Кинески копии на iPhone

• Креатор на темата Креатор на темата TrTe-MrTe
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Веб-сајт
www.trte-mrte.blog.com.mk
Колку постојат и како најлесно би ги препознале? Јас искрено сум дошол во контакт само со вистинскиот модел и тоа не многу сум го чепкал, а овие ми се скроз непозната ствар.Е сеа во моментов... сакам да купам ајфоун и баш не би сакал да наседнам на некој ефтин кинески телефон нели.Би сакал доколку некој знае.. да ми објасни како НАЈЛЕСНО би ги познал ваквите копии, кои се разликите... и слично.
Јас налетав на овие 2 копии и незнам дал постојат уште.Доколку некој има... повелете и дајте фотки од останатите ХАЈфоуни.. ЕЛфоуни... или шо ти ја знам уше како се нарекуваат.

Attachments

• C002hiphone_small.jpg
    C002hiphone_small.jpg
    13,6 KB · Прегледи: 230
  • Hiphone_CECT-I32.jpg
    Hiphone_CECT-I32.jpg
    29,2 KB · Прегледи: 63
Stom si go imal u raka originalot togas nema da ti e problem da ja uocis razlikata vo kvalitet na finalna obrabotka.

100% се токсични, затоа се толку ефтини :) а да не збориме за квалитетот, на еден другар му траеше 2,5 месеца, почна сам да се исклучува и веќе не го вклучи, инаку немаат марка, или пак се со некоја чудна кинеска ознака, и имаат типична кинеска музика... The sound of quality :)

хумор и сатира а?

онтопик: и јас и брат ми сеа ќе си купуваме ајфон али за да се видам сигурна, го пирачувам од usa

оригиналот мириса убаво:)
Вистина
И навечер ти кажува приказни за добра ноќ!
Хумор
хумор и сатира а?

онтопик: и јас и брат ми сеа ќе си купуваме ајфон али за да се видам сигурна, го пирачувам од usa
Првиот пост горе е вистина. Оргиналот мириса на убава пластика. Кинескиот на лоша пластика. Кога ќе имаш прилика мирисни ги пластиките. Воочлива е разликата.

Вистина

Хумор

Првиот пост горе е вистина. Оргиналот мириса на убава пластика. Кинескиот на лоша пластика. Кога ќе имаш прилика мирисни ги пластиките. Воочлива е разликата.
Sho nos ke beshe toa...:smir:

Истиот мирис што ти ги исполнува ноздрите кога ќе влезеш во кинески шопинг центар - на радиоактивна пластика.

ауууу коа сме кај мирисот јас и коска баравме со месеци таков мирис... свршувачка е!
лудила!
на декстерче кутијата му ја задржав ради евиденција, али и една од причините ради мирисот....

Една братучеда има iPhone, и кога ќе објави некој статус на Фб пишува "објавено преку iPhone". Не верувам вака да пишува и ако се објави статус од некоја копија на iPhone... :$ :)
Мислам дека по тоа може да се познае ако iPhon-от е копија.

Има некои финти. Човек што користел оригинален одма ќе познае, но еве ќе ти кажам некои работи. На оригиналниот ајфон камерата е на левата страна, јаболкото е гризнато десно и има шишка на него :). Многу копии или не се гризнати или се без шишка. Разликата во тежината е огромна. И да најверодостојното тачот. Што еднш си поиграл со ајфон веднаш ќе можеш да ја познаеш разликата мегу оригинален и кинески,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom