Денот на Св. Методиј во Елванген Германија на 31.05.2008

• Креатор на темата Креатор на темата мали
  • Време на започнување Време на започнување
Поо еј, апла комерцијален глас имаш! :icon_bigg
Сите Макеоднци од Германија тамо ќе се?

здраво здраво
еве ме мене и овде
:salut:
мали ти се бендиса клипо? гледам и други го презедоа
важно информацијата се пренесе
поздрав

Резултати од Елванген

Одивме си ојдовме, помина и супер беше. Имаше Чеси, Словаци и бугари, ама ние Македонците најбројни и најгласни бевме, башка имаше и играорна група од Македонија... топ топ :)
еве можете да видите направив и неколку сликички на http://picasaweb.google.de/RadioMk.com/310508

еве на спомент плочата од Св. Методиј одигравме и оро

овде можете да видите и споредите колку бевме гласни и бројни. Почекајте од првата минута кога ќе заврши бугарката да зборува и после почнува нашиот амбасадор, па да видите разлика во урлањето.:wink:
пс. ова видео го скратив од бугарката говорот поради тоа што беше ултранационалистички, бугарија бугари цело време само тоа, додека нашиот амбасадор и претставниците на Чешка и Словачка си беа неутрални.

еве и хор само не сум сигурен дали беа чесите или словаците...

Еве ви и неколку видео снимки од играорната група која што исто така присуствуваше во Елванген на плочата и на Македонската прослава. Супер беа. Иначе играорците беа од Кривогаштани :)
http://de.youtube.com/watch?v=GqLa8USy0kw

пс. имаше и фудбалски турнир додека беше прославата(на почетокот од прославата само), ама јас немам снимки од таму...

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom