Како да зачувам батерија на N73?

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.Crowley
  • Време на започнување Време на започнување
Види да не ти е уклучен блутутот цело време!Ако не е до тоа тогаш купи нова батерија.Поздрав.

Сеа една финта што ми успевала на Motoroli, Nokii и на некои други телефони ќе ти каже бато, зимаш тоа телефонот, ја цедиш батеријана до макимуууум, да неможе да запали телефонот, потоа ја вадиш батеријата од телефон, ја виткаш во најлонска кесичка, и затвори ја колку да неможе да диши многу, и бутни ја така батеријата во замрзнувач на едно 3-4 саати, од ладното телата се собираат во овој случај тоа ќе е и со батеријата, и се подредува кристалната решетка на молекуларно ниво приближно како кога била понова батеријата и автоматски се подобрува нејзината внатрешна употребливост во однос на проток на електрони и такви работи, откако ќе отстои така ја вадиш и ја оставаш на собна температура едно 2 саата, ама не ја вади од ќесе да не кондензира, потоа ја стааш во телефон, полниш, првиот пат ќе држи исто, но од второто, третото полнење се гледа дека повеќе држи, знам дека ова звучи како тотлна глупост, и дека може делува само на хартија од хемиска гледна точка, но досега ми има успеано на 3-4 телефона, а ми ја кажа финтава братучед ми...пробај нема да те чини ништо, освен што нема да бидеш достапен 5 саата...не преземам одговорност за настанати штети, ама гледај ќесето да не прима воздух...:wink:
КОЛКУ ЌЕ ДРЖИ БАТЕРИЈА ТОГАШ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom