Страст

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.565
Чувство кое те покосува, те фрла на колена, ти го помешува расудувањето. Еден поглед, еден допир, фатална хемија ти го трга тлото под нозе. Погрешна перцепција на работите, обид за повлекување, борба со себе си за еден бакнеж, за еден допир, капки по телото. Ниту љубовта неможе да и спротистави, целосно ти ги одзема мислите, сонот те гуши. Има краткотрајно дејство, но погубно. Ја посакуваш особата со целото битие, сакаш да ја допреш, тие усни, се проколнуваш. Замислуваш како те допира нежно со усните, го чувствуваш здивот на себе си, секој атом од твоето тело сака уште.
Но има и човек што го сакате, на кој страста фрла прашина. Карактеристиката на верност столб за одбрана и себе казнување?
Вие сте сами, но особата е во врска, полесно за реакција?
Сами сте морален столб како препрека?
Ви се случила силна страст кон некого, реакции, стратегии за одбрана или див секс кој неможе да ви се повтори во животот?

овакви неверојатни чувства добив уште првиот пат кога ја видов.
не ми беше само к***т на горе, ами целото тело ми беше во некоја си необјаснива состојба. целиот се понашав ко парче метал привлечено од огромен магнет.
по некој ден конечно се случи тоа искажување на страста помеѓу двајцата, кога по не знам кој пат сакавме повторно и уште посилно, кога не знаевме да сопреме, бевме едноставно ненаситни.

страста не знаеше за време и место. кога ни се сакаше тоа и го правевме, без разлика дали сме во кујна на маса, или во дневна на комода, или во спална на кревет, или во природа врз трева која те скокотка по цело тело.

не знам дали тоа нешто пак ќе ми се повтори но би бил пресреќен доколку пак се случи такво нешто

Чувство кое те покосува,те фрла на колена,ти го помешува расудувањето.Еден поглед,еден допир,фатална хемија ти го трга тлото под нозе.Погрешна перцепција на работите,обид за повлекување,борба со себе си,за еден бакнеж,за еден допир,капки по телото.Ниту љубовта неможе да и спротистави,целосно ти ги одзема мислите,сонот те гуши.Има краткотрајно дејство,но погубно.Ја посакуваш особата со целото битие,сакаш да ја допреш,тие усни,се проколнуваш.Замислуваш како те допира нежно со усните,го чувствуваш здивот на себе си,секој атом од твоето тело сака уште.
Но има и човек што го сакате,на кој страста фрла прашина.Карактеристиката на верност столб за одбрана и себеказнување?
Вие сте сами,но особата е во врска,полесно за реакција?
Сами сте,морален столб како препрека?
Ви се случила силна страст кон некого,реакции,стратегии за одбрана или див секс кој неможе да ви се повтори во животот?

Без таа страст, не можам да опстојам во романтична, сексуална, љубовна релација со човек, едноставно, со страста и рамнотежата си буквално духовно освестен, а тоа чувство е проклето добро и незаменливо. :vozbud:

Но, иако на времето (:)) кога бев помлада, јас да бидам неверна за страст не ми било никаков проблем, никогаш до сега не сум си дозволила, јас да бидам сама, а некој во врска и да го прекршам принципот поради горе наведената емоција.

Верувам во нејзината сила и моќта што може да ја има, да не крене до облаците за миг и се да биде магла и само таа да биде битна, но, претпочитам да се почитувам себе си.
Додека последиот пат кога ми се случи таков тип на бурни верижни реакции низ телото, завршив со дечкото во врска и сеуште сме среќно заљубени и полни со страст.:smir:

Секако дека ми се случило да ме обземе страст до степен да ми се пресечат нозе, да се изгубам на момент, кожата да ми стане толку врела што можеш слободно сланина да ми спржиш на стомак, а сите клетки да се здивени и разбеснети и да врескаат: „Оплоди ме!:vozbud::icon_lol:

Најголем дел од тие ситуации сум успевала да ги исконтролирам, зошто во моментот сум увидела пречки и можни лоши подледици на чинот. Во други ситуации, не сум успевала, од што целосно ме обземала страста. Во трети пак, не сум ни сакала да се обидам. :)

Тоа е единственото чувство кое ме води кон губење контрола врз своето тело и разум, а кое го обожавам поради тоа. :) Ама сепак, луѓе сме, не животни, можеме и треба да ги контролираме своите нагони. Just once in a while, опушти се и препушти се целосно. :)

Леандра, темава ти е толку добро склопена текстуално, што за малце не побуди страст кај мене, од таа опасната :icon_lol: Добра комбинација на зборови, совршен опис. :smir:

точно сега сум во таков страстен период,чија страст сакам вечно да трае...ах....не сакам да се изгуби...го сакам...го посакувам....ме сака...ме посакува....не само со секој милиметар од телото,,,,туку и со душа и со сите човечки сетила....со секој бакнеж....со секој поглед....со секој збор...можам 24ч да водам љубов со него и тој со мене...без тоа чувство неможам да опстанам во една љубовна заедница(го избегнувам зборот врска,премногу обичен и не ми доловува ништо од тоа што го имам)...сметам дека страста е една од фундаменталните работи во љубовта

Ја посакуваш особата со целото свое тело, со сите свои мисли, со секој свој здив, со се што постои во тебе,на тебе и околу тебе...го губиш разумот и правиш работи кои слободно можат да се отценат не како налудничави, туку сега веќе како сосема луди. Тргнуваш во акција, превземаш чекор...секој нареден чекор е од луд-полуд... половина свест ти дозволува да размислуваш трезвено и да станеш свесна дали грешиш или не со постапката (иако можеби и не ти дозволува да го направиш моралното нешто), а половина свест пак се губи.
Испарува!
Ја снемува!
И веќе не сме свесни дали сме свесни или не!? Дали сме будни или во некој длабок сон!? Потзастануваме и се размислуваме малку, се преслушуваме неколку пати,но страста повторно не обзема. Не обојува со својот миризлив ветер, не зашеметува и повторно маѓепсува и веќе не размислуваме...само продолжуваме понатаму...чекориме кон моментот и конечно му се препуштаме...

А моментот е толку магичен и толку неверојатен...Не сакаме да заврши.. За момент заборавам на се околу нас, на сите луѓе, предмети,животни и растенија...
За момент сте само две личности соединети во едно...

Ноќта завршува...страста е задоволена... Легнуваме со најголемата насмевка што некогаш може да постои...занесено среќни заспиваме...

Следното утро се будиме...сеуште е присутна кретенската насмевка и наеднаж како гром од ведро небо се сеќаваме што сме направиле, кого сме повредиле и кого ќе повредиме...грижата на совест си го завршува своето...ни ја задава најболната шлаканица одржувајќи ни ја моралната лекција... приказната е завршена а ние се чувствуваме како најголемиот кретен на светот :))) ...

На крајот само си честитаме на себесе и продолжуваме понатаму!!!

п.с. И да се разбереме...ова е за забранета страст. А страст во врска е друга приказна... :pos2::pos2:

Menjam za edna godina neprekidna strast 10 godini od ostatok od zivot , sreka nema takov pazar za trampanje inace odamna ke me rastese treva :vozbud:

Strasta e bolka adrenalin nesto to te potseka deka si ziv... pomalku e i sebicno cuvstvo i nekako poprirodno od ljubovta ... nema odbrana ednostavno prevzema kontrola i ti se eba mater posle ... komu ide ... lutrija ...

Ja koga prepoznavam deka ja ima ginam znaci se pravam da se produzi toa cuvstvo ko narkoman sum , pojako e toa od mene. Da moze da se iskontrolira toa veke ne bi ni bila strast ... znaci ja gledas ..se gledate u oci ...i dvajcata znaete deka ke se bambusate uste od prva ...dur snemate sila... ete toa e strast. Ja gledas i so pogled i kazuvas ke te iskinam ko cigance mrsen burek... taa se smeshka i u sebe si vika zemi me sto cekas manijaku ete toa e strast ...

A ljubav ti e cile mile, cuvstvo finocha nekoja empatija griza za drugiot vozviseno cuvstvo , ovde nema griza ovde ednostavno ti se ebe i toa e toa... dokaz poveke deka sme nastanale od majmuni ...ko cigancinja na cresha koa ke se kacat .

U normalna vrska strasta sepak ne trae dolgo , godina dve tri maksimum se zatupue ja ugusue kolotecinata na zivotot , se gubi ostriloto nema vishe tolku grrrrrrrr , kinenje majci gakicki so zubi ... pa ima ljubomorni sceni ko u spanski seriii, pa samari, pa pcuenje pa ebenje za pomiruvanje se ti e toa strast

Mada postoi i nekoja ljubov kade strasta ja ima sekogas dali e mit ne znam ako nekad ja najdam ke Vi pisam obavezno

Страста ја одзема секоја мисла,ги создава перверзиите во мозокот.Го сакам тоа чувство во стомакот со секој поглед на тие очи,на секој кажан збор.Знам да посакувам без размислување,сакам да ме посака без да мисли на утре,на други,на проблеми.Кога ќе ја осетам хемијата,научив да не го користам мозокот,да не му поставувам прашања,сепак тоа не се случува секој ден.Ова е нешто што неможам а и несакам да го контролирам.Го сакам здивот преку рамена,снажен допир на половина,секс без паузи.Некогаш нема потреба од љубов за да ја има,тоа е страст која разорува се пред себе.Секоја контрола ќе доведе до безброј прашања и замарања.Единствено што сакам е да трае со години и години,како првиот пат.
И кога се ќе заврши,кога нема да бидам способна ни чорапите да си ги облечам,ќе ми текнува на тие моменти.

Чувство кое те покосува,те фрла на колена,ти го помешува расудувањето.Еден поглед,еден допир,фатална хемија ти го трга тлото под нозе.Погрешна перцепција на работите,обид за повлекување,борба со себе си,за еден бакнеж,за еден допир,капки по телото.Ниту љубовта неможе да и спротистави,целосно ти ги одзема мислите,сонот те гуши.Има краткотрајно дејство,но погубно.Ја посакуваш особата со целото битие,сакаш да ја допреш,тие усни,се проколнуваш.Замислуваш како те допира нежно со усните,го чувствуваш здивот на себе си,секој атом од твоето тело сака уште.
Но има и човек што го сакате,на кој страста фрла прашина.Карактеристиката на верност столб за одбрана и себеказнување?
Вие сте сами,но особата е во врска,полесно за реакција?
Сами сте,морален столб како препрека?
Ви се случила силна страст кон некого,реакции,стратегии за одбрана или див секс кој неможе да ви се повтори во животот?

passion or lust or even love

ima razlika za mene barem, toa se tri sosema razlichni chusva i treba da se razgranichat, koa ke se razgranicat-ke doe odgovorot sam po sebe

zenata e mnogu jaka vo posakuvanjeto-dok posakuva, posle odednash go gubi chustvoto-zborime za lust

zenata e kolevka na strast i ognot e nejzinata strast vo ljubovta sho tlee-ili passion

zenata nekogo nosi vo ochite, nekogo vo srceto, nekogo vo dushata-poslednive nikad ne bledneat-love in pure form

mashkite se jaki vo strasta, posporo zaboravaat ljubov, a pozudata im je kao dobro utro i se gubi lesno...

Ебати животот без страст.
За неа живеам и од неа живеам.
И не жалам за навратите кога сум попуштила пред неа.
Затоа што само во моментите кога цела се тресам од страст, се осеќам навистина живо.

Дали страста е посилна од љубовта?

Никогаш. Едно со друго одат заедно, тоа е дефинитивно, но страста не може да ја победи љубовта, додуша едното со другото, скоро и да се исти.

Зависно од човекот. Значи збориме во ситуација каде човекот е зафатен ,односно има девојка,верен е и слично. Човекот доколку е јак на карактер ќе успее да ги сокрие неговите сексуални нагони и ќе го одбегне чинот (можеби ќе отиде да мастурбира но сепак ќе го одбегне гревот :)) .
Сепак , силен карактер е да кажеш НЕ додека ти е кренат.

Никогаш. Едно со друго одат заедно, тоа е дефинитивно, но страста не може да ја победи љубовта, додуша едното со другото, скоро и да се исти.

Одат и разделено.Љубовта е подолга од страста,но страста може да ти ја уништи љубовта туркајќи те во туѓ кревет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom