Во кои држави сте патувале?

• Креатор на темата Креатор на темата DeviL_32`
  • Време на започнување Време на започнување
Да на Аџилак бев. Постапката е едноставна, се пријавуваш во ИВЗ, и таа ти обезбедува се што е потребно за престој таму.

А, постапката за постојан престој ? На пример ти, можеш да отидеш ?

Некаде прочитав дека за државјанство Саудијско потребно е потекло, до 3 колено мислам и познавање на арапскиот .

Знаеш нешто повеќе ?

Некаде прочитав дека за државјанство Саудијско потребно е потекло, до 3 колено мислам и познавање на арапскиот .

Знаеш нешто повеќе ?

За ова навистина немам никакви информации и прв пат од тебе го слушам.

Да на Аџилак бев. Постапката е едноставна, се пријавуваш во ИВЗ, и таа ти обезбедува се што е потребно за престој таму.
А каде престојувате?
Стварно ме интересира не тролам.

Италија
Германија
Австрија
Полска
Унгарија
Словенија
Хрватска
БиХ
Црна Гора
Косово (не знам дали да го бројам)
Грција
Бугарија
Турција
УАЕ
и уште една, нека биде тајна :pipi:

Србија, Бугарија, Грција, Хрватска, Црна Гора, Унгарија, Австрија, Чешка.. to be continued.

Германија, Шведска, В. Британија, Шпанија, Италија, Турција, Австрија, Словенија.......

Црна Гора, Чешка, Австрија и Унгарија. Попатно по 1-2 саати и во други држави имам застанувано, ама немам шетано по градовите па не ги пишувам :)

За одмор ги имам посетено Албанија, Црна Гора, Бугарија, Шпанија, Хрватска и Монако
Посета на роднини Србија, Косово, Босна, Швајцарија, Холандија
Екскурзии, неколкудневни, викенд прошетки; Унгарија, Австрија, Италија, Франција, Белгија, Словачка, Словенија, Романија, Полска, од скандинавскиот дел - Финска
На подолг престој сум била во Турција, Чешка, Германија и последно во Луксембург :)
На краток помин со кола во Грција, ама ја немам прошетано
А би сакала како неостварени дестинации, латино-американските држави. Обожавам топли земји и луѓе :love:

Знаеш нешто повеќе ?
А за во Дахран поинаква е процедурата?

Досега сум бил во: Грција, Бугарија, Србија, Хрватска, Словенија, Чешка, Полска и Германија.

Грција, Србија, Турција, Италија, Словенија, Словачка, Австрија, Чешка, Германија, Франција, Шпанија, Холандија.

Хрватска,Турција,Албанија,Србија,Црна Гора

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom