Помош за Warcraft

• Креатор на темата Креатор на темата warlic MKD
  • Време на започнување Време на започнување

warlic MKD

КирЕ..Поштарот
Член од
16 септември 2008
Мислења
270
Поени од реакции
5
Веб-сајт
forum.kajgana.com
Како што го гледате насловот оваа тема е наменета за секаков вид помош при Warcraft .. Инсталација , пачување , кракување , сериал .. итн..итн..итн..

Еве јас да ја започнам темата ..
Имам еден проблем .. на стариот компјутер ми се факаше Warcraft но ми сецкаше бидејки имав 128 RaM. (нормално)
На новиот компјутер имам 256 RaM , 80 GB hard disk , и NVIDIA GeForce 5600 графичка..

И кога ставам ЦД-то од WarCraft ја инсталирам прво Warcraft - Region of Chaos , ставам крак . Потоа инсталирам WarCraft - Frozen Throne , ставам крак .. и давам рестарт на компјутер ..
Кога ке ми се подигне Windows давам 10 Refresh (како и обично) и ја уклјуцувам WarCraft Frozen Throne иконката од десктоп .. И ми се гаси монитор .. не целосно .. туку само таа ламбичката Од зелено светло ке светне на Портокалово ..
Претискам ESC ( escape ) и се врака се во нормала .. но играта ми е исклјучена ..

Ај плс некој да ми помогни.. тај проблем го имам дури 6 месеци .

Фала Однапред

Еве јас да ја започнам темата ..
Имам еден проблем .. на стариот компјутер ми се факаше Warcraft но ми сецкаше бидејки имав 128 RaM. (нормално)
На новиот компјутер имам 256 RaM , 80 GB hard disk , и NVIDIA GeForce 5600 графичка..

И кога ставам ЦД-то од WarCraft ја инсталирам прво Warcraft - Region of Chaos , ставам крак . Потоа инсталирам WarCraft - Frozen Throne , ставам крак .. и давам рестарт на компјутер ..
Кога ке ми се подигне Windows давам 10 Refresh (како и обично) и ја уклјуцувам WarCraft Frozen Throne иконката од десктоп .. И ми се гаси монитор .. не целосно .. туку само таа ламбичката Од зелено светло ке светне на Портокалово ..
Претискам ESC ( escape ) и се врака се во нормала .. но играта ми е исклјучена ..

Ај плс некој да ми помогни.. тај проблем го имам дури 6 месеци .

Фала Однапред
И јас сум го имал тој проблем со други игри, мислам оти беше кантер...
За тоа лек не најдов, а мислам и нема...
ПС. НЕ ТИ ТРЕБА ТАА ГЛУПА ИГРА :helou:

И јас сум го имал тој проблем со други игри, мислам оти беше кантер...
За тоа лек не најдов, а мислам и нема...
ПС. НЕ ТИ ТРЕБА ТАА ГЛУПА ИГРА :helou:

Како бе не ми треба ? .. дотта ?

ПС. Пишајте само тие што се разбираат во Warcraft ..

Добро.. де ..

Еј ај да се вратиме на мојот проблем ..

Јас мислам оти му е до Графичката .. имам 5600 .. или некој драјвер ..

Смени и стави најнови драјвери од Nvidia.
Смени и стави најнова ревизија на DirectX 9.0c (фул ревизија,значи би требало да е голема 60-80 мегабајти).

И секако,оди на gameburnworld.com и најди си најнов No/CD patch за играта,бидејќи можеби и до кракот е.

Ако имаш проблеми со наоѓање на некои од горните работи,пиши тука:wink:

Mac)) ај ако може да ми дадеш линкови од драјвер за NVidia FX 5600
и линк од Direct 9.0c
за no/cd јас ке се погрижам да најдам ако не најдам ке ти побарам линк .. фала однапред :helou:

Напрај си рефреш рејт да ти е на 60мегахерци. (google is your friend за како тоа да го направиш, мрзе ме да ти пишам).

Ако тоа не помага, стави си кустом рефреш рејт 100 или 120 (нема да е толку, ама писито ке препознава демек толку е)

Обливион .. имам рефреш рејт 60 ...

кажи како да ставам кустом рефреш рејт .. :)

Ако имаш XP, оди Start -> Run. И напиши таму dxdiag. Ке ти излезе едно, претисни Yes или OK (нешто такво е). Па едно ке ти се отворе. Оди горе дека пише More Help, и таму треба да имаш Override... Клик на него, стави 100 или 120 или 145. Проби ги сите тие вредности.

Пробав и со тоа Обливион .. пак не бива .. има нешо веза FireWall?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom