Руфи Османи се враќа во политиката

• Креатор на темата Креатор на темата Quark
  • Време на започнување Време на започнување
Decko, kako e mozno da ne znam makedonski, koga ti me razbra sto napisav. Jas razbiram i zboruvam makedonski, ali nema da se fatam i gramatika da ucam.
Да бидам искрена? Па треба да фатиш да учиш граматика да не ти се смеат како на теле ко ќе истресеш тешка глупост.

Да бидам искрена? Па треба да фатиш да учиш граматика да не ти се смеат како на теле ко ќе истресеш тешка глупост.

Mlada damo, bas me boli mene. Glavno mi e da te razberam i da me razberes, a za detali, greski pravat i tie sto im e majcin jazik.

Rymz jа си го терам гостиварскиот дијалект. Ова не е национална телевизија па да има потреба да се говори формално. Барем род никогаш не грешам
Citam i gledam deka ve fatil albanofobija
Јас не барам од луѓето во Гв да ми зборат литературно, нека зборат доволно добро колку да можам да се разберам со нив (и да не ми звучат смешно). Ама тие и тоа одбиваат и ми предлагаат јас да сум научел албански. Полека бре. Јас немам ништо против соживот со албанците ама вакви работи ми го повредуваат националното достоинство.

De , de goltnala edna bukva ...a golema rabota, onoj fanatic ne znae da pisue ich pa najgolem patriot e ...nemojte taka ,,, edna Albanka da dojde i odma ripaj skokaj brej...

Dobro vece Vlora :smir: Caj bela kafa ?

Поранешниот градоначалник на Гостивар Руфи Османи во интервју за Алсат-М изјави дека се враќа во политичкиот живот на земјата.
„Шансите се реални јас како поранешен политичар да се трансформирам во активен политичар.Ова ќе го направам на следните локални избори во Гостивар.Ќе се кандидирам како независен кандидат и ќе се обидам да го вратам политичкиот мандата што државата Македонија насилно ми го одзеде во 1997-мата.“ рече Османи.
Османи изјави дека денеска за прв пат официјално го најавува своето враќање и рече дека досега многу политички партии од албанскиот кампус, вклучувајќи ја и најновата партија на Имер Селмани го злоупотребиле неговото име при сопствената промоција што тој го оцени како некоректно.
Денеска го промовирам моето враќање во политиката на локаните избори“ изјави Османи за АЛСАТ-М

Posle dolgo i dolgo vreme dobra vest od makedonskata politicka scena. Sega veke definitivno mozam da pocnam da veruvam deka ke ja bide drzavata.
Pameten covek, na isklucitelno pameten i vnimatelen nacin se vraka na politickata scena.
Vo naredniov period seriozno ke razmisluvam za preseluvanje vo Gostivar :)
Rufi e dobar.
Bitno e deka ne odi kaj Imer i deka doprva ce se formiraat novi partii kako kaj Al taka i kaj Mk koi ce gi nemaat manite na postojnite.

Druze, i da sakam ne mozam, iskreno, ne e moj majcin jazik, ne go zboruvam postojano, doma zboruvam albanski, drustvo albanski....pa treba da ti bide milo sto makar znam da ja napisam nekako i ova recenica.

Abre ti musko si :uvo: Sto ime e toa Vlora ???? :kesa:

Na temata ti za Rufi si ili ne si ?

Vlora e grad vo Albanija. Na makedonski VALONA. P

Da, jas sum za Rufi...

Druze, i da sakam ne mozam, iskreno, ne e moj majcin jazik, ne go zboruvam postojano, doma zboruvam albanski, drustvo albanski....pa treba da ti bide milo sto makar znam da ja napisam nekako i ova recenica.
Ок, добро напишана реченица (нема грешки). И можда е во право Винстон - можда не треба толку остро да се реагира. И плус, на форумов ќе се научиш подобро. ;)

Bas mi e drago sto Rufi se vraka vo politikata, pameten e covekot se nadevam deka ke uspee

A toa za makedonski , veke nema potreba da ucime makedonski(a najmalku gramatika), ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom