Фан Клуб: Донкастер Роверс

• Креатор на темата Креатор на темата RIZTETO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Донкастер Роверс - Doncaster Rovers FC

Еден од моите два омилени клуба заедно со Челзи. Моментално настапува во Англија Чемпионшип (односно втора лига) а до лани играа во 3та лига ( Англија Кока Кола Лига 1). Лани го постигнаа својот најголем успех во историјата на клубот, и тоа завршувајки на 3то место, за подоцна во финалето на плеј-оф за 2 лига да го победи на Лидс и тоа со 1-0 на Вембли. Имаат освоено 2 титули, шампиони во конференцијата 2002-2003 и Џонсон Трофејот во 2007.

Клубот е основан 1879 и од тогаш до денес го носи истото име. Место-локација е истоимениот град Донкастер кој е близу Манчестер.

Од 2006 играат на Кeepmoat Stadium со капацитет од 15 000 гледачи до 2006 играа на Belle Vue стадионот.

Дома играат со црвено-бели дресови, а во гости со сино-бели.

Вебсајт: http://www.doncasterroversfc.premiumtv.co.uk

Attachments

• 0,,10329~3739837,00.jpg
    0,,10329~3739837,00.jpg
    103,8 KB · Прегледи: 4
  • 0,,10329~3298041,00.jpg
    0,,10329~3298041,00.jpg
    3,6 KB · Прегледи: 128
Е ај сега одговори ми на прашањето од Лас Палмас Фан клубот:)

За клубот знам од 2001 кога ја земав играта Футбал Менаџер 2002. Од тогаш еден батко ме научи да ја играм, и јас играв со оваа екипа и ја засакав, многу ми се допадна. Од тогаш сурфам на нивната вебстрана и ги следам сите нивни резултати. Го знам нивниот состав и ги пратам сите промени. Од пред 3 години и се логирав на нивната страна и ми стигнува апдејт за секои нови информации. Така ФА997 јас ја засакав таа екипа. ПОзззз:salut:

Бај да веј- Некни ги победивме на Дерби Каунти во гости 1-0. Левис Гај стрелец на голот.:je:

Го поштувам клубов, оти ја гледав споменатата утакмица со Лидс. Секоја чест. Мада појче сум за Нотингем Форест, ама и овие се арни...:)

Тој натпревар им беше животен:je:
Плус имаа премија од градоначалникот, и се мотивираа, како кошаркарите од нашио:smir::smir::pos2:

јас од послабите лиги во англија навивам за морекомб
наредната година ке имаат нов сопственик кој е некојси богаташ од англија
и ке го зголемуваат стадионот
и ке се борат за влез во премиер лига
+ тоа имаат една од најдобрите школи во англија
исто и јас ги засакав коа на сони седнав да играм фифа 08 (menager mode)
и викам дај да зеам некои слаби од 4 лига и да ги напраам ѕверови
и глеам најслаби морекомб...........
ама минатава сезона беа далеку над очекувањата
10 место

позз

Штом навивач на Челси ги сака Донкастер ги сакам и јас.Форца Донкастер!!!

Штом навивач на Челси ги сака Донкастер ги сакам и јас.Форца Донкастер!!!

А прашај ги навивачите на Ливерпул дали ги сакат, кога пред некоја година исчадија на сред Енфилд од Донкастер во карлинг купот. :pos:

А прашај ги навивачите на Ливерпул дали ги сакат, кога пред некоја година исчадија на сред Енфилд од Донкастер во карлинг купот. :pos:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
и јас се сеќавам на тоа:pos2::pos2::pos2:

поука:никогаш не потценувај го противникот

:pos2::pos2::pos2:ѕвер си фала ти што ме потсети и тогаш 3 дена се смеев

ХАХ:vozbud::vozbud::vozbud: Тогаш многу се радував, но се радуваа премногу и играчите, па заборавија на следното коло:pos2:

Бај да веј - Додека не бев тука играле со Кардиф 1-1 дома. Стрелец пак Левис Гај. Да не го урочам, убаво му тргна. За 2 натпревари 2 гола. :wink:

Какви му се плановите за наредната сезона? Ќе влева во прва лига или.. ?

Ах, Донканстер името кога ке слушам, се потсеќам на лани кога имав уплатено лифче од обложувалница и она ми остана крајна кога победи и си фатив, многу пати сум ја пишал на лифче досега не сум паднал.
Инаку за екипата, можеме да очекуваме многу оваа година макар и 1ва лига.

абе и јас мислам дека тимот оди напред ама треба малку да се потруди
вака :nenene:
мислам дека ако си во ваква ситуација треба барем 2-3 сезони да се гради тимот за да влезе и да избори оптанок во премиер:nesum:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom