Недостиг на емоции

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
С

Сатори

Гостин
Потикната од неколку дебати што се водат по форумов за недостигот од емоции во една врска, за проблемите кои што потоа настануваат, ме интересираат вашите мислења за тоа зошто?
Зошто некој би прекривал емоции ако е сигурен дека нема од што да се плаши?
Зошто некој би бил со некој друг ако му е сеедно?
Зошто луѓето се претвараат во немилосрдни роботи кога станува збор за љубовта?
Зошто на се повеќе луѓе им станува сеедно?

Ќе се потрудам да одговорам на прашањава врз основа на тоа како јас ги сфатив затоа што не сум сосема сигурна дека сфатив на што конкретно мислиш :smir:

Најверојатно затоа што не е сигурен во потполност и сигурно има нешто што го плаши.Или пак ако е сигурен дека нема од што да се плаши (претпоставувам со ова "нема од што да се плаши" најверојатно мислиш на тоа дека љубовта е возвратена) тогаш најверојатно се плаши од тоа да не биде повторно повреден.Велам повторно затоа што од ова се плашат најчесто оние кои веќе еднаш биле повредени.Оној кој не бил повреден или не се нашол во слична ситуација не се ни плаши.

Ако ја сака или му е мила таа личност верувај нема да му биде сеедно.Може да изглуми дека му е сеедно од некои си X-причини но сигурно нема да му е сеедно.А ако сепак му е сеедно тогаш најверојатно е со таа личност,сега ај да не речам да ја искористи некако грубо звучи,ќе речам за да утепа врема што се вели.

Ова не знам на што мислиш точно.Ако мислиш на тоа дека се губат себеси и своето ЈАС поради љубовта тогаш би ти одговорила дека поради тоа што...едноставно поради розовите очила на љубовта.Се затрескуваат толку многу во таа личност така што ништо друго околу нив не ги интересира.На еден начин несакајќи и несвесно се губат себеси и токму поради тоа стануваат и немилосрдни како што велиш ти.

Ова не знам за што сеедно?Не го разбирам?

~*~

Ова не знам на што мислиш точно.Ако мислиш на тоа дека се губат себеси и своето ЈАС поради љубовта тогаш би ти одговорила дека поради тоа што...едноставно поради розовите очила на љубовта.Се затрескуваат толку многу во таа личност така што ништо друго околу нив не ги интересира.На еден начин несакајќи и несвесно се губат себеси и токму поради тоа стануваат и немилосрдни како што велиш ти.

Сакав да кажам дека луѓето го менуваат значењето на љубовта.Треба некој секој ден одново да не потсетува што е тоа љубов и кои се вистинските вредности и правила.
Ете ... јас мене ми требаа 17 години за тоа да го научам.
Штета!:uvo:

Ако некој прекрива емоции, сигурно тоа не го прави за џабе. Неможе да не се плаши или да не бега од нешто. Може само да лаже дека нема причина, дека доколку нема нешто што би не спречило, емоциите неможеме туку така да ги прекриваме. Ако ништо друго, очите ќе не издадат.

За да не биде сам, за да има што да легне кога ќе посака, за да прави љубоморен некој друг, за да се фали пред другите и сл.

Ова веќе е преопшто прашање кое има милион одговори. Секако, не сите се такви, а тие што се си имаат некоја своја причина, без оглед дали со истата се сложуваат останатите.

Зошто? Е па се зголемува бројот на тие немилосрдни роботи, па покрај нив се менуваат и тие на кои не им било сеедно. Неможе да остане еден човек ист во своите ставови кон љубовта и врските кога секојдневно се соочува со сите девијантни појави поврзани со неа.

Не е дека има недостиг на емоции туку дека тие не се прикажуваат,зошто? Девојката го сака дечкото но не му кажува,зошто? Мисли јас ќе му признаам прва па он после може тоа да го искористи,тоа е веќе болно...стравот од тоа прв да ги кажеш или признаеш емоциите секогаш постои...кај мене не е така сум кажувал прв,ме повредувале,можеби и сум повредувал,но секогаш сум го кажувал тоа што го мислам и чувствувам

Да, се соглесувам со Земчо, не е тоа недостиг на емоции, да е недостиг таа или тој ќе си замине на некој начин, ама тоа е само страв од повредување, страв да не ја изгуби таа драга особа, страв од своите чувства и својата љубов, страв од зборот не те сакам, страв од молчење. Значи не е тоа недостиг од љубов.:smir:

а одговорете ми зошто покажува емоции а се плаши од соочување за разрешување одреден проблем? :icon_conf

na svetot postojat dva tipa na luge...(koj manje koj vishe imaat emocii)...
-luge koi sho si gi pokazuvaat i iskazuvaat emociite
-luge koi sho ne si pokazuvaat i izkazuvat emociite

PS. too bad for the second ones.:smir:

Ако на човек му е сееедно и тоа е емоција се вика апатија, така да нема недостаток на емоции.
Толку би оставил другите да си пишат што имаат таква емоција.

na svetot postojat dva tipa na luge...(koj manje koj vishe imaat emocii)...
-luge koi sho si gi pokazuvaat i iskazuvaat emociite
-luge koi sho ne si pokazuvaat i izkazuvat emociite
Три типа.
Третите поради повреда на одредени делови на мозокот не можат да имаат емоции.
Доколку некој е сигурен дека нема од што да се плаши,нема да се ги крие емоциите.
Стравот од повредување си го прави своето,луѓето се се попретпазливи за тоа како си ги покажуваат емоциите затоа што има некои кои знаат како да ја искористат емоционално лабилната личност.
Можеби желбата да има некој покрај себе,стравот да остане сам/а.
Не би рекла дека им е сеедно,повеќе ми изгледа дека си поставуваат некоја бариера околу себе за да се спречат од страдање.
Или пак едноставно не ги изразуваат емоциите еднакво како што очекуваме од нив,па сметаме дека им е сеедно.

zasto sakaat da glumat ludilo jas nikad ne krijam cuvstva nema potreba od toa sam se zatvaras i povreduvas velat sakaj ako sakas da si sakan :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom