ВОДЕН

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
thiv56_1005.jpg

pic_9995213_0251788.jpg

ed1.gif

18.jpg

7.jpg

8.jpg

Image6.jpg

kataraktis1.jpg

20061028_025.jpg

dsc_00350001_1.jpg

ieron.jpg

bozar.jpg

Преубавиот МАКЕДОНСКИ град.

БИЛ Македонски град, веќе не е. За жал:(
Корените од страна на мајка ми се од таму, сурово е што сум можел само ЕДНАШ да отидам:( Јебига живот

БИЛ Македонски град, веќе не е. За жал:(
Корените од страна на мајка ми се од таму, сурово е што сум можел само ЕДНАШ да отидам:( Јебига живот
сеуште е Македонски повеќето таму се македонци:smir:

Убав град...додуша сите егејски градови се преубави...да у право си скоро сите знаат македонски таму..

Сум бил еднаш таму и навистина преубав град.Имаше многу луѓе што разбираа македонски и им беше мерак да слушаат како зборуваме.Да не има некој информации каков е процентот на македонци во градот.

Лјатото бех в'в Воден. Наистина хората говорјат, но ми направи впечатление, че много внимават дари нјама да ги чуе некое "зло ухо". Бјахме например в еднин магазин, а продавачките там - две моми на по 25години. Като чуха, чу говорим на ................език, веднага ни заговорика на с'штијат език! Само след минута обаче, в магазина влезе един гр'к и девојчетава веднага прод'лжиха разговор'т си с нас, но на англијски!
Не са ги претопили! Има ги оште.........

Лјатото бех в'в Воден. Наистина хората говорјат, но ми направи впечатление, че много внимават дари нјама да ги чуе некое "зло ухо". Бјахме например в еднин магазин, а продавачките там - две моми на по 25години. Като чуха, чу говорим на ................език, веднага ни заговорика на с'штијат език! Само след минута обаче, в магазина влезе един гр'к и девојчетава веднага прод'лжиха разговор'т си с нас, но на англијски!
Не са ги претопили! Има ги оште.........
Навистина ли летоска си бил таму?
Не ми е јасно на кој јазик ти проговориле ?

Па, добро велиш не бил герцки, а не бил ни англиски, тогаш кажи на кој јазик зборувале.
Говориха на този език, дето ние с теб пишем тук...........
Ама беше по-стар, все едно че слушах баба ми

hahaha bravos glupite volgari ne mozat da go razberat nasiot jazik zatoa sto oni ne znajat so e MAKEDONSKI JAZIK

makedonec e custvo a ne izbor
:vozbud::vozbud:

В голема грешка си! Не е стар " македонски език", штото нема ништо обшто с тоја "език", което говорите сега!
Темата не е за езика, а за град Воден ако се не л'жа
Идејата ми беше, че г'рците не са успјали в'преки всичко да асимилират нашите и те успјават в'прике всичко да отстојат самобитността си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom