Војната во Југославија

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Локација
Струмица
Вака сега никаде на форумов не најдов тема за војната која се одвиваше помегу Хрватса заедно со Муслиманите од Босна против Србија од 1990год. па се до бомбардирањето на НАТО врз Србија во 1999год.

Доколку некаде ја има темата, бидејки јас не ја најдов слободно може да се избрише.

Сакам да знам вие што мислите за таа војна, кои ја започна војната, кои беа Убијците а кои Хероите па повелете постирајте.:smir:

Офтопик: Аман бе ме извади од памет со темава. : )

Историјата како што се знае ја пишуваат победниците - а од таа "војна" победници немаше... кој, како, и што ќе каже времето....

mnogu zanimlivi videa, del 1 i 2 gi najdov linkovite, 3 i 4 pobaraj gi na video.google :)

[media]http://video.google.de/videoplay?docid=-6980751398015745064&q=death+of+yugoslavia&total=158&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2[/media]

[media]http://video.google.de/videoplay?docid=-5226578562824878121&q=death+of+yugoslavia&total=158&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=5[/media]

a eve kako mestat "zapad" ... sramota...

[media]http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoID=2033868240[/media]

na pocetokot ovaa vojna se razbira bese za teritorii poradi srpskite pretenzzii za podocna taa da se transvormira vo vojna za bogatsvo na odredeni lica kako i da e rezultatot bese raspad na edna svetska vele sila koja ocigledno i bese trn vo oko na zapadniot svet taka da jas mislam deka vojnata bese potpalena tokmu od zapadot so cel da ja unisti jugoslavija

na pocetokot ovaa vojna se razbira bese za teritorii poradi srpskite pretenzzii za podocna taa da se transvormira vo vojna za bogatsvo na odredeni lica kako i da e rezultatot bese raspad na edna svetska vele sila koja ocigledno i bese trn vo oko na zapadniot svet taka da jas mislam deka vojnata bese potpalena tokmu od zapadot so cel da ja unisti jugoslavija

Да тоа е точно дека многу држави од западот сакаа Југославија да се распадне.
Сите живееле како брака немало мое твое се е било заедничко, се одело каде се сака во цела Југославија, едноставно Хрватите, Србите, Македонците па и Босанците(иако поголемиот дел од Босанците се муслимани) се биле како браќа.А денес?Што сме?Се мразиме едни со други очите си ги извадовме и ФАКТ дека никогаш повеке нема да биде исто на Балканот како што било за време на Југославија и Тито.
Најтрагично е тоа што Илјадници невини луѓе (мажи, жени и деца)беа убивани на НАЈКРВНИЧКИ начин што човек може да го направи......

Инаку не мислам дека Милошевиќ ја направи војната како што сите велат, војната ја направија Словенија и Хрватите заедно со Босна.......

Добро би било да си го слегнете филчево и да ја видите вистината за војната и како Хрватите почнале да ги убиваат Србите....
http://www.militaryvideo.ru/eng/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=289

Историјата како што се знае ја пишуваат победниците - а од таа "војна" победници немаше... кој, како, и што ќе каже времето....
nema ni vreme ni nikoj ni nisto da kaze daleku od pobednici site stanavme gubitnici od drzaviste koe bese strav i trepet se storivme drzavcina pa sea ne motaat ko sto sakaat .osven slovencite koi ocigledno si go dobija vetenoto od eu i sad za toa sto ja isturija jugoslavija

Eпа тоа е тоа од сите народи во Југославија, Словените излегоа најпаметни.....:toe::pos2::pos2:
Ја растурија Југославија направија војна и они се дргнаа настрана за другите да се кољат и да си вадат очи.....Добро изведено од нивна страна.:toe:

naj potkupeni drug im ja skroi politikata i drug gi otrgna od vojna mali ti ne znaes kako bese togas

me svakjas ama ne moze da go pocustvuvas toa sto togas go custvuvav jas i narodot vo jugoslavija

me svakjas ama ne moze da go pocustvuvas toa sto togas go custvuvav jas i narodot vo jugoslavija

Те сфатив што сакаше да кажеш.
Инаку да неможам да го почувствувам тоа што го чувствувало народот за време на таа војна, јас сум роден 1992 год. Кога војната била најжестока, и кога имало најмногу жртви......:salut:

E PA Vaka bese..!
Si bese ednas edna SFRJ i vo nea bese zabranet sekakov
vid na nacionalizam... Eden den resija da igraat "Demokratija" i
napravija povekepartiski sistem i normalno, izbori...
Sto se sluci..? Vo Hrvatska pobedija nacionalistite na celo so Tudzman,
Tudzman prvo nesto sto naptavi bese toa sto gi simna petokrakite
na hrvatskata policija i im stavi sahovnica. Normalno vo taa policija imase i znacitelen broj Srbi koi nejkeja da gi prifatat tie obelezja. I sto e normalno
se pobunija... Od koga ne bea soslusani nivnite baranja tie im otkazaa poslusnost na hrvatskata policija. Posle toa se znae... Zapocna edna od
naj krvavite vojni sto ja znae Evropa.

Tolku zasega ponataka i za Bosna...

si bese ednas edna srbija, i mnogu glup narod ziveese, ne rabotea, samo ko sturci sakaa na gotovo da zemat se, i si bea vo sojuz so nekolku rabotlivi zemji, t.e 2 slovenija i hrvatska i nekolku parazitski zemji makedoniija,crna gora,bosna. E sega koa ovie dvete svatija deka gi koristat sakaa da ne se veke robovi i resija da si odat , arno ama sturecot se smetase za jak i nemoese da se pomiri so toa kako on da raboti i resi da se tepa...........................................i svrsi rabota.................i se tepase 10 goini i sve izgubi......i uste gubi................

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom