XAMPP, WAMP, Unifrom Server?

• Креатор на темата Креатор на темата Marv
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
XAMPP, WAMP, Unifrom Server
Здраво,

Еден проблем. Сакав да инсталирам некој од XAMPP, WAMP, Unifrom Server . И добро ги симнав ги инсталирав и трите (еден по еден) и ни еден ми работи. Windows XP SP2, Seagate Firewall, NOD32 2.7.

Порта 80 за apache-то слободна проверено.Порта 3306 за mySql слободна проверено.

Серверите се подигаат, ги има у процесес, ги има ако писам у команд netstat -ano, и се арно ама у броњсер кога ке писам http://localhost/ или http://127.0.0.1/ нема ништо. Не се показува ништо и после одредено време врака тајмаут.

Дали некој имал ваков проблем на XP. Све пробав, изгасив firewall, изгазив и антивирус, изгасив све у позадина што би можело да смета и нејке и нејке. Едино се сумљам нешто друго у XP-во да не не ми подесено па што нејке.

Сигурен си дека порта 80 не е блокирана ? Ако имаш скајп, тој ја блокира, може да се подеси да не ја користи порта 80 во сетинзите. Ако си сигурен дека е слободна мада не верувам пробај и со AppServ.

А пред да почнеш да чепкаш по сетинзите на скајп, можеш за проверка само да го исклучиш него па ако работи све ко што треба, тогаш скајп заебава.

Не бе дечки знам за проблемите што може да ги праи Скајп. Првин исклучено ми у сетинг да користи 80-ка, второ пробано и со изгасен Скајп.
Нешто ќе да е друго... Ама неможам да му го најдам.

IIS-от може да ти е кренат, стопирајго

Абе мака на се ке те натера да пробаш

Еве решение (си најдов проблемот е у НОД-от):

"go to IMON - Configuration - Other (last tab) - Exceptions and add apache's exe, restart computer..."

и све си работи

фала на сите

WAMP проблем ...
имав проблем со Апачи, 80порт ми беше зафатен од IIS ...(btw како да го исклучам IIS :)), Скајп го гасам уклучувам ВАМП па потоа пуштам скајп ... така да таму нема проблем ... инаку сменив Апачи да оди на порт 8080 ... иако на секое отварање на страна или на пхпМајАдмин на пример треба рачно да пишам порт :8080

При инсталација на Joomla ми вика MySql support - No ...
шо е работава :)

ова ми се дешава одкако го реинсталирав ВАМП ... пред тоа си работеше Ок ...

:smir:
Завршив работа со IIS ...

Со MySql ... едитирав ... е сега патот кој го додавам дали треба да биде до пример ;C:\wamp\bin\php\php5.3.0 или како шо е во примерот ;C:\PHP5 ...

Фала унапред :)

ете и зеленко :wink:

Зависи каде ти е PHP петката.
Јас вака би го проверил ова.
Би влегол во C:, ако постои директориум PHP5 тогаш таа локација би ја ставил. Во спротивно, другата.

Или и двете наизменично би ги пробал, што ќе ме кошта :)

Зависи каде ти е PHP петката.
Јас вака би го проверил ова.
Би влегол во C:, ако постои директориум PHP5 тогаш таа локација би ја ставил. Во спротивно, другата.

Или и двете наизменично би ги пробал, што ќе ме кошта :)

Пробав ... сепак е Супорт - Но ....

Рестартираше апаче?
Јас немам користено никогаш апаче на win, ама знам дека на линукс секогаш кога го чепкаш конфигурациониот фајл за да се забележат измените, се рестартира апаче.

Рестартираше апаче?
Јас немам користено никогаш апаче на win, ама знам дека на линукс секогаш кога го чепкаш конфигурациониот фајл за да се забележат измените, се рестартира апаче.

Па да ... го ресетирав WAMP-от .. а со тоа и сервисите на него и Апачи и ПХП и МајЕсКуЕл

Принц пола зеленко да ми вратиш .. хехех
се зезам ... туку шо е работава и Гугл ме заебава не кажуе :)

:oftopic:

А зашто не користите mod_aspDotNet ?
Значи се инсталира модот, се конфигурира Apache серверот да ги распознава aspx фајловите и тоа е тоа... Значи се си останува исто, нема заебанции со IIS сервер, само што со модот aspDotNet Apache срверот ќе има и поддршка за aspx фајлови. :toe:

П.С. До сега овој мод за .Net го немам испробано, али Python така возам и на Linux и на Windows... имам инстлаирано mod_python и работи без проблеми. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom