Збогум НАТО, збогум ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата concrete
  • Време на започнување Време на започнување
NAJPOSLE Gwujo najde sila da zine: NEMA NATO , NEMA EU ,...... ako grcite prodolzat da ne supcat, a znaejki gi nivnite pederski sklonosti ..... TOA SIGURNO KE GO PRAVAT....

Koj e planot B ???

Pred skoro edna godina bombasto bese najaven...posle , verojatno posle nekoe samaranje od strana na nekoi gubernatori.....MUKLA...:)

Збогум Христо :smir:

Да да у право си...ама тоа безразлика што подразбира...да го смениме името или не?????????

Се работи за придавка која ќе се применува во меѓународна употреба а не менување име и идентитет....а затоа Грујо треба да престане со провокација кон Грција и да решава некои отворени прашања како со македонските иселеници во Грција така што Грција ја заболе за Македонија како нерамноправна членка а згора на се тоа тие прашања никогаш нема да се затворат а само ќе висат на нечија глава.И покрај тоа што треба да прекини со глупирање треба да седни на маса на преговарање за НАТО и ЕУ и да најде консензус за името и негова употреба во евроатланските интеграции и да се најде прифатливо решение со Грција а не безрезултатно да ја провоцираме.

Се работи за придавка која ќе се применува во меѓународна употреба а не менување име и идентитет....а затоа Грујо треба да престане со провокација кон Грција и да решава некои отворени прашања како со македонските иселеници во Грција така што Грција ја заболе за Македонија како нерамноправна членка а згора на се тоа тие прашања никогаш нема да се затворат а само ќе висат на нечија глава.И покрај тоа што треба да прекини со глупирање треба да седни на маса на преговарање за НАТО и ЕУ и да најде консензус за името и негова употреба во евроатланските интеграции и да се најде прифатливо решение со Грција а не безрезултатно да ја провоцираме.

Кои провокации од Груевски,зарем не е доволно подло од грција што сака да те избрише од картава, зарем не е провокација што постојано бараат од нас, де знаме, де име, де аеродром, де црква,....и да не набројувам,што присвои наши територии, што уништи илјадници животи,семејства,и детства -што е најтрагично,што ја присвојува македонската историја.Тоа не е ништо нели, се најде умен овде да го судиш Груевски за постапките па да седнел и да разговарал.Таму нема разговор- таму е наметнување.

Штом веќе толку се грижиш за Грција, мислам дека треба да побараш грчки пасош и веќе да емигрираш таму, кога веќе толку ти е значајно како и` е нејзе, а не на нацијата чиј јазик го зборуваш (не верувам ни дека знаеш на кој јазик зборуваш... Грците не ти го признаваат јазикот, па мислам дека нема потреба повеќе да зборуваш на него).

Кои провокации од Груевски,зарем не е доволно подло од грција што сака да те избрише од картава, зарем не е провокација што постојано бараат од нас, де знаме, де име, де аеродром, де црква,....и да не набројувам,што присвои наши територии, што уништи илјадници животи,семејства,и детства -што е најтрагично,што ја присвојува македонската историја.Тоа не е ништо нели, се најде умен овде да го судиш Груевски за постапките па да седнел и да разговарал.Таму нема разговор- таму е наметнување.

Па кога е така,зошто уште ја држи тензијата,едноставно со пропратно писмо ги откажува разговорите со Грција.Значи кога некој ги продолжува разговорите сега преименувани во преговори,тоа им дава надеж на сите инволвирани во веќе заедничкиот проблем дека ќе има некаков резултат кога-тогаш,а некој предпоставуваат дека тоа ќе биде наскоро.:toe:

Штом веќе толку се грижиш за Грција, мислам дека треба да побараш грчки пасош и веќе да емигрираш таму, кога веќе толку ти е значајно како и` е нејзе, а не на нацијата чиј јазик го зборуваш (не верувам ни дека знаеш на кој јазик зборуваш... Грците не ти го признаваат јазикот, па мислам дека нема потреба повеќе да зборуваш на него).

Не си ме разбрал или несакаш незнам што од тие две:toe: Имено не станува збор дали јас се грижам за Грција туку станува збор сакал или неќам морам да ја созбијам вистината а тоа е дека Грција е полноправна членка во ЕУ и ужива поголем углед од нас таму...а тие прашања околу јазикот итн. се решаваат кога Македонија ќе стане полноправна членка колку и Грција во европското семејство.А проблем не се решава со отворање на други прашања од типот бегалците во Грција итн. и провокациите кон Грција. Бар не сега за сега кога не сме полноправна членка во ЕУ. :helou:

Збогум Христо :smir:
Затоа што гаѓа...
во ЦЕНТАРОТ НА МЕТАТА ???
Затоа ??? :nesvest:
О.К.

И јас ќе престанам да пишувам.
И вероватно и некои други.
Останете вие...
неколкумина одбрани и собрани...
(онака... партиски)
и терајте работа.
:smir:

Трапа лапа трапа лапа
Па што ако место ФУРОМ името за надворешна употреба ние Северна Македониа што ке изгубиш???
Место да си бидеш граѓанин кој може да патува кај сака без визи без бутур, да зимаш плата 3-4 пати поголема и нема да кукаме немаме пари ?
ја сум да се смени имете само по цена на ЕУ
Со тој "патриотизам што го имаме" ете киро до кај стигна, останавме без знаме останавме со името ФУРОМ ем добивме ембарго од грција ем сега па ни праат проблем па не е голема работо место ФУРОМ да бидеме Северна Македониа и тоа ке биде само за земјите како Грција, Франција ја гарантирам дека за Америка Турција Кина Русија ... и за ред други ке останеме MACEDONIA

Затоа што гаѓа...
во ЦЕНТАРОТ НА МЕТАТА ???
Затоа ??? :nesvest:
О.К.

И јас ќе престанам да пишувам.
И вероватно и некои други.
Останете вие...
неколкумина одбрани и собрани...
(онака... партиски)

и терајте работа.
:smir:

Не си ласкај... и помалце толкувај интерни муабети кои не се наменети за тебе..

.. освен погрешна интерпретација..ништо друго не погоди погоре.. а тоа секогаш се случува кога човек од досада улетува у муабет и излегува смешен.

Трапа лапа трапа лапа
Па што ако место ФУРОМ името за надворешна употреба ние Северна Македониа што ке изгубиш???
Место да си бидеш граѓанин кој може да патува кај сака без визи без бутур, да зимаш плата 3-4 пати поголема и нема да кукаме немаме пари ?
Со тој "патриотизам што го имаме" ете киро до кај стигна, останавме без знаме останавме со името ФУРОМ ем добивме ембарго од грција ем сега па ни праат проблем па не е голема работо место ФУРОМ да бидеме Северна Македониа и тоа ке биде само за земјите како Грција, Франција .... ја гарантирам дека Турција Кина Русија Америка Албаниа Бугариа и за ред други ке останеме MACEDONIA

Што ке изгубиш???Абе не бидете смешни...Губиш се што си имал...Губиш право на твојата татковина, губиш право да бидеш македонец, губиш право да збориш на македонски се губиш...ЗА ЕДНО ЕБАНО НАТО!

Трапа лапа трапа лапа
Со тој "патриотизам што го имаме" ете киро до кај стигна, останавме без знаме останавме со името ФУРОМ ем добивме ембарго од грција ем сега па ни праат проблем па не е голема работо место ФУРОМ да бидеме Северна Македониа и тоа ке биде само за земјите како Грција, Франција .... ја гарантирам дека Турција Кина Русија Америка Албаниа Бугариа и за ред други ке останеме MACEDONIA

Ај прашај некое бугарче на форумов дали после влез во ЕУ му рипнала платата (барем 2 лева, а не 3-4 пати). :uvo:

Ај прашај некое бугарче на форумов дали после влез во ЕУ му рипнала платата (барем 2 лева, а не 3-4 пати). :uvo:

Не само платата Дино...државата како држава мн. се осиромаши...Нас ни ставија визи а цела Македонија идеше да купува од кај нив!

Не само платата Дино...државата како држава мн. се осиромаши...Нас ни ставија визи а цела Македонија идеше да купува од кај нив!

Епа да не избегаше Грујо од Караманлис во Букурешт сега визниот режим ќе беше решен на позитивен начин или со други зборови би имале безвизен режим :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom