не, најди некој што знае) на друг кабел, што е слободен, и тој да ти биде само за ромот, да нема на него и ром и хард диск (или друг ром).

Пробај со друга марка на CD/DVD, пробај со некое + и некое - CD/DVD

A најверојатно е дека не ти е убаво наместен ромот (хардверски). Стави го (ако знаеш, ако не, најди некој што знае) на друг кабел, што е слободен, и тој да ти биде само за ромот, да нема на него и ром и хард диск (или друг ром).
Sho ima vrska to be.Edniot se pravi master drugiot slave i cao.
Kaj mene taka se i besprekorno funkcioniraat :smir:

Batka vidi so jumperot odpozadi na rezacot na shto ti e staven

Sho ima vrska to be.Edniot se pravi master drugiot slave i cao.
Kaj mene taka se i besprekorno funkcioniraat :smir:

Batka vidi so jumperot odpozadi na rezacot na shto ti e staven

Знам бе ајдук, ама се има случувано и вака да е, зашто матичната е срање, си има конфликти, или IDE кабелот е за никаде......

Колку ве разбрав мислите дека при вградување на двд/цд ромот сум направил некоја грашка?
(јас ги поврзав истите жици како што си беше старот цд ром кој беше поставен претходно) (ако не се во ред поставени жичките тогаш воопшто не би можело да си гледам филмови и слушам музика, кај мене проблемот е во тоа што не можам ништо да снимам на празно цд) Дали е потребно некакво форматирање за да сето тоа профункционира?

Околу hardware баш и не се разбирам којзнае што, али мислам дека оваа опција би ти била најидеална, чим DVD режачот е нов најверојатно си има гаранција, такада не ќе биде лошо да се обратиш онаму од каде што си го купил да видиш они што ќе ти кажат.

Колку ве разбрав мислите дека при вградување на двд/цд ромот сум направил некоја грашка?
(јас ги поврзав истите жици како што си беше старот цд ром кој беше поставен претходно) (ако не се во ред поставени жичките тогаш воопшто не би можело да си гледам филмови и слушам музика, кај мене проблемот е во тоа што не можам ништо да снимам на празно цд) Дали е потребно некакво форматирање за да сето тоа профункционира?

Го имам решавано истиов проблем, кај другар. Се си чита, ама не режа. Го ставивме ромот на посебен кабел само за него, и напојување само за него (значи не од тие кабли што имаат по 2 џека за напојување) И се реши проблемот. А ако имаш гаранција, отиди нека ти го сменат, ако не успее ова и терај си.

другарчиња ви благодарам на помошта.
Успеав да го решам проблемот овака отидов на сервицес локал па таму го побарав имапи цд бурнин и го отворив тоа делче, потоа тамо кај што пишуваше дисабле го прфрлив на аутоматик. откако тоа завршив си го рестартирав комшпјутерот и за мое задоволство се проработе како што си очекував, сега функционира се беспрекорно па така клипот си го снимив на празното цд.
Зато ви благодарам на помошта.

Интересно... Очекував дека ќе е до кабелот али ете секој ден учиме нешто ново. Само ова малце ме збунува - кај мене тој сервис е на мануал, а не е ни стартуван а режам најнормално :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom