Флипери

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го впрегнав мозоков и ми текна на 15 флиперници (може да имало уште некоја) кои ги шпартав у Ѓорчево на времето а кои татко ми ги октриваше кога ме бараше да си дојдам за ручек...:) Први ми беа Стингер, Еспиал, Вондер Бој и каратето-со-2-рачки-со-бикот...Овие ми се омилени и ги млатам и денеска преку МАМЕ
blue's journey
cadillac & dinosaurs
e-swat cyber police
espial
final fight
golden axe 1
the king of dragons
knights of the round
metal slug 1
moon patrol
mk 1
neo turf masters
the punisher
puzzle bobble 1
shadow dancer
stinger
street fighter 2 CE, 3 TTS
street hoop
super pang
toki
windjammers
world heroes 2 JET
wwf wrestlefest

dali znae nekoj kako se vikase igrata od fliperi, glavniot lik mislam deka KAI se vikase ( mozese i drugi da se biraat ), taka vo plavo so stap (sipka) ko nindza....igrata e od tipot na kadilak, final fight, punisher - 2D odenje od levo na desno i tepanje. Mnogu bese jaka ama ne mi teknuva kako se vikase :(

Колку бев оболена по тоа Pang-от, изгуби ме најди ме јас бев во флиперницата и ја играв :pos: По 2 денара жетон беше, нашколо не јадев само за да се има пари за на флипери. И само Пангот ја играв, ниедна друга :pos: После неколку години ја пробав на компјутер ама не ми е интересна, не е ист филингот. :pos:

Cadillacs & Dinosaurs ја имам во компјутер и секој ден си ја играм :D

Никогаш не ми здосадила играва..Metal Slug..:sneaky:
metal-slug-anthology-20061220065419558.jpg

Сум играл флипери како мало детиште ,кај мене позади зграда имаше флиперници две врата до врата беа направени и излагаш од флиперница право во другата ,паметам имаше флипери на кој ручката беше на десно па мора рацете да ги виткаш :D али ја си немав проблем со тоа левак сум и ми беше најзгодно за играње

Мустафа ја играв највеќе се гореа прсти на копчињата ,главниот ти доаѓа и го фаќаш во ќуше со брзото стискање на копче дур не ти падне прстот и не се умориш и испотиш како свиња:pos:

и некој тетовчанец ако има тука на темава ќе се сети на флиперницата Пајак во кој имаше билијард пимбали ,флипери со пиштоли ,и маме флипер со повеќе игри на еден флипер се утепував од седење таму не играш ама ти е ќејф да седиш и да гледаш како го вртат крајот на Мустава ,Панишер,Супер Панг,Сноу брос ....

Јас сега имам флиперница само имав 4 флипери со сноу брос, панг, стрит фајтер и кадилакс, само пошто сум одма до основно школо, главно деца до 8мо одделение играат и не им беа интересни флиперите пошто они се друга генерација(Sony2, Xbox,и PC генерација). Сега работам само со фудбалчиња и пикада. Флиперите ги растурив а игрите чиишто "дискети" поголеми од матична плоча на PC ги чувам на страна. Ако некој составува флиперче можам да му ги продадам игрите :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom