Безвизен режим со РУСИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Од 31 октомври 2008 г. влегува во сила договорот за укинување на визниот режим меѓу Македонија и Русија.
Во соопштението на руското министерство за надворешни работи се вели, дека договорот за безвизен режим ја предвидува можноста за престој до 90 дена. За таа цел граѓаните на двете држави ќе треба да имаат официјална покана, подготвена во склад со законите на секоја земја, со која ќе ја докажат целта за таквиот престој.

Одично.Уште да најдеме начин како да ги „примамиме„ да почнат побројно да доаѓаат.
Замислете „фалбата„ на Гејлада беше дека оваа година нивниот туризам бил спасен токму од руските туристи, а тек да успееме и дел од нив да ги придобиеме еееееееееее би било повеќе од одлично.:vozbud:

Од 31 октомври 2008 г. влегува во сила договорот за укинување на визниот режим меѓу Македонија и Русија.
Во соопштението на руското министерство за надворешни работи се вели, дека договорот за безвизен режим ја предвидува можноста за престој до 90 дена. За таа цел граѓаните на двете држави ќе треба да имаат официјална покана, подготвена во склад со законите на секоја земја, со која ќе ја докажат целта за таквиот престој.

Одично.Уште да најдеме начин како да ги „примамиме„ да почнат побројно да доаѓаат.
Замислете „фалбата„ на Гејлада беше дека оваа година нивниот туризам бил спасен токму од руските туристи, а тек да успееме и дел од нив да ги придобиеме еееееееееее би било повеќе од одлично.:vozbud:

БРАВО!!!ОДЛИЧНО!!!Секоја чест...:pos2::pos2::pos2:

Веќе доаѓаат туристи од Мадер Раша во Охрид,ама за сега во помал број.Со добра организација може и значително да се зголеми бројката.
иначе браво за укинувањето на визите...

bezvizen rezim ne e toa da moras da odis vo ambasada i da kazuvas pricina zosto odis vo Rusija.So bezvizen rezim stavas pasos i odis vo Rusija

Abe da otvorea granici, so Britanija, Germanija, Italija, Austrija, Kanada pa i USA...
Dobro i Rusija e dobra, no... Da ne se lazeme...

Пикасо.. седи бе.. да видиш какви русинки има :pos2:
Туку.. за Русија и до сеа не беше фрка.. со печат од наше МВР се идеше до 90 дена, а и виза лесно се зимаше. Да скинат визи за ЕУ од 2009та ќе биде прав потег :helou:

За таа цел граѓаните на двете држави ќе треба да имаат официјална покана, подготвена во склад со законите на секоја земја, со која ќе ја докажат целта за таквиот престој.

За така кај сакаш моеш да одиш. Да ти пратат гарантно писмо од државата..

Абе некому ако Охрид значи тоа се славјанските народи и Русија.
Што им значи Охрид на Израелци, Холанѓани, Французи.
Ништо.

Како бе овие Русиве немаат бенчмаркови за нас, не сме навикната овака да се однесуваат со нас ?

United States of Sloven People
USSR.

МИНИСТЕРСТВО ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ РОССИјСКОј ФЕДЕРАЦИИ

ДЕПАРТАМЕНТ ИНФОРМАЦИИ И ПЕЧАТИ

119200, Москва Г-200,Смоленскаја Сеннаја пл., 32/34 тел.:(495) 244-4119,факс:244-4112
e-mail: dip@mid.ru, web-address: www.mid.ru

СООБштЕНИЕ ДЛја СМИ

О вступлении в силу Соглашенија между Правительством Россијској Федерации и Правительством Республики Македонии об условијах взаимных поездок граждан Россијској Федерации и граждан Республики Македонии

1683-27-10-2008

31 октјабрја 2008 года вступает в силу Соглашение между Правительством Россијској Федерации и Правительством Республики Македонии об условијах взаимных поездок граждан Россијској Федерации и граждан Республики Македонии, подписанное 19 ијунја с.г. в г.Скопье.

Данное Соглашение призвано заменить Соглашение между Правительством СССР и Сојузным Исполнительным Вече Скупштины СФРју о взаимных поездках граждан от 31 октјабрја 1989 года в отношенијах с Республикој Македониеј.

Соглашение предусматривает возможность безвизовых поездок длја граждан, выезжајуштих с цельју осуштествленија деловых контактов, профессиональној, научно-техническој, образовательној, культурној и спортивној дејательности, краткосрочного обученија, леченија, а также с частными целјами сроком до 90 днеј. Безвизовыј в'езд таких лиц обусловлен наличием у них оригиналов приглашениј, оформленных в соответствии с национальным законодательством государства каждој стороны. Туристы могут находитьсја на территории государства другој стороны без визы до 30 днеј на основе соответствујуштих тур документов.

Безвизовыј режим распространјаетсја также и на граждан, имејуштих разрешение на временное или постојанное проживание на территории государства другој стороны.

Длја обладателеј дипломатических и служебных паспортов, направлјајуштихсја в краткосрочные командировки, предусмотрен безвизовыј порјадок в'езда на период до 90 днеј без дополнительных условиј. Сотрудники диппредставительств, консульских учреждениј и представительств при международных организацијах и проживајуштие вместе с ними члены их семеј, имејуштие дипломатические и служебные паспорта, совершајут поездки без виз в течение всего срока их аккредитации.

Иным категоријам граждан, в том числе в'езжајуштим с цельју трудоустројства, требуетсја наличие визы.

27 октјабрја 2008 года

Извор МИД России

едит: не знам зашто не ги дава сите руски букви овде, ама документот е од министерството за надворешни работи на Русија.

Туристы могут находитьсја на территории государства другој стороны без визы до 30 днеј на основе соответствујуштих тур документов.

koi se ovie soodvetni dokumenti?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom