Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Целиот одговор на темата во една реченицаZevsus напиша:Мисли што ти правиш на тоа поле,а не дали и што прави он (она).
Од досегашното искуство со вакви личности едно нешто имам сфатено. Ако видат дека можат да ве вознемират, тогаш ќе го прават тоа што е можно почесто. Затоа одбивам на такви глупости, од едно уво ми влегуваат од друго излегуваат. После тоа ни мислам на тоа, ни се замарам. Нема потреба да се нервирам заради некој кој мисли дека сите врски мора да бидат вакви или онакви.Седите со пријател/ка и правите муабет за вашата врска.Вие имате потполна доверба во вашиот партнер,го сакате,му давате слобода,не правите љубоморни испади и така натака.Вашиот/та пријател/ка во текот на разговорот,некако настапува со изјави дека му/и е чудно што врската ви е толку слободна и што имате толку доверба во вашиот партнер.Потоа ви дава примери на такви врски слични на вашата кои биле исполнети со доверба,а сепак партнерот изневерил.
Одите дома почнувате да размислувате и црвот на сомнежот почнува да ве јаде.Размислувате дали некогаш премногу верувате и имате доверба.
Затоа на пријателката ќе и се насмевнам само и ќе и посакам некогаш да има и она партнер на кој може целосно да му верува.
Ова насмевнувањето и посакувањето со која цел би ти биле?Desire напиша:Да можно е,не постои човек кој што целосно верува некому.Колку и да имам доверба,секогаш ќе постои нешто за кое барем малку ќе се посомневам ...
Малку:smir:Desire напиша:... а постов ми е мешаници![]()
ОдличноToa e vo red, ubavo e partnerot da ja zasluzil tvojata doverba, ama ovoj toa go iskoristuva, ja izneveruva, ja laze... Taa go znae toa, no veli deka veruva vo nego i deka ima toj dobra pricina za da go pravi toa.
Вакви муабети на ќоше не ми се баш доволни за да се посомневам. Ако е чудно, слободно нека си се чуди кој колку што си сака. Додека не ми дојде со конкретен муабет, додека не ми даде добра причина зошто да се сомневам, може колку сака да ми кажува примери. Зошто немам добра причина? Својата врска не ја градам врз основа на туѓите примери, па некои случки од други врски не ми се баш некоја подлога врз која ќе стои и мојата. Каква врска има случајот на фиљан пар со мојот случај? И ниедна врска не може да биде слична со друга, па така не ми држи вода ни муабетот дека врски слични на мојата кои биле исполнети со доверба сепак партнерот изневерил. Она што мене ќе ми се случи не значи дека ќе му се случи и на некој друг.Вашиот/та пријател/ка во текот на разговорот,некако настапува со изјави дека му/и е чудно што врската ви е толку слободна и што имате толку доверба во вашиот партнер.Потоа ви дава примери на такви врски слични на вашата кои биле исполнети со доверба,а сепак партнерот изневерил.
Црв на сомнеж може да се појави доколку јас сум имала некои причини за истото. Тука игра улога однесувањето на партнерот. А да почнат да ме јадат сомнежи само затоа што на некој друг му се случило, па да си создавам грижи без здрава основа, тоа тешко дека може да ми дојде на памет.Crazy in Love напиша:Одите дома почнувате да размислувате и црвот на сомнежот почнува да ве јаде.Размислувате дали некогаш премногу верувате и имате доверба.
Прво. Почитувам некој да дојде и да ми каже директно зошто јас не треба да имам доверба во партнерот. Ама за тоа треба да има дело. Мразам да ми се чудат од страна, а не ми кажуваат.Crazy in Love напиша:Да речеме во врска сте,имате целосна доверба,но сите околу вас,не директно,ама од околу се чудат откаде таа доверба,таа слобода,постојано некако ви зборат чудни работи,дека секогаш потполната доверба е лоша,затоа што лесно се искористува итн итн.
Crazy in Love напиша:Што ако довербата е целосна,а сепак има,се појави сомнеж?
Не значи сомнеж дека партнерот изневерува,но сепак некоја загриженост дали се е во ред.
Е, тогаш, ќе си изнадрдорите со партнерот и сомнежите ќе ги снема ако нема реална основа за нив.Crazy in Love напиша:И дали ако се појави дупка во довербата,и покрај тоа што е се во ред во врската,сомнежот другите го создале,дали е возможно дупката да се пополни?