Ласерска депилација

• Креатор на темата Креатор на темата Ocajna
  • Време на започнување Време на започнување
bev pred 11 godini kaj dr Pesic, 3 tretmani za 900 marki(znaci 450 EUR), sega pak imam, ama bidejci togas bev kako masko, sega so obicna vosocna depilacija ednas na 2-3 nedeli mi gi vadi barem site vlaknenca i pobavno rastat. samo jas imav mnogu beli vlaknenca a na niv laserot ne deluva. Inaku d-r Pesic me prevari, rece deka ako ne gi snema po 3 tretmani, togas drugite ce bidat gratis, ama posle pocna da se vadi pa deka e skap aparatot itn, i jas ne prodolziv.

а на која бранова должина се овие апарати ако може да знам?

а на која бранова должина се овие апарати ако може да знам?
Не ти го разбрав малку прашањево :nesum: ако мислиш која јачина ја применува при тратманите ондак зависи. Најпрво започнува со пониска температура за да види како ќе реагира кожата после првиот третман, па понатаму ако има потреба т.е. ако малку се пожалиш дека не си задоволен ќе ја зголемува постепено енергијата при третманот. Кај мене на пример почна со пониска јачина пошто имам доста осетлива кожа и светол тен па беше ризик од пукање на капилари и слични проблеми. На секој нареден третман си се жалев дека не сум задоволна, дека сето ова е без врска, дека немам никакви резултати, и постепено на секој нареден третман јас добивав третман со појака енергија. За сега на последниот третман употреби најјако што може за мојот тип кожа (као наводно така требало немам појма). И воедно тоа си беше и последниот третман кај Др.Анчевски, веќе очи нема да ми видат, лажговци со тапија! Едно нешто што ме привлече да отидам таму беше дерматологот која направила третман под пазувите, искрено изгледаше ко бебешко газе тоа место, но сепак реално гледано и јас да сум на нејзино место секако дека многу поефикасно ќе си го правам третманот отколку на некој што ми е едноставно само пациент.

Прашањето е значи кога веќе кажа дека може да се кнтролира брановата должина(Т.Е) јачината

ме интересира до која бранова должина одат т.Е дали и покрај што таа депилација(така велат) во суштина е умртвување на живи клетки,значи мислам очигледно е дека го пробива првиот слој на кожата Т.Е Мртвите клетки...кожата што си ја гледаме е мртва материја навистина е сега коренот на влакното е подлабоко,аналогно на ова и кожата се зрачи па затоа ме интересира брановата должина?

П.С потписот ти е ЗАКОН хахахаха:pos2::pos2:

епааа нема ништо опасно барем јас конкретно на тоа што мислев...:helou:

Јас повторно тука...само едно мало дообјаснување да дадам што од ниту еден козметички салон овде кај нас, зборам за Скопје, нема да ви го даде нели, ќе ви создадат толкава надеж и толку голем оптимизам дека на крај ништо нема да имате од влакната се додека после 7-миот третман ќе видите дека немате никакви резултати и ќе лутате по други салони со надеж дека ќе ви помогнат да го решите проблемот.
1. Влакната кои се светли полесно се губат од оние потемните.
- Тотална заблуда. Баш напротив, кај оние луѓа кои имаат светол тен (плави очи, смеѓа коса) епилацијатаа воопшто неможе да даде резултати. За да биде успешна влакното треба да има црн корен и да се разликува од бојата на кожата. Кај светлите влакна исто така постои корен (нормално) но тој е светол и неговото уништување е невозможно. Коренот ниту пак влакната нема да потемнат доколку тие бидат третирани со восок, ленти, креми.

Совет до мажите. Чувајте си ги влакната од телото, за да ги пресадите на главата кога ќе ви опаднат. :vozbud:

Jas pravev vo Afrodita-s poeftini se od Ancevski i sum mnogu zadovolna. Imam temna koza i temni vlakna (najdobra kombinacija e svetla koza-jas napraviv 8. Eve i posle 2 godini rezultatite se super, 2-3 vlakna koi se meki i tenki koi so depilacija so laden vosok sama gi vadam. Super e, edna belja pomalku, negubam vreme a i mnogu me bolese depilacijata so vosok, se spasiv. Kaj Ancevski odev na laser ama za tretman na lice i mikrodermoabrazija i dzabe parite, navistina nemav nikakov efekt -ustvari imav liceto mi stana poloso.

Не знам дали повеќе се исплати ласерска или депилација со восок или депилатор. Зашто, ајде да пресметаме. Годината има 52 недели, ако на секои 3 недели одиш на депилација по 500 денари (за раце, нозе и препони) тоа е просечно 17 пати годишно на депилација. Епа, 17х500=8500 денари годишно. Ако ласерската трае 7 години, да речеме, тогаш 8500х7=59500. Односно, скоро 1000 евра. Значи во пари пресметано се исплати. Ама, болката дали се исплати? На секои 3 недели да вриштиш по 2 саати, споредено со неколку третмани ласерска, што болат, ама после 7 години си раат, не знам. Ама сепак, парите, 2,5 пати е поскапа ласерската од восочната. Сеа решете си се. А и башка не мора нон стоп да сме издепилирани, нели? :) На пример, во зима со фармерки не се ни приметува. Така да, и тие 1000 евра може за една третина да се намалат, ако 17 недели во годината не се депилираме. Поздрав!

Врти сукај, никој не ти дава гаранција, а да фрлам илјадници евра и па да имам влакна нема шанси. Затоа си идам на депилација со канадска шеќерна паста во Alexandria Professional после католичка црква, ем не боли, ем влакната се изретчени ептен, немам више поткожни влакна, а најбитно супер хигиенски е. :wink:

колку отприлика кошта депилација на мустаќи со се третмани заедно ?

Колку кошта да се направи ласерско отстранување над газот дека сум опериран тука и не треба да ми растат влакна на тој дел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom