- Член од
- 22 април 2005
- Мислења
- 2.496
- Поени од реакции
- 1.127
Dejan] напиша:Веле Ташовски
Деканот на факултетот за ликовна уметност
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dejan] напиша:Веле Ташовски
Sramota i greota e da go sporeduvas Korubin so LicenovskiDejan] напиша:Боро Митриќески, Драган Попоски - Дада, Жарко Башески, Рубенс Корубин, Веле Ташовски, Свето Манев, mary_jane
Корубин според мене е најдобриот сликар во македонија, тука некаде е и Личеноски...
A baska ako Boro mitrikjevski go racunas za vajar togas pojma nemas sto e toa umetnost i vajarstvoto voopsto.Toj zaedno so nekoviot drugar od MANU se najgolemiot sram i rezil za makedonskata umetnost voopshtoDejan] напиша:Боро Митриќески, Драган Попоски - Дада, Жарко Башески, Рубенс Корубин, Веле Ташовски, Свето Манев, mary_jane
Корубин според мене е најдобриот сликар во македонија, тука некаде е и Личеноски...
Dejan];143863 напиша:Боро Митриќески, Драган Попоски - Дада, Жарко Башески, Рубенс Корубин, Веле Ташовски, Свето Манев, mary_jane
Извини, но ти ги наброи тезгарите како најдобри уметници во мкд (тезгари се оние ументици кој прават т.н. ументички дела со цел да можат да ги продадат полесно на широките маси ) на Рубенс Корубин кумот што го крстел му набил комплекс на ументик, со тоа што му го дал името на познатиот сликар, дадата е салабајзер од вајар , на кого скулптурите му ги прават студенти од ФЛУ,а тој само се потпишува, Веле Ташковски асистент по акт на ФЛУ па после "прерасна" во професор за да на крај стане декан, а зад себе нема повеке од една изложба и тоа направенеа со ДЛУМ. За мене ументици во права смисла, ако не за пошироко барем во МКД се Глигор Чемерски,Димитар Манев и Анета Светиева, но таа е вајар.
Не знам дали има смисла да реплицирам на твојот пост, но само ке казам дека ги познавам луѓето за кој сто пишував во предходниот пост, и знам што тие прават, себеси не се спомнав никаде како најдобар уменик во МКД, а ти дефинитивно си премлада за да имаш некој критериум што е тоа ликовна ументост, поздрав!кој се тезгари бе брат? Корубин или можеби Личеноски, дај не тропај. Види само колку глупости имаш напишано во предходниот пост?! Корубин бил искомплексиран ради името, дадата бил шалабајзер, а Ташковски АСИСТЕНТ?!?! како можел?!па после професор sookomg omg!! гарант според тебе ти си најголем уметник во македонијава :wink: