Заштита

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам заштита, си признавам, сакам дечко две метра покрај мене покрај кој ќе се чувствувам како принцеза, разгалена, кршлива или нежна ич не ме интересира.

Можеби затоа што во досегашниот мој живот, со сите проблеми со кои што се справував само на 15/16 години ме сменија и ме направија крута кон се освен кон љубовта.
Затоа, не сакам да бидам Супервумн кога станува збор за некој крај мене, јас баш сакам Супермен!

Lejdi Satori,milo mi e shto go kaza ova.Fakt e deka sekomu vo daden moment mu dreba neciva zashtita pa ne e nikoj od kamen fala Bogu.Neznam shto si doziveala kako problemi ama imam vpecatok deka cesto se postavuvash kako zrtva shto neznaci deka ne si bila,ama od zivotot kje dobiesh ushte mnogu shamari,koj nekogash kje treba sama da gi podnesesh na noze, i ne dva metra,decko od 5m nema da moze da gi primi na tvoe mesto za da te zashtiti.Pak kje recam,tvojata sozreanost na tie godini e za pocit,(gi citam redovno tvoite postovi i repliciram na tvoite temi)ama mislam deka bash zatoa nekogash fatalisticki gledash na rabotite.

~*~

Lejdi Satori,milo mi e shto go kaza ova.Fakt e deka sekomu vo daden moment mu dreba neciva zashtita pa ne e nikoj od kamen fala Bogu.Neznam shto si doziveala kako problemi ama imam vpecatok deka cesto se postavuvash kako zrtva shto neznaci deka ne si bila,ama od zivotot kje dobiesh ushte mnogu shamari,koj nekogash kje treba sama da gi podnesesh na noze, i ne dva metra,decko od 5m nema da moze da gi primi na tvoe mesto za da te zashtiti.Pak kje recam,tvojata sozreanost na tie godini e za pocit,(gi citam redovno tvoite postovi i repliciram na tvoite temi)ama mislam deka bash zatoa nekogash fatalisticki gledash na rabotite.

Да речеме дека животот многу ми даде и многу ми зема за да ги имам ставовите кои што ги имам, и има голема вистина во горе споментато, само што претежно на себе земам повеќе улоги, не само таа на жртва.

Додека за дечкото, токму тоа сакав и да го потенцирам со „некој крај мене“, можам да се си борам со сите останати аспекти од животот потполно сама, не ми треба некој да ме бутка напред или да ме држи за рака.Сакам маж кога станува збор за емоционалната несигурност, повеќе мислев на таков вид на заштита.

Но, се се стекнува со годините, дури и стабилноста.

Да речеме дека животот многу ми даде и многу ми зема за да ги имам ставовите кои што ги имам, и има голема вистина во горе споментато, само што претежно на себе земам повеќе улоги, не само таа на жртва.

Додека за дечкото, токму тоа сакав и да го потенцирам со „некој крај мене“, можам да се си борам со сите останати аспекти од животот потполно сама, не ми треба некој да ме бутка напред или да ме држи за рака.Сакам маж кога станува збор за емоционалната несигурност, повеќе мислев на таков вид на заштита.

Но, се се стекнува со годините, дури и стабилноста.

Biiiip pak ekstremno go sfati toa shto go kazav, pa normalno deka ne se postavuvash SAMO kako zrtva,nemashe inaku da te cenime tolku na forumov.I bash za emocionalnata (ne)sigurnost,se steknuva so godinite,normalno,a i so godinite pak ima momenti na nesigurnost, i sekogash kje ima.Samo sakav da ti kazam,kolku i da bile seriozni rabotite shto ti se slucile,kje ima nazalost ushte mnogu,ne gledaj taka fatalno na niv,i ostani cvrsta vo sekoj domen

Алфа Мажјак :) Па не за џабе е маж :)

Колку и да глумам храбра самостална и самоуверена девојка, покрај себе сакам маж во правата смисла на зборот. Некој кој ќе ми пружи заштита и сигурност, подршка, разбирање... Значи сакам маж, тоа не подразбира типичен Балканец...:pipi:

нормално дека сакам машко кое може да ми пружи заштита а не некое детуле од 50 кг што ќе може јас да го тепам нз ова е мое размислување можеби зашто сакам секогаш да сум сигурна со партнерот и да ме заштитува од све и да ми пружи подршка во секоја моја одлука

колку и да сака девојка ми да биде самостална и сама да се заштитува нема да го дозволам тоа во никој случај....кога тогаш ќе има потреба од машка заштита и затоа секогаш ќе бидам покрај неа да и го пружам тоа...и не само тоа туку и кога и треба подршка и разбирање за што и да било во животот

Poveke sakam nekoj koj ke mi pruzi zastita. Ne znam zosto ali odsekogas sum go zamisluvala mojot partner kako nekoj koj ke bide fizicki mnogu pokrupen od mene i koj ke me zastituva.

За девојките: Повеќе би сакале дечко кој што може да ви пружи заштита, т.е. алфа мажјак или би сакале некој покрај кој што вашата сопствена сила повеќе доаѓа до израз?!

Јас си признавам дека сум прилично ранлива особа, така што потребно ми е машко кое ќе ми пружа заштита и поддршка и ќе биде тука кога ќе паднам да ме крене.
Сакам машко во кое ќе се изгубам кога ќе ме гушне и ќе се почувствувам безбедна, сигурна и сакана.

Не патам од тоа да бидам над него, да бидам доминантна. Не ми се потребни тие работи. Сакам некој што ќе ме сака и ќе ми пружи сигурност, односно заштита на некој начин. Машко што ќе ми биде поткрепа.

Нормално, тоа не значи дека ако сакам заштита, дека он им право да располага со мојот живот и мојата слобода. Тука не смее никој да чепка.:) Односно никој не смее да ја прејде линијата да ми забранува, да ме ограничува, уценува и слично. Во тој случај не се ни работи за љубов, заштита и сигурност - тука преоѓа во претерана себичност и посесивност, која јас нема да ја толерирам наравно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom