Како да одзиповате фајлови со password

• Креатор на темата Креатор на темата mUv@ ThE DoGg
  • Време на започнување Време на започнување

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Имам многу важни фајлови кои ги имам зиповано ама го заборавив passwordot кажвајте луѓе како да ги отворам оти ојде се у П***У М***р

Има едно програмче, го имам и јас ама попосле (сега ме мрзи) ќе го побарам (у момент не ми текнува како се викаше)

Кажи дали ти се запакувани во RAR, ZIP или некој друг формат. Ако ти се во RAR пробај со Advanced RAR Password Recovery, ако ти се во ZIP пробај со Advanced ZIP Password Recovery. Инаку не само овие програмчиња има и други, побарај на интернет. Инаку да знаеш зависи колку посигурен password си ставил толку повеќе време ќе им треба на програмите да го пробијат. ако го пробијат.

najprosto...nikako Ke treba da cekas mnogu dugacko vreme za da ti se desinesto, bilo sto. Ako si stavil strong pass tek togas nikogas nema da go probies. Ne znam dali se plakaat ovie programi na vardarce, no jas imam nekoj koj se krakuvani no im trebase nekolku dena da go probiat passot. ako gi sakas pisi pp da gi uplouduvam

Aко се bruteforce-ери, тогаш ти треба само добар процесор и добар речник (dictionary) за програмот. За жал, ги изгубив линковите до еден ftp сервер кај што имаше некои 2GB dictionaries =|

Ако е твоја шифра, белким памтиш кој облик има шифрата - дали имаш бројки, интерпукциски знаци, дали ставаш 0 место О, 1 место И и така натаму. Тоа може да ти помогне во насочување на bruteforcer-от.

mUv@ ThE DoGg напиша:
Имам многу важни фајлови кои ги имам зиповано ама го заборавив passwordot кажвајте луѓе како да ги отворам оти ојде се у П***У М***р

Dimitarc напиша:
najprosto...nikako Ke treba da cekas mnogu dugacko vreme za da ti se desinesto, bilo sto. Ako si stavil strong pass tek togas nikogas nema da go probies. Ne znam dali se plakaat ovie programi na vardarce, no jas imam nekoj koj se krakuvani no im trebase nekolku dena da go probiat passot. ako gi sakas pisi pp da gi uplouduvam

Потполно се согласувам со Димитрие.

Јас лично чисто од лубопитност сум тестирал крак на зип пасворд со еден брутфорс - TOTAL FAILURE.

почни полека да си ги забораваш и преболуваш зипованите фајлови, ако не ти текне пассот

vardarce напиша:
Кажи дали ти се запакувани во RAR, ZIP или некој друг формат. Ако ти се во RAR пробај со Advanced RAR Password Recovery, ако ти се во ZIP пробај со Advanced ZIP Password Recovery. Инаку не само овие програмчиња има и други, побарај на интернет. Инаку да знаеш зависи колку посигурен password си ставил толку повеќе време ќе им треба на програмите да го пробијат. ако го пробијат.

abe ova OK e programceto ama ko ke go najdam crackot ne mozi da mi go najdi passwordot oti so crack ima nekoj limit. TI kako go rabotis ako imas nekoj krak pisi

vardarce напиша:

-Баш така. Сите тие програмчиња за кршење пасворди работат со "brute force", така да им е потребно време додека најдат кој пасворд е употребен. Ако имаш време, пушти го пред спиење и заборави го компјутерот додека ти го најде пасвордот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom