Не е више Малкоец..

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Веб-сајт
vuna.blog.com.mk
.. со Зеко дојдовме до фрапантен заклучек дека имотот наш не е у Малкоец, него у Долгаец.. а академија ДОЛГАЕЦ не се праи пошто името не го личи..

Чаре?

Е брао бе, Офчар! И сеа шо праиме? Онаа силна младеж шо ја изрегрутирав вчера за Малкоец, каде? Како ќе им објаснам? Цело одделение, море! Има да рентаме земља у Малкоец, ич не ме интересува. У тој Долгаец може на теренска да ги носиме, евентуално.

Ова иде на моја одговорност :(

Нешо ќе се праи.. преместување по згради, поише теренска работа.. па може и нели дисперзија..

Ја нудам имот во Ранковце, Кривопаланечко

Преблиску до дома.

Треба мука да им биде, хоумсик да ги фаќа..

е да, и ова е цивилизирано, има дури и дискотека...каква таква...дискотека е! Ќе ги носиме во....некое плањиње

И бунар да има, за перење јамболии. Уставри бунарот беше за вода носење, а јамболии на река. Да. И река да има. Смрзната. Да го кршат мразот.

И магариња, за да ги качуеме наопаку, ако ја грешеле работата. Или боље мазги.:raz:

Камо гуњи за даскалите. И царевка мора да има.
И суројци за по гол газ.

Ти, Гарфилд, многу санкционо се понашаш и ми ги плашиш кандидатките. Одма он вшливи гуњи, царевки и суроици. На девојчињата треба прво терен за работа да им се овозможи. Глеаш дека останавме без институција, без земја, без бубар, без река. :(

Извини. Нема појќе.
Него, да отвориме фонд (она у банка), за да збереме пари да купиме земља у Малкоец?

Па еве има земља у Долгаец, ама како ќе ја избиеме од главите на младите моми прекраснат слика за малкоечкиот идиличен центар за обука. А, кај е Долгаец, БТЊ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom