Спотот на Манчевски за Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MakedoN_Ares
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 август 2008
Мислења
680
Поени од реакции
34
Милчо Манчевски,прославениот македонски режисер ќе прави спот за Македонија по предлогот од Владата на Република Македонија.
Во овој спот ќе бидат претставени сите природни убавини на Македонија.
Во истиот ќе учествуваат некои видни европски и светски фотографи и камермани.
Владата за овој проект издвои 190 илјади долари.

КОНЕЧНО некој да ја претстави Македонија во добро светло.
Што мислите вие за ова ?

Имаше досеа на Јаху, Сиенен миенен ..

190 милиони досега не бил буџетот на ниту еден Холивудски филм :)

Грешка ќе да е.

Се е во ред со спотот на Милчо, сигурен сум ќе биде супер екстра.

Но јас би вложил пари и во еден документарец, филм преку кој би ја прикажале нашата историја со факти, цитати од книги, материјални докази, сведоштва , старовековни списи итн.

Во стилот на емисиите Дијалектика и сл. да биде примамливо за светот и со доза на мистичност.

ke ja shmekneme evropa i svetot so spotot na Mancevski...Bravo Milcho...i napred !

Mm jas vcera na vesti slusnav 190 iljadi e:)))) Ubavo praj covekot bre....samo malku skapicko e....ama treba da se zeme vo obzir deka premierata e na CNN( Svetski poznata televizija) i snimanjeto se odviva niz cela Makedonija. Troskovi se toa sepak

Грешка ќе да е.

Но јас би вложил пари и во еден документарец, филм преку кој би ја прикажале нашата историја со факти, цитати од книги, материјални докази, сведоштва , старовековни списи итн.

Во стилот на емисиите Дијалектика и сл. да биде примамливо за светот и со доза на мистичност.
прочитај поубаво во првиот пост бе, 190 илјади пишува, не милиони:vozbud:.
@тема

Убаво што на некој му текнало да направи вакво нешто..

Бев во спотот на снимањето :vozbud::vozbud::vozbud:

Грешка ќе да е.

Брат тоа со милионите грешно си слушнал. А за рекламава не знам дали ќе донесе туристи. Да дека ќе се расчуе дека и ние постоиме и има што да се види сепак немаме сеуште туристички план. Знам викаа требало да се направи во скоро време ама сеуште не знам што се случи со тоа. Не може едно без друго. Ако ја спремаме рекламава треба и местата туристички во Македонија да се средат повеќе. За наш вкус се добри ама ако сакаш да привлечеш странски турист треба повеќе да се направи и на тоа поле.

Секоја чест за Милчо. Мислам дека ќе испадне многу добро! Само напред! :oeoeoe:

Го има негде по интернетов да го видиме? Нешто на јутјуб, нешто? Го побарал некој?

спотот сеуште се снима мислам ил исе склопува, затоа сеуште го нема.да беше готов сигурно ќе го пуштеа промотивно на тв.
сепак, конечно некој да има паметна идеа и направи нешто добро не за себе, туку за својот народ.браво Милчо:oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom