Дали постои можност за обединување на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Filmakedon
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постои можност за обединување на Етничка Македонија

• Вкупно гласачи
    78
  • Гласањето е завршено на .
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Локација
Скопје
Свесни сме дека територијата на која денес живееме е само еден дел од целата Етничка територија на Македонија која беше разделена по Букурешкиот договор од 10 август 1913 година помеѓу нашите `соседи`. Договорот кој бил потпишан помеѓу Балканските држави не е ратификуван од страна на Европските сили, па според тоа дали има шанси да ги вратиме нашите територии и кои би биле патиштата по кои би требало да се движиме за да го постигнеме тоа?

:pipi:
Свесни сме дека територијата на која денес живееме е само еден дел од целата Етничка територија на Македонија која беше разделена по Букурешкиот договор од 10 август 1913 година помеѓу нашите `соседи`. Договорот кој бил потпишан помеѓу Балканските држави не е ратификуван од страна на Европските сили, па според тоа дали има шанси да ги вратиме нашите територии и кои би биле патиштата по кои би требало да се движиме за да го постигнеме тоа?

Нетреба да биде ратифициран от други страни освен тези во воjната.
Кога една држава подпишува договор со сосед за отваране на гранички премин,треба да биде ратифициран от европските држави?
Нема логика во това.
МК ке биде едно само во ЕУ.Во една држава НЕ.

Ваква тема има, а шанса да биде Македонија цела за жал: нема
ec.gif

А кој со кого потпишал договор за отворена граница? Територијата на Македонија била срамно и преку предавство поделена помеѓу завојуваните страни! И баш ме интересира кој е допринесот во Втората Балканска војана на Бугарија по што и таа добила дел од Македонија???

А кој со кого потпишал договор за отворена граница? Територијата на Македонија била срамно и преку предавство поделена помеѓу завојуваните страни! И баш ме интересира кој е допринесот во Втората Балканска војана на Бугарија по што и таа добила дел од Македонија???
Приносот е от првата балканска воjна и ако немаше втора границата требаше да биде по Вардар,па БГ како победена во втората задржа само Пиринот и струмското поле,кое после го губи во првата светска воjна.

Приносот е от првата балканска воjна и ако немаше втора границата требаше да биде по Вардар,па БГ како победена во втората задржа само Пиринот и струмското поле,кое после го губи во првата светска воjна.
А која е наградата за придонесот на македоците во двете Балкански војни? - Поделена Македонија, асимилација, раширување на пропагандата и други срања на нашите ни `соседи`. Зошто ги лажеле македонците да се борат за Македонија кога Бугарите имале за цел повторно да ја вратата таа посрана Сан Стефанска `Голема` Бугарија!!! Или што, нека страда невиниот, а гомнарот нека се кити со слава. Ма светот е уште слеп и не може да види какви гомнарии подржува, а кога ќе се освести ќе им помогна да си ги исчистат на ништожниците!!!

Немаше македонска држава во договорите,па и затова не е можно МК да сака ревизирането му.МК не е страна по договора.Не е било договорено за создаване на нова држава во договора между Турци,Срби,Руманци,Бугари и Грци.

Немаше македонска држава во договорите,па и затова не е можно МК да сака ревизирането му.МК не е страна по договора.Не е било договорено на нова држава во договора между Турци,Срби,Руманци,Бугари,Грци.
Зборам за допринесот на некои македонци во војните како што била и четата на Јане Сандански на кои им се ветувала Самостојна Македонија а од тоа ветување не останало ништо!

Во моментов, гледајќи го распоредот на силите, Македонија нема шанси да се обедини...Но после 100-200 години,што знајш..И тоа може да се случи..Смешен сум нели?Па и Дариј се кезеше кога му кажаа дека некој си клинец Александар, ќе ја освојувал Персија...Ама на крајот убаво се насмевна...

Оти отвараш тема, за која немаш пипе ?
Дали ни пита нас од Пирина што мислим, што сакаме ?
Што знаеш ти за јане, за Гоце, за Тодор, за Сарафов ?
Што знаеш ти за трагедијата на един народ ?

И запомни од мене едно, преди да са ме банирали:
Кирилицата не е создадена во 1945 година !!!
Што сакаш да кажеш море морону дека вие сте народот кој страдал??? Немој ќе ме расплачеш те молам :))))
И како не би знаел за Јане, Гоце и останатите кога тие се дел од нашата историја - борци за Македонска држава и големи противници на посраната политика на племето ваше Болварско.
И не туку го претерувај оти неам нерви за тебе

Оти отвараш тема, за која немаш пипе ?
Дали ни пита нас од Пирина што мислим, што сакаме ?
Што знаеш ти за јане, за Гоце, за Тодор, за Сарафов ?
Што знаеш ти за трагедијата на един народ ?

И запомни од мене едно, преди да са ме банирали:
Кирилицата не е создадена во 1945 година !!!
А што знаеш ти за Јане и Гоце, мисир еден?Јане го отепавте, па Јане бил бугарин..Гоце Делчев е МАКЕДОНЕЦ..Ниту бугарин ниту ништо..Тој е МАКЕДОНЕЦ!

Што сакаш да кажеш море морону дека вие сте народот кој страдал??? Немој ќе ме расплачеш те молам :))))
И како не би знаел за Јане, Гоце и останатите кога тие се дел од нашата историја - борци за Македонска држава и големи противници на посраната политика на племето ваше Болварско.
И не туку го претерувај оти неам нерви за тебе
Баш за страдал-много.Наjголеми штети во балканската воjна,наjмного загинати,наjмного репарации,наjмного бежанци приела,наjголеми икономски штети.На првата балканска воjна 70% е на грбот на бугарската армиja и бугарскиот народ.

Македонците и Македонија ги има во Библијата,за чудо таму не гледам да пишува за турко Блгарите иако Исус е говорил на Блгарски...:pos2:

Баш за страдал-много.Наjголеми штети во балканската воjна,наjмного загинати,наjмного репарации,наjмного бежанци приела,наjголеми икономски штети.На првата балканска воjна 70% е на грбот на бугарската армиja и бугарскиот народ.
Еве да знаеш дека денес жалам и ќе дадам предлог до нашата влада да определи ден за државен празник - ``Паднатите татарски војници од Балканските војни``. еве имам во план и во црква да одам:pos2:
Абре човече, никој не ви е крив што така сте страдале. Криво ви е само тоа племенското во вас што уште сонувате за нешто што никогаш нема да биде. ви дадоа Русине пола месец Сан Стефанска посрана бугарија и вие направивте од неа ко да постоела и кога Аце наш чекорел на неа, или пак и Аце е ваш:pos2: Да не имате некои документи случајно???

Луѓе премногу избегавме од темата!!!
Прашањето ми беше дали постојат начини да се дојде до спојување на Етничка Македонија и кој е патот по кој треба да се движеме за да го постигнеме тоа?
А бугарите не беа поканети да дискутираат ан оваа тема бидејќи се знае нивното примитивно мислење `Македонија е на Македонците, ама македонците се Бугари` хахахах only in your dreams

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom