Некој од Дубаи?

• Креатор на темата Креатор на темата santo
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 март 2008
Мислења
153
Поени од реакции
0
zdravo na site
ima li nekoj sto zivee ili raboti vo dubai i dali moze da mi kaze nekoi raboti za tamu.ako ima nekoj i ako saka da kaze kako e sto ima kako da se raboti tamu
pozdrav do site

Cesto patuvam za Dubai. Ednas slucajno vo eden hotel zapoznav eden makedonec od Skopje. Rabotese vo toj hotel, mislam deka mi kaza deka e preku onaa skopskata agencija Kouzon. Proveri kaj niv, moze imaat nesto.
Pozdrav.

Oki doki santo ne znam kolku mozam da ti pomognam poveke informacii imam cueno od rekla-kazala nego od direktni izvori znaci ne znam kolku ti se relevantni informaciive zosto dubai imam pojdeno samo 3 -4 pati po nekoj den(tranzit zona mi e).

Znaci eve ti nekoj informacii koj mislam deka ti se tebe krucijalni

Znaci mozes da rabotis vo Dubai kako bilo sto od kelner do Project Menager vo zavisnost kakvi sposobnosti poseduvas.

Posto ti se zainteresiran za gradeznistvo mozes da otvoris firma ako toa te interesira,otvoranje firma te cini 30000 dhr ili okolu 10000 dolari ama moras da imas lokalen sponzor odnosno drzavjanin UAE koj nisto ne vlozuva ,a e sopstvenik na firmata 51%.E sega imas i "free zone"kaj sto ti se Microsoft,Dell,Toshiba,Cisco.....ama ne veruvam deka prasuvas za tamu

E sega kako da najdes drzavjanin na UAE jas ne mozam da ti pomognam ama probaj myspace,hi5,tagged ili nekoj chat servis mozda nesto upali mada najdobra varijanta e da pojdis tamu .

Stranci ne poseduvaat nedviznosti demek i da platis ogromna suma za apartman go imas demek 100 godini na koristenje nesto vo takva smisla,inaku da rabotis kako gradezen rabotnik ne veruvam deka se isplati posto gledam indijci,filipinci na sekoj cekor koj rabotat za 500-600 dolari mesecno,a ziveeat kako "cigani vo nemacka"(30 dusi vo 30 kvadrati).

Santo ne znam kolku ti pomagnav so informaciive pozdrav i se najdobro

Ne bi go preporacal Dubai... Opasna destinacija e za nasiot mentalitet. Tamu da prdnes ke dobies 2-3 godini zatvorska kazna, a kamoli nesto seriozno. Cel zivot ke gnies vo zatvor.

Ne bi go preporacal Dubai... Opasna destinacija e za nasiot mentalitet. Tamu da prdnes ke dobies 2-3 godini zatvorska kazna, a kamoli nesto seriozno. Cel zivot ke gnies vo zatvor.

Ne bi se soglasil so ova ne bar za Dubai mozda vo Abu Dabbi ili nekoja druga lokacija da vladee serijatot ama vo Dubai ako ti se pie ima mesto za toa odis se pravis drvo ,ti se ebe ima mesto i za toa odis ebes legalni javni kuci e sega e druga prikazna ako sakas da ebes na ulica ili sakas da se drogiras ili pak da dzeparosis kaznite se rigorozni ...........................................................................................i objasni mi kakov e toj nas mentalitet sto se razlikuva na primer od Angliskiot ili amerikanskiot?

Ne bi se soglasil so ova ne bar za Dubai mozda vo Abu Dabbi ili nekoja druga lokacija da vladee serijatot ama vo Dubai ako ti se pie ima mesto za toa odis se pravis drvo ,ti se ebe ima mesto i za toa odis ebes legalni javni kuci e sega e druga prikazna ako sakas da ebes na ulica ili sakas da se drogiras ili pak da dzeparosis kaznite se rigorozni ...........................................................................................i objasni mi kakov e toj nas mentalitet sto se razlikuva na primer od Angliskiot ili amerikanskiot?
Nashiot mentalitet e takov sto ne se sfakaat mnogu seriozno nekoi zakoni, propisi i pravila za razlika od drugite drzavi (ne usa ili UK) tuku Dubai i sl. drzavi kade ima sankcii apsolutno za sekoe nepocituvanje.

Nashiot mentalitet e takov sto ne se sfakaat mnogu seriozno nekoi zakoni, propisi i pravila za razlika od drugite drzavi (ne usa ili UK) tuku Dubai i sl. drzavi kade ima sankcii apsolutno za sekoe nepocituvanje.

Veruvaj me druze rabotam za Americka kompanija amerikancite gi pravat najgolemite frki vo Dubai (se pijanat po ulici,vleckaat kurvi po sobi vo hotel)iako ima sekoj den po 3 predupreduvanja za kodeks na odnesuvanje ,nasata raja si raboti po PS ,nie duri i preseriozno si gi sledime pravilata posebno nekoj kako santo koj e pojden da zaraboti.

fala za site informacii znam za toa
isto taka najdov i slobodna zona i mozes da otvoris firma se mi e reseno za parite ne e problem
kosta okolu 15 000$ a zakonot neznam koj vi kazal deka e strogo bilo gola voda
znaci slobodna zona nema danok ne se plaka se raboti i osloboden i amnestiran si 20godini a imas moznost za da prodolzis.da kupis imot mozes da kupis i da glasi na tvoe ime
znam deka ima indijci pakistanci cigani sekakvi sto rabotat amalluk za 500 $
ama ima i sto rabotat za 5000$
jas ako bi rabotel nesto ne e da nosis cigli i da mesas maltar ima vo gradeznistvoto odsek koj mi prilega i go poznavam dobro a mnogu e potreben.znam deka tamu go nema mnogu ne deka e retkost ama ne e i kako so ciganite da gi rines so lopata
bi otisol vo dubai da vidam sto i kako megutoa treba nekoj sto ke mi kaze sto i kako barem malku da me upati.razgovarav so edna licnost i mozese da se zavrsi se samo sega go nema neznam kade e-ete toa ti e toa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom