Проблем со USB (flash, MP3)

• Креатор на темата Креатор на темата skech
  • Време на започнување Време на започнување

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Локација
Скопје
Само што инсталирав нов XP Professional првата работа што ја направив инсталирав драјвери (мрежна звук графичка) од цд-то што доага со компјутерот. Бидејки сите програми ми беа на USB, кога го приклучив ми се ресетира компјутерот. Пробав истото да го направам од позади на задните USB порти но истото се случува. Во Device Manager покажува дека USB е ОК инсталирано. Пред да го форматирам USB то си функционираше ОК. Симнав нови драјвери од официјалната страна на Fujitsu Siemens бидејки таква е матичната но пак исто
Чаре???????

Корумпиран GDI Detection Tool или нешто друго поврзано со GDI. Најди фикс од microsoft.com и инсталирај го.

Ставам USB во USB портот и ништо не ми се појавува. Не знам како да го отворам USB-то. HELP!

Пробај од Start менито > Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management.....
ако се појави таму, ќе можеш да се снајдеш.

Ставам USB во USB портот и ништо не ми се појавува. Не знам како да го отворам USB-то. HELP!

Пробај на другите USB портови, или земи го USB-то и провери кај некој другар. И ќе знаеш што е проблемот.

Абе мене ми се појавуваат 2 икони доле на старт менито до сатот ама не знам како да го отворам USB-то!

Пробај на другите USB портови, или земи го USB-то и провери кај некој другар. И ќе знаеш што е проблемот.

Го направи ова?
Што резултати доби?
Дај скрин шот од тоа што ти се појавува доле кај саатот.

Луге ја отворив темава заради мојот проблем со УСБ то кога ке го уклучам ми се ресетира комп
ако знае некој до што е проблемот кажете

Луге ја отворив темава заради мојот проблем со УСБ то кога ке го уклучам ми се ресетира комп

Прво треба самиот да испиташ што е проблемот.

Дали за секое USB што ќе го ставиш во СЕКОЈ порт на твојот компјутер, истото се случува?
Го проба ли твоето USB на друг компјутер?

Ако е само кај тебе, би требало да имаш тројанче или нешто такво. Направи целосно скенирање на компјутерот па види после.

Во Disk Management не се појавува, а доле кај сатот се појавуваат HI-SPEED USB Device Attached To non-HI-Speed Hub и Safely Remove Hardware. Тоа!

Во Disk Management не се појавува, а доле кај сатот се појавуваат HI-SPEED USB Device Attached To non-HI-Speed Hub и Safely Remove Hardware. Тоа!

Пробај исчисти го прво USB-то од вируси, тројанци и такви чуда, кај некој другар. Па после зачисти си го компјутерот.

На USB-то нема ништо зашто е ново! Иначе со секо USB го иам овој проблем.

На USB-то нема ништо зашто е ново! Иначе со секо USB го иам овој проблем.

Стави друга инсталација на виндовс, од друго ЦД.

Корумпиран GDI Detection Tool или нешто друго поврзано со GDI. Најди фикс од microsoft.com и инсталирај го.

Читај бре слеп, до кога ке се самоцитирам? Фиксот на гугл ке си го најдеш, пошто страната на микрософт е непрегледна.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom