Не се гаси XP-то, помош!

• Креатор на темата Креатор на темата bobi272000
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 септември 2005
Мислења
7
Поени од реакции
0
problem so kompjuterot nemozam da go isklucam koga ke kliknam na shutdown ili restart ostanuva komjuterot zamrznat ne se gasi i moram togas da go gasam na dugmeto so dolgo zadrzuvanje.proveriv so kav antivirus ali nema nisto cisti e
ako moze nekoj sovet

Има посебна тема за помош која се наоѓа на врвот на страната, ама зошто си нов нека остане темава отворена. :wink:

Искрено незнам што е проблемот, јас да сум на твое место би го реинсталирал целиот оперативен систем.

Mene ednas taka mi se sluci otkako instalirav edna programa, XP-Tools mislam deka se vikase. Otkako ja deinstalirav, potoa se si rabotese OK, Xp-to se gasnese normalno. Da ne slucajno i ti si ja instaliral skoro?

Ај пробај пиши во Run, "shutdown -s -t 00" без наводници и види дали ќе успее.

vardarce напиша:
Ај пробај пиши во Run, "shutdown -s -t 00" без наводници и види дали ќе успее.

Најверојатно ова ќе ти успее, уште ако го додадеш свичот "-f " сигурно.
Но тоа не ти е конечно решение. Не можеш така да го гасиш секогаш.

Конечно решение е да се лоцира проблемот. А тој е некој заостанат процес во позадина кој што не дозволува регуларен shutdown на системот.

Скенирај го off-line (доколку имаш можност) hdd-to od spyware и вируси..

off-line значи на друга функционална машина да го закачиш твојот Хард диск, и од таа да пуштиш некој солиден spyware и антивирус програм.

Еве ти едно програмче за shutdown можеби ќе ти помогне привремено да не мора на секое да ја пишуваш командата. Инаку програмчево е направено во Delphi, зафаќа 23 кб и е open source, кој го сака source-от може да му го испратам.

Има уште една финта да не мора да ја пишуваш на секое командата. На desktop-от си правиш нов shortcut, за локација ја пишуваш командата shutdown -s -t 00 и на крај пишуваш некое име (пример: искључ :) ). Со тоа ќе имаш на desktop-от shortcut за гаснење на компјутерот.

vardarce напиша:
Еве ти едно програмче за shutdown можеби ќе ти помогне привремено да не мора на секое да ја пишуваш командата. Инаку програмчево е направено во Delphi, зафаќа 23 кб и е open source, кој го сака source-от може да му го испратам.

Има уште една финта да не мора да ја пишуваш на секое командата. На desktop-от си правиш нов shortcut, за локација ја пишуваш командата shutdown -s -t 00 и на крај пишуваш некое име (пример: искључ :) ). Со тоа ќе имаш на desktop-от shortcut за гаснење на компјутерот.

Тоа се Гуру решенија vardarce.

Ок е тоа, не напаѓам. Ама ти би сакал твојот ПЦ така да функционира?
Кој што ќе треба да го гасиш со Делфи рутина или слична Гуру солуција?

Нормално :)

Поздрав.
кип ап д гуд ворк.

moTaro напиша:
Тоа се Гуру решенија vardarce.

Ок е тоа, не напаѓам. Ама ти би сакал твојот ПЦ така да функционира?
Кој што ќе треба да го гасиш со Делфи рутина или слична Гуру солуција?

Нормално :)

Поздрав.
кип ап д гуд ворк.
Види мене ако ме прашаш ако ми се случи ова и вака ќе правам, јебига некогаш ме мрзи да го форматирам компјутерот :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom