Водни желки

• Креатор на темата Креатор на темата NIght_Elf
  • Време на започнување Време на започнување

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
ej
se nadevam deka okolu vas ima ljuge koi gi sakaat i cuvaat zelkite
pa, ako vi treba nekakva pomos i ako sakate da doznaete nesto poveke za tie prekrasni sustestva slobodno odete na www.turtlestortoises.forumup.com

Зелки или желки ?

Зелки ги вадиш и толку е а желки ги пасиш

Сега комбинација од двете е најдобро , можеш да компензираш :)

Знае ли некој правилно колку пати во денот треба една желка да јаде, и колку ракчиња? Мојава е ненаситна колку и даваш толку јаде, али страв ми е ќе препука. Затоа и давам еднаш до два пати во денот по 10 тина ракчиња. (некогаш и заборавам по два дена :kesa:)
Ја имам неколку години, машала бајги големка е. И дали треба обавезно светло да има навечер, или и во темно нема врска? Се решив да и посветам внимание повеќе греотка е.

Вака. Бидејќи желките немаат осет за храна, тие треба да се хранат еднаш во денот. Доколку станува збор за мала желка се даваат до 3 мали парчиња. Ако е поголема до кај 10тина. И да заборавиш и неколку дена не е страшно бидејќи и така во природа тие не успеваат да најдат секогаш храна. Јас чувам многу долго време и веќе сум навикнат. Што се однесува до светлото воопшто не е потребно, бидејќи таа ќе се навикне на средината. Единствено лошо е доколку ја чуваш под клима или на ладно. Ако е на плочки во зима се става нешто под аквариумот. И не заборавај дека тие во зима хибернираат и ако подлго време не е активна во никој случај не значи дека има некои проблеми.

Линкот е за креирање на форум, а не за желки, или грешка сум !?

Навистина ли желката го успорува животот.. :nesum:

иии.. во топла или ладна вода да jа чуваме..?

во млака вода се чува желка, ако ја чуваш во ладна нема да ти јаде.

еве добар форум, тој во првиот пост е избришан
http://www.turtletimes.com/forums/

Навистина ли желката го успорува животот.. :nesum:

иии.. во топла или ладна вода да jа чуваме..?

Како тоа успорува живот? А и за чиј живот правиме муабет?

Имам желка ја чувам едно 4 месеци и сакам да ми кажете дали е добро ако земам уште една и ја ставам во истиот аквариум или? Сум слушала дека постарата ќе и ја јаде храната и сл...

Ако нема голема разлика во големината тогаш може заедно да се чуваат. Јас чувам 3 желки во ист аквариум

е јас чувам две желки во ист аквариум едната 7 год. другата 6 год. ме интересира уште колку ке растат и како можам да откријам која е машка а која е женка. поздрав

На колку време да ја мењам водата.?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom