Смислата на љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата Cool Hand Luke
  • Време на започнување Време на започнување
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
"Love is misunderstood to be an emotion;
actually, it is a state of awareness, a way of being
in the world, a way of seeing oneself and others."

— David Hawkins: [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]I[/FONT]nternationally renowned psychiatrist, physician, researcher
[/FONT]

Смислата на љубовта....да најдеш некој без кого неможеш да живееш ( ама и тој исто да неможе да живее без тебе )

Смислата на љубовта....да најдеш некој без кого неможеш да живееш ( ама и тој исто да неможе да живее без тебе )

Нешто во насока на ова...

„Немој да стапиш во брак со оној со кого можеш да живееш; стапи во брак со оној без кого не можеш да живееш“ - автор, чие име, презиме, псевдоним или ошта терминологија на препознавање во моментов ми е непозната.

Е сега, овде зборува за брак, не за љубов воопшто, ама беше близу до цитираното мислење според содржината... :smir:

Не верувам дека треба да се бара смисла во љубовта, или ја има или ја нема, не можеш да ја контролираш (без гадни последици по себе) и фокусираш, само ја имаш и дејствуваш според неа.
Доволно добро знам колку е голема силата на емоцијата за да можам да ја негирам.

Нема смисла, штом и се пронајде, тоа повеќе не е љубов.

смислата на љубовта би била да си со некој/а и да си среќен и задоволен поради тоа

смислата на љубовта би била да ти го направи животот не толку сив :jaj:

Хехе, стварно е ова убаво, само ако некому е судено да стане свој сопствен бог како де Мело да речеме, подобро е тоа да се прифати бидејќи во спротивен случај може да доведе до сериозни психички пореметувања. Но којзнае, може и де Мело се скрасил на тој начин, на другиот свет. Важно е да се остане со отворен ум, човек секогаш да биде спремен да се менува.

U emocija da baras smisla e ko da baras od keljav da ti kaze kako se chesla...besmisleno :tv:

Смислата на љубовта е да сакаш безрезервно, без да бараш да ти биде возвратена, бидејќи сама по себе доаѓа, те обзема и те прави да се чувствуваш жив.

сите времиња се исти, само љубовта ги прави издржливи, но нема љубов или оној кој ме сака јас не го сакам, значи и вака и така ќе се каеш и никад нема да бидеш задоволен од својата судбина.

Smislata na ljubovta spored mene...e koga ke spijam so sakanata pardon so najsakanata osoba...Koa ke si lezime taka u krevet i ona da pocne da hrci i da prdi odvreme na vreme i tebe toa da ne ti smeta tuku naprotiv da gi sakas tie momenti...e toa e smislata na ljubovta:)

Зошто да се трудиме да ја бараме смислата на љубовта или да ја дефинираме?:uvo:
Да ја почуствуваме,да се радуваме и да живееме со љубов,зошто без љубов НИШТО НЕМА СМИСЛА!

Зошто да се трудиме да ја бараме смислата на љубовта или да ја дефинираме?:uvo:
Да ја почуствуваме,да се радуваме и да живееме со љубов,зошто без љубов НИШТО НЕМА СМИСЛА!

Смислата на љубовта е токму во тоа, без љубов ништо нема смисла, и тука не мислам на секаков вид љубов, а не само на партнерска. Мора човек да го сака она што го прави, она што тој самиот е, оние луѓе со кои се дружи.

Едноставно кога ќе видиш на што се` те потикнала љубовта, кон кои работи, кон кои луѓе, кон кои размислувања, сфаќаш толку за себе, па зар не е тоа смислата - осознавање на другите и со тоа на себеси и исполнување на животот, односно давање на смисла на животот?

...ја мислим дека љубовта нема смисла..дека таа не може да се дефинира...ама морам да кажам дека денес таа ретко може да се најде..ретко кој ја чуствува денес...едноставно таа нели е еден дел од животот кој нели те исполнуа ..те тера да се смееш без причина..да се радуваш без причина..дека на самата нејзина помисла..знаеш дека животот ..односно поголем дел од животот ти е исполнет...но сепак невозвратена љубов?? хмм тоа се крши...едноставно после тоа викаш...нема смисла...хих

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom