Знае ли некој како да заштитам фајл?

• Креатор на темата Креатор на темата SanIker
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 септември 2008
Мислења
14.653
Поени од реакции
14.623
Знае ли некој како да заштитам некој фајл , било тоа да е мп3,јпег.Сакам да не може фајлот да се копира, снима, бриши и слично. Ај ако знае некој нека го објасни ова, зошто многу ми е битно.
И уште нешто...Знае ли некој како да заштитам АУДИО ЦД, да не можат фајловите од цд-то да се копираат во компјутер.ФАЛА ОДНАПРЕД...

Знае ли некој како да заштитам некој фајл , било тоа да е мп3,јпег.Сакам да не може фајлот да се копира, снима, бриши и слично. Ај ако знае некој нека го објасни ова, зошто многу ми е битно.
И уште нешто...Знае ли некој како да заштитам АУДИО ЦД, да не можат фајловите од цд-то да се копираат во компјутер.ФАЛА ОДНАПРЕД...

друже мислам дека не можеш да направиш такво цд..
btw пред некоја ден гледав на др. тема имаше вакво прашање.. :helou:

Ако фајлот ти е во компјутерот, и сакаш да го заштитиш да неможе никој друг да го користи, тогаш или му стави пасворд, или сокриј го фајлот така да само ти да можеш да го најдеш/отвориш...
Јас би ти ја препорачал Hide files and folders, кликни ТУКА за да ја даунлоадираш :)

напомена: програмата не е free, на линкот погоре ја имаш ТРИАЛ верзијата, ако ја сакаш целата има торенти ќе си ја најдеш :helou:

Абе нели глеате дека дечкото е ДЈ и сака да си ја заштити музиката од пиратерија(барем претпоставувам)...не е работата он да крие фајлови или да става пасворд...значи он ке стаи пасворд на песните и после како такви да ги реже??..тоа не е возможно..па и да го изреже случајно утре нема да може да го пушти на ниеден плеер или компјутер..:helou:
А иначе @Дј Манга жалам што неможам да ти помогнам...

Имаше една програма Clone Audio Protector или нешто Dissimulator или така некако...
Патем не може да се заштити аудио CD. Доколку не може да се rip-ува, може да си ги пуштиш песните да свират и да вклучиш некоја програма која го снима звукот, (Nero Wave Editor, Jet Audio и многу други) па ќе ги сними.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom