Идеална возраст за брак

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Сите ние барем некогаш сме размислувале на оваа тема или сме разговарале со пријателите, а посебно ние женските и сме си го поставувале прашањето: A на колку години сакаш да се омажиш? И момчињата a кога сакаш да се ожениш?

Па која е според вас идеалната возраст за да стапите во брак?

хммм за идеална не знам ама јас си планирам некаде после 30 години па и до 40 ако стигнам нема да се жалам :) :) порано како помал ептен си правев филмови дека ќе се женам на 28 години ама сеа коа демек пораснав ми дојде памет дека треба да се "живее" што подолго :pos: :pos: :vozbud::vozbud:

Ne be zasto, jas bi sakala da se omazam nekade pred 30-tata godina. Ama nekako vo posledno vreme moderno e da vlezes vo brak sto pokasno

24, 25 би сакала, а како и кога ќе биде, никогаш не се знае....Не е убаво ни прерано, а лошо е и да се претера ептен касно па.

Кога ќе ми текне, тогаш.

Штознам, 28 ми изгледа како идеална бројка.

Што покасно тоа подобро,ама до 25 сигурно нема да биде :)

.. абе ако е мн рано..си го уништил животот..ако е прекасно...незанеш дали можеш децата да ги догледаш,...фактички негде средина....според мене на 27..или 28 поради тоа што тогаш и школо завршуаш...едноставно почнуваш сам за себе да се грижиш..:toe:

јас не се мажам ни на 25 ни на 30....
никој нема да ме чува подобро од мама и од тато.:pipi:

ја уште од мала си сакам на 28 :)
а бе може да се мажам и на 25(не помалку) ама до 28 да немам деца :)

Kaко мал си ја имав зацртано мојата 23та година - како година за брак ...

Ај имам уште некој месец да си го исполнам ветувањето ... :pos2:

Шала... како и да е, ќе биде од 27 до 30. ... I guess

Идеална возраст за брак-нема.Се тоа е индивидуално.некој не созреал ни на 50.Едноставно кога двајцата ке почуствуваат дека им е време и дека ја нашле вистинската личност е ок.Само јас не ги оправдувам оние бракови под некоја нормална граница на пр.21-22 (за жени зборувам).Над тоа ми е таман.Ама не до бескрај.Иако денеска модата е изопачена па баби и дедовци склучуваат бракови.Над 30 години.И после тешко деца, тешко со деца нерви истанчени, ама тоа е.

ИИИИ... Што побрзо тоа подобро, па да се надеваме на златна свадба (со старо-женците во добра мозочна состојба- неизветреаност).

Се зезам, штознам, не е ова ке купувам кола па кога или ми фалат 2.000 евра па по 100 евра месечно ке ставам на страна за 20 месеци готово. Домашниот есап на пазар не излегува луѓе сме грешки прајме (или грешки сме луѓе прајме):smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom