Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки незнам од кај сте и незнам по кој пат планирате да возите до местово што го зборите, ама да ве опоменам забрането е возење по магистрален пат. Така да ке мора да пријавите дали у амсм или у полиција незнам кај беше и да барате дозвола за да смеете да возите иначе следува казна од 25евра беше порано поединечно за секој кој ке го спорат.

Можеби и го знаете ова ама јас сепак си пишам

Не ви требаат никакви барања, само нема да си возите по автопат него по регионални и тоа е тоа. :)

Не ви требаат никакви барања, само нема да си возите по автопат него по регионални и тоа е тоа. :)

Сигурен си дека е дозволено по регионален пат? Нас за малку не ни пишаа казна, не сопреа и ни рекоа последен пат да ни е ова, демек да не не збришала некоја кола... и ред други глупости. Ни бараа лични карти... па мајки ни се правеа, големи сме биле... бла бла бла.

Збореше и за некоја казна, ама не се сеќавам колку... ама ете демек ни опростиле.

Сигурен си дека е дозволено по регионален пат? Нас за малку не ни пишаа казна, не сопреа и ни рекоа последен пат да ни е ова, демек да не не збришала некоја кола... и ред други глупости. Ни бараа лични карти... па мајки ни се правеа, големи сме биле... бла бла бла.

Збореше и за некоја казна, ама не се сеќавам колку... ама ете демек ни опростиле.

Сигурен, ти кажувам ова од директни информации од луѓе што возеле.
Можеби сте биле малолетни па заради тоа ви се силеле џандарите.
http://www.mvr.bg/nr/rdonlyres/8714091d-3f2d-4c6e-9544-90ba1f8d2c9c/0/04_law_trafic_en.pdf
Еве го и булгарскиот закон па разгледај ако не те мрзи. :)

Сакаме да одеме екипа со точаци до Петрич, Бугарија... Кои се процедурите, бидејќи возејќи ќе одеме до таму.... Треба некои посебни документи или освен пасош ништо друго ?

Лани го прашав бугарскиот полицаец на граница (за возење со токач до Петрич) и ми рече: „само добра кондиција” :) Пасош+патничко осигурување (ако му текне на бугаринот да бара)

Лани го прашав бугарскиот полицаец на граница (за возење со токач до Петрич) и ми рече: „само добра кондиција” :) Пасош+патничко осигурување (ако му текне на бугаринот да бара)

ама нашата гранична полиција ... Мислам дека бараат пратња..
Фала иначе на информацијата :)

Сигурен, ти кажувам ова од директни информации од луѓе што возеле.
Можеби сте биле малолетни па заради тоа ви се силеле џандарите.
http://www.mvr.bg/nr/rdonlyres/8714091d-3f2d-4c6e-9544-90ba1f8d2c9c/0/04_law_trafic_en.pdf
Еве го и булгарскиот закон па разгледај ако не те мрзи. :)
Од кај малолетни, 22 години... само ти кажувам шо ни кажуваше тој полицаецов.

Како и да е... ако има некој закон околу велосипедисти, не е лошо да постирате, да видиме.

Ако е во Бугарија можеби сте налетале на митаџии и сакаат некое евро да ви земат.
Инаку имам возено по автопат од Гостивар до Скопје и не ми рекле ништо, дури и начекав сообраќајна полиција која што правеше увид во сообраќајна незгода. Полицаецот нешто искоментира несоодветно, ама не ми пиша казна.
Кога сме таму, од Тетово до Скопје по трета лента за застанувања возењето е сигурно, ама на никој не му препорачувам да ја вози рутата од Гостивар до Тетово. Премногу сообраќај со брзи возила и малку место за маневри и избегнување.
Има заобиколен пат преку Добри Дол и од таму се поминува.

Летово, односно пролетта планирам поголема тура низ Бугарија која што би траела околу месец дена.

Ако е во Бугарија можеби сте налетале на митаџии и сакаат некое евро да ви земат.
Инаку имам возено по автопат од Гостивар до Скопје и не ми рекле ништо, дури и начекав сообраќајна полиција која што правеше увид во сообраќајна незгода. Полицаецот нешто искоментира несоодветно, ама не ми пиша казна.
Кога сме таму, од Тетово до Скопје по трета лента за застанувања возењето е сигурно, ама на никој не му препорачувам да ја вози рутата од Гостивар до Тетово. Премногу сообраќај со брзи возила и малку место за маневри и избегнување.
Има заобиколен пат преку Добри Дол и од таму се поминува.

Летово, односно пролетта планирам поголема тура низ Бугарија која што би траела околу месец дена.

Што така Бугарија, да не цепаш до Турција?
Нас ни е во план Бугарија, ама сепак мислам Балканска една ќе правиме. :)

Што така Бугарија, да не цепаш до Турција?
Нас ни е во план Бугарија, ама сепак мислам Балканска една ќе правиме. :)

Не ми е во план Турција, многу време ќе ме фати.
Планирам да направам еден круг околу Бугарија...Пролетва Ранте ме свика на една кратка тура низ Македонија што ќе ја правел со некои Белгијци, Французи и Германци па и таа ми е во план.
Оваа бугарскава после мај-јуни планирам да ја почнам.

Kaде има најголем избор на ракавици за точак не многу скапи до 500 ден.?

дечки се занимавам по ладново време и си напрајв една free веб страница. Планот ми е да има бесплатна објава на огласи само за велосипеди, секој што е заинтересиран да може да види на едно место се од точаци и опрема. Јас би ги закачувал огласите што би ми ги праќале на маил. Исто така ако некој организира тура да може да објави. И можеби во иднина најнови вести, рецензии и слично зависи дали би имал време.

Ајде ако имате време фрлете поглед, уште ја немам официјално пуштено, у работна верзија ми е и ептен е аматерски праено набрзина :)
сите совети се добредојдени
www.kupitocak.co.nr

дечки се занимавам по ладново време и си напрајв една free веб страница. Планот ми е да има бесплатна објава на огласи само за велосипеди, секој што е заинтересиран да може да види на едно место се од точаци и опрема. Јас би ги закачувал огласите што би ми ги праќале на маил. Исто така ако некој организира тура да може да објави. И можеби во иднина најнови вести, рецензии и слично зависи дали би имал време.

Ајде ако имате време фрлете поглед, уште ја немам официјално пуштено, у работна верзија ми е и ептен е аматерски праено набрзина :)
сите совети се добредојдени
www.kupitocak.co.nr

Супер идеја, уште само да се изрекламира по велосипедистиве. :)

Кој е расположен утре за вртење....

https://www.facebook.com/events/521010688014034/?ref_dashboard_filter=upcoming

Втор протестен марш за спас на Водно. Да ја зачуваме нашата оаза на чист воздух од насилната урбанизација.

Ве повикавме да ни се придружите заеднички да искажеме загриженост и несогласување со забрзаното уништување, прекумерната урбанизација, сечењето на шумата, изградбата на бројни објекти и сообраќајници на планината Водно.

Сакаме да го спасиме Водно за себе, за сите нас и за следните генерации, се бориме и за оние кои денес го поддржуваат уништувањето на Водно, но предводени од мотивот за профит, не согледуваат дека сите сме на иста страна. Здружено и масовно да им покажеме дека ова е за сечие добро. Во ова време на повеќекратна загаденост на воздухот, грижата за Водно треба да биде приоритет за скопјани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom