BIOS

• Креатор на темата Креатор на темата ivo1404
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 мај 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Имам БИОС од 2000год.
Дали да правам update или не?? Ваше мислење?

Prvpat ti e ? :)
Bolje nepravi, barem ne sam, t.e. najdi nekoj so apdejtiral dosea.

Не прави апдејт ако ти работи компјутерот како што треба. Апдејт на BIOS се прави исклучиво кога нешто не чини со него (не поддржува HDD со капацитет кој си поставил на компјутерот, на пример).

Имам БИОС од 2000год.
Дали да правам update или не?? Ваше мислење?

Дај некоја конкретна причина, зашто би направил апдејт?

Офф... Корун, не си спијал многу денеска. :pos2:

Офф... Корун, не си спијал многу денеска. :pos2:

Aјде образложи ми го твојов коментар, ама со убави факти, и логички размисли што сум пишал, логички...

Лол не сфаки толку сериозно де. Гледам одговараш на прашање поставено во јуни. :)

Апдејтирањето на БИОС е посебно опасно, може да доведе до фатални последици за матичната плоча, т.е. БИОС чипот да се уништи. До ова доаѓа поради прекин на струјата додека се апдејтира, апдејтирање со погрешен БИОС фајл. Сепак, јас не препорачувам да го апдејтираш БИОСот, освен ако немаш вистинска потреба од тоа. Размисли добро, дали ти треба апдејт или не.

Лол не сфаки толку сериозно де. Гледам одговараш на прашање поставено во јуни. :)

Не го видов првиот пост, го видов последниот дека се обидел да помогне, па ја да допомогнам :smir:

Како што кажаа,ако све е во ред не чачкај.
Ако нешто не е во ред оди на мајстор дади подобро пари таму отколку да си го зафркнеш компјутерот :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom