Ваши кражби :)

• Креатор на темата Креатор на темата IvicaPunK
  • Време на започнување Време на започнување

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Локација
Скопје
Кога била вашата последна кражба..??
Последната моја беше летоска.. Во еден двор начекав крупни зрели голи праски и си скинав две :)

Ебати темата...ги тераш луѓево да се исповедаат и да признаат дека се крадци

Нека си се олеснат :)

Се смета ако собереш сливи што висат од гранка што стигнала до пола улица??? :) Само тоа сум дрпнал во живот.

Летоска 3 Сникерс сладоледа (ја немаше таа продавачката морав едноставно sd) два изедов еден дадов

прееска на другар му го дрпнав од пред очи без да ме види упаљачот со dhe gevara, ама му го враќам утре гревота е

Ау заборавив, еднаш собрав Airport Tycoon CD од еден другар во командос стил, ама му го вратив следниот ден. :pos: Марко ме потсети...

На прв поглед глупаво делува темата, ама кога ќе размислиш... може да испадне нешто интересно. Малце да смениме од вообичаените теми. Ајде да и дадеме шанса.

јас?
Епа како копиљаци се собиравме на големиот одмор и одевме во едно продавниче во школскиот двор и секој ден крадевме по една дволитарска Кока Кола и од истата продавница купувавме пластични чаши и ја делевме. Кои тактики сме ги спремале, ексик. :)

п.с.
И CD-а со филмови ''позајмувам''. Ама поретко. Шо да им праавам кога ми ги каснат филмовите по месец дена. :pos:

украдов патлиџан од продавница у трето. го фрлив после тоа.
друго ништо.

Дај да се преименува во кражби од детството,бидејќки ми изгледа дека во тоа ќе се претвори...иначе често сме дрпале цреши од комшии и јаболки:)

у петто негде со еден другар обравме едно 2-3 чипса од една ептен слепа продавачица....:)

Леее...порано до осмо бевме клептомани бе.Нон-стоп се крадеше по продавници.И тоа со изработени стратегии.
Значи,еден иде пред трафика,и као гледа шо да си купи,и прашуе за цени на сакази,а зад него стојат минимум тројца и грабаат се шо е надвор.Абе не е битно шо,списанија,весници,Банџи,бомбони...и после одиме кај заболекарот кај Блаже Конески и делиме се шо има
А за цреши,праски и такви работи,не се ни мачевме да бегаме бе.Само онака си влегуеме у двор со кесе,си береме фино-лепо,си седнуеме,си јадеме и си одиме.Ако излезе некој,си се понашаме културно,ко да е наш дворот..Воа се дешааше скоро секој ден,и едно време стана опасно.
На крај,проваливме у школото...отидоа едно двд,касетофон,а ја си земав лампиони:)...и не фатија,и не знам каква divine енергија не спаси да не не избркаат од школо и не знам мене шо ме спаси да не ме избркаат од дома....оттогаш неам ништо украдено,а не ни планирам никогаш у животов повеке да украдам.

Хм, не се сеќавам баш шо сум украл последно. А и не сум бил некој лопов. Еднаш крадев лимон од слаткара, ама ме фатија, башка и пијан бев. Се сеќавам отприлика како беше: си влегувам јас и право си зимам лимонот од таму една крошничка, и таа таму овцата ми вика `Дечко, шо работеш ти?`, и следи одговор: `Нишо!`, враќање на лимонот назад и дим да ме нема.

Стоби флипс од продавничката кај школото:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom