Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали сите сте запознаени со договорот во 95год мегу Македониа и Гаулада. Епа договорот е вака Грција нема да го попречи интергирањето на Македониа во било која Евро/Атланска интерграции, ако нашето име е ФУРОМ. Сега кога вејќе Грците туриа вето, нас ни останува уште ова. Да се стави на гласање резолуциа во Обединети Нации за мењанје на името, грците вејќе го прекршија договорот. Таму Грција немозе да стави вето, тука грција ја нема таа опција. Па тогаш да видиме како ке реагира Грција кога имете ке биде Република Македониа. Но за жал тоа не врајка 1 година нозад но вреди да ви казам
И ја секоако сум за одма да се прекинат преговорите за името
Никола Димитров: Во наредните неколку дена ќе се разгледува новата ситуација и ќе се донесе одлука дали и под кои услови ќе ги продолжиме преговорите во рамките на ОН со медијаторство на Нимиц
vone напиша:И тебе изгледа не ти е јасно дека проблем со името си има само таа циганска творба од држава, какво бе министерство, ај прочитај што си напишал, разбери... преговори нема и не смее да има, едноставно за нас не постои предмет (причина) за преговори.