Најдобри/Најомилени албуми

• Креатор на темата Креатор на темата moonwatcher
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 април 2005
Мислења
5
Поени од реакции
0
Веб-сајт
10khz.blogspot.com
За мене лично еден од најдобрите албуми е Moon Safari од Air. Нежен, суптилен, апстрактен. Малку е постар, ама Air оттогаш, според мене немаат извадено ништо подобро. Кога ќе го слушате сигурно ќе препознаете многу песни зашто во последно време ги фурат на реклами нон стоп (на пример новата за Гранд кафе, коа слушам како ја искасапиле La Femme D'Argent ми доаѓа да повраќам).

METALLICA - Ride the lightning 1984-ta godina

definitivno najbolje album spored mene
album koj sto go slusam veke 10 godini i seuste mi se svigaat site mozni pesni od nego!

227031.jpeg

N ebi bil fan na NIRVANA ako ne kazham site albumi od NIRVANA,

davegrohlnirvanapic.jpg

Re: Бест албум

moonwatcher напиша:
За мене лично еден од најдобрите албуми е Moon Safari од Air. Нежен, суптилен, апстрактен. Малку е постар, ама Air оттогаш, според мене немаат извадено ништо подобро. Кога ќе го слушате сигурно ќе препознаете многу песни зашто во последно време ги фурат на реклами нон стоп (на пример новата за Гранд кафе, коа слушам како ја искасапиле La Femme D'Argent ми доаѓа да повраќам).
Да одличен е,а и цел soundtrack од "Virgin Suicides" е базиран на него.Talkie Walkie е исто одличен,многу налик на Moon Safari,со понешто еволуција,малку на комерцијала и малку на арно-важно не им недостасуваат идеи.

Змејко,

немој да ти го клам албумот на Бајо фондо клаб или оној антологискиот у кој шо има све cafe mambo иbiza 10th_anniversary album ќе видиш дал ќе ти текне уште еднаш на Air.

Air se super, posebno mi se svigja pesnata Surfing on a rocket

Рајт,Џезабел,фала му на семоќниот Алах Ѓелешанлу што има толку многу добри музиканти,певачи и певаљки(како Beth Gibbons,рецимо).А ако сакаш промена од танго/мамбо/салса/боса нова/стара.......Hooverphonic-Sit down and Listen to Hooverphonic

Змејко, фала ти ама не можааааам...

Ептен сум нешто зафатена со Malcolm Mclaren и Peter Cincotti ... [/i]

SUNS-Mojot Son e Samo Moj :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: 8) :? :shock: :wink: :wink: :roll: :oops: :cry: :lol: 8) :( :o :D :? 8) :lol: :cry: :oops:

Omileni albumi

Na sekoj forum si ja otvoram ovaa tema zatoa sto me interesira koi se vasite omileni albumi > okolu 10-15. Cekam support od vas za temava, pa posle ke vi gi kazam moite.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom