Драјвери за XP преинсталирано врз Vista

• Креатор на темата Креатор на темата Drugarce
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
mi falat driveri za XP imav Vista ama ne me bendisuvase pa turiv Xp ama dva dena baram driveri i nemozam da njadam
aj ako nekoj znae nesto pomos
za zvucnata nemozam da najdam nigde i nekoj si
OHCI Compliant IEEE 1394 host controller
fala

Што има врска ако е преинсталирано врз Vista?

Види си го цедето од матичната што си го купил,сними ги драјверите од него,и ќе имаш звук.
А ако звучната не ти е интегрирана на матичната,види мануелно што модел и марка е,и најди драјвери на нет.
Едноставно е :)

mi falat driveri za XP imav Vista ama ne me bendisuvase pa turiv Xp ama dva dena baram driveri i nemozam da njadam
aj ako nekoj znae nesto pomos
za zvucnata nemozam da najdam nigde i nekoj si
fala

Ова сигурно не ти е звучната. Ако ти е онборд, 90% ти е REALTEK некој модел и таа се инсталира со цедето што ти го даваат заедно со компјутерот, на него имаш драјвери за се што е на матичната. Ако не ти е онборд, тогаш имаш посебно ЦД со драјвери баш за звучната.

фала за информациите ама OHCI Compliant IEEE 1394 host controller
тоа беше дривер(нема врска зсо звучната) ама го најдов, а и ја средив звучната најдов и за неа дривер
во врска со тоа врз виста поентат е дека има компоненти кои не се копматибилни со хр па и нема дривери а инаку нема цд со лаптопот(кога ги прашав оние од НР рекоа дека несмеам да ставам ХР врз виста поради некомпатибилноста на некои компоненти) како и да е ми останаа уште
дривери за Coprocessor, sm bus cintroller, ethernet controller
help за овие

фала за информациите ама OHCI Compliant IEEE 1394 host controller
тоа беше дривер(нема врска зсо звучната) ама го најдов, а и ја средив звучната најдов и за неа дривер
во врска со тоа врз виста поентат е дека има компоненти кои не се копматибилни со хр па и нема дривери а инаку нема цд со лаптопот(кога ги прашав оние од НР рекоа дека несмеам да ставам ХР врз виста поради некомпатибилноста на некои компоненти) како и да е ми останаа уште
дривери за Coprocessor, sm bus cintroller, ethernet controller
help за овие

Симни си го програмот EVEREST (по можност и крак најди си). Тој ти кажува се што имаш хардверско на компјутерот а и драјвери за нив ти наоѓа :)

Ова ти е за Firewire дека ти подржува матичната, само не ми е јасно зашто ти бара драјвери за тоа кога самото ХР си наоѓа драјвери.

FirewireSocket.jpg

Ej dajte pls kazete kaj da najdam driver , sound driver, 3 meseci veke nemam,pa poludev, daj ako znae nekoj neka kaze. Simnav nekoj,ama posle toa mi se resetira PC samo. Neznam sto da pravam. Plssssss kazete:toe:

Ej dajte pls kazete kaj da najdam driver , sound driver, 3 meseci veke nemam,pa poludev, daj ako znae nekoj neka kaze. Simnav nekoj,ama posle toa mi se resetira PC samo. Neznam sto da pravam. Plssssss kazete:toe:

Би помогнало ако ја кажеш марката/фирмата/името/серијата на звучната картичка. Или ако ти е onboard тогаш ако го имаш цедето со драјвери за матичната, таму би требало да имаш и за звук.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom