Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат пак погрешно гледиште имаш, ак сакаш да бидеш земјоделец и тоа да ти биде прв бизнис не се почви СО МАЛЦЕ, се почви со МНОГУ, колку помалце ќе садиш толку повеќе трошоци ќе имаш... во економијата има едно правилоPere imam dosta godini preku 30 ...Za plasman eve sega nekoi dodeka ti pisuvam kaj dedo mi bile vo niva sami go berat grozjeto i si go kupuvaat ama ajde za kopanje sum kopal sega i berev grozje ma ce probam na pomala parcela za pocetok da vidam kako ce ide pa ce vidime .. A sakam da ti postavam edno prasanje zosto skoro site vo Kavadarci obrabotuvaat lozje zosto ne se otkazat kako sto pisuvas posto nema zarabotka ???
Znam deka sekoj pocetok ce bide tezok dodeka da naucis sto treba i kolku se prihodite a kolku rashodite t.e dali se isplati da se macis sto znam ce probam pa ce vidime
Верувај ми во земјоделството е најзастапено ова правило ...Окрупнувањето на производството доведува до намалување на трошоците.
Брат пак погрешно гледиште имаш, ак сакаш да бидеш земјоделец и тоа да ти биде прв бизнис не се почви СО МАЛЦЕ, се почви со МНОГУ, колку помалце ќе садиш толку повеќе трошоци ќе имаш... во економијата има едно правило
Верувај ми во земјоделството е најзастапено ова правило ...
Во Кавадарци одгледувањето на грозје е МНОГУ намалено и веќе половина од градот не гледаат грозје,
Незнам друго со да ти кажам ак те интересира нешто подетално прашај...ако си цврсто решен да бидеш Лозар, изволте и со среќа...
ВранецMe interesira se za odgleduvanje vino nekoi sajtovi ako imate bi vi bil zafvalen po moznost da se srpski hrvatski makedonski bosanski (od naseto podnebje)
Imas pravo strumiks orevi povece se isplati i imaat cena mislam deka se 100 denari nelupeni aj ako nekoj znae nekoja web strana da procitam za orevi
друже те гледам сакаш нешто да работиш..Pere imam dosta godini preku 30 ...Za plasman eve sega nekoi dodeka ti pisuvam kaj dedo mi bile vo niva sami go berat grozjeto i si go kupuvaat ama ajde za kopanje sum kopal sega i berev grozje ma ce probam na pomala parcela za pocetok da vidam kako ce ide pa ce vidime .. A sakam da ti postavam edno prasanje zosto skoro site vo Kavadarci obrabotuvaat lozje zosto ne se otkazat kako sto pisuvas posto nema zarabotka ???
Znam deka sekoj pocetok ce bide tezok dodeka da naucis sto treba i kolku se prihodite a kolku rashodite t.e dali se isplati da se macis sto znam ce probam pa ce vidime
хахаракија се прајт од бело грозје од она најчурук што е
требе да читаш брат... незнам колку години си но 700 евра ак вади баџанак ти прашај го колку декари имат ко прво и колку расходи има
не е се во заработувачката треби да го гледаш ќарот .. и знај 1000 денари од декар ти е за кроење, 800 декари поткршување, копање, орање, прскање, вадење, берење
во лозјето има мн работа а ти сам ако незнајш да го работиш ќе требит аргати да си викнеш...
уш еднаш најдобронамерно ... ОТКАЖИ СЕ ОД ИДЕАТА